У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерстство освіти і науки України

ВСТУП

Громадське харчування – це сукупність підприємств, об’єднаних за характером виробництва продукції, однорідності сировини, що використовується для виготовлення страв і кулінарних виробів, спільності виробничих процесів, матеріально - технічої бази, форм обслуговування населення.

Під підприємством громадського харчування слід розуміти господарську одиницю, яка виконує певні функції з обслуговування населення, а саме: виготовлення і реалізація продукції, організація споживання продукції, надання додаткових послуг споживачам.

Ресторан як вид підприємства громадського харчування має свої характерні риси, головною з яких є те, що тут передусім не просто здійснюється обслуговування з надання харчування, а й надаються послуги з організації культурного дозвілля споживачів.

В даній курсовій роботі проводиться аналіз діяльності ресторану вищої категорії «Три дороги», основною метою діяльності якого є виробництво та реалізація товарів народного споживання, надання послуг, розширення числа робочих місць та отримання відповідного прибутку, а також його виробнича і організаційна структура.

Отже, мета даної роботи - виявити основні проблеми, зв’язані з організацією діяльності підприємств, і дати рекомендації. Об’єктом дослідження є вся сукупність відношень теорії і практики управліня підприємством ресторанного сервісу, що слугує джерелом інформації, необхідної для виявлення основних аспектів діяльності у даній галузі. Предмет дослідження – виявлення особливостей діяльності ресторану з надання послуг із виробництва кулінарної продукції та кондитерських виробів, організації споживання та обслуговування, реалізації кулінарної продукції та організації дозвілля споживачів.

Для досягнення поставленої мети далі у даній роботі приведено розрахунки за основними показниками діяльності об’єкта вивчення.

Однією з основних проблем в аналізі ресторанного бізнесу є те, що методику аналізу виробничо-торгівельної діяльності підприємств ресторанного бізнесу в сучасних літературних джерелах практично не розглядають.

Дана курсова робота складається з шести розділів, детальне дослідження конкретних проблем у яких позначене підпунктами.

Дана курсова робота включає тридцять вісім сторінок та містить шість додатків.

РОЗДІЛ I. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПІДПРИЄМСТВА

Об’єкт вивчення – ресторан вищої категорії «Три дороги», здійснює підприємницьку діяльність із залученням найманої праці і зареєстрований як суб’єкт підприємницької діяльності без створення юридичної особи (приватний підприємець). Приватні підприємства згідно зі статтею 84 Господарського кодексу України можуть мати різні форми організації. Приватне підприємство «Три дороги» (надалі ПП «Три дороги») має організаційно - правову форму індивідуального приватного підприємства, тобто такого, що належить громадянину на праві власності або членам його сім’ї на праві загальної пайової власності (у випадку, якщо це сімейне приватне підприємство).

ПП «Три дороги» було зареєстроване 11 вересня 2004 року. Свідоцтво видане виконкомом Коломийської районної Ради народних депутатів, про що зроблено запис в журналі обліку реєстрації за номером 54411З 2004 року.

Необхідність державної реєстрації суб'єктів господарювання, як юридичних, так і фізичних осіб, встановлена статтями 19 і 58 Господарського кодексу України. З 01.07.2004 року реєстрація здійснюється відповідно до Закону України «Про державну реєст-рацію юридичних і фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003 року № 755-1V.

Власником ПП «Три дороги» є фізична особа - підприємець, який відповідає за зобов'язаннями, пов'язаними з підприємницькою діяльністю, усім своїм майном, крім майна, на яке згідно із законом не може бути звернено стягнення (16; 58).

Державна реєстрація юридичних і фізичних осіб - підприєм-ців є засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, отримання або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також здійснення інших реєстраційних дій, передбаче-них законодавством, шляхом внесення відповідних записів у Єдиний державний реєстр.

Державна реєстрація проводиться районними і міськими адмі-ністративними органами за місцем знаходження товариства. По-садовцем, уповноваженим проводити державну реєстрацію, є державний реєстратор.

Відповідно до існуючих вимог ресторан «Три дороги» має:

свідоцтво на здійснення підприємницької діяльності,

свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця, де зазначено ім’я фізичної особи - підриємця, ідентифікаційний номер, місце проживання фізичної особи, місце проведення державної реєстрації, дата проведення державної реєстрації;

свідоцтво про сплату єдиного додатку на даний вид діяльності;

висновок заключення санстанції на проведення діяльності з надання послуг громадського харчування;

рішення виконкому про надання дозволу на розміщення архітектурної форми;

ліцезії на торгівлю алгольними продуктами та тютюновими виробами.

Проте на підприємстві відсутній Наказ про облікову політику, що є недоліком у роботі ресторану.

ПП «Три дороги» функціонує як самостійне підприємство на умовах самоокупності та самофінансування. Спеціалізація діяльності підприємства – розробка, виготовлення та реалізація продуктів громадського харчування.

Ресторан знаходиться за адресою: вул. Грушевського 121, село Шепарівці, Коломийського району, Івано-Франківської області.

ПП «Три дороги» є малим підприємством, оскільки чисельність працюючого персоналу не перевищує п’ятдесять людей.

Згідно класифікації підприємств харчування за асортиментом продукції, що випускається, ПП «Три дороги» є універсальним підприємством. Універсальні підприємства випускають широкий асортимент страв різноманітних способів приготування, використання сировини, способів відпуску (6; 88).

ПП «Три дороги» є підприємством громадського харчування вищої категорії. Згідно з визначенням, ресторан вищої категорії - це загальнодоступне підприємство або торгівельна одиниця, що відрізняється від інших типів підприємств ширшим асортиментом страв складного приготування, кращим інтер’єром, освітленням, сервіруванням і високим рівнем обслуговування офіціантами (2; 131-132). Стиль інтер’єру відповідає назві закладу і виконаний у етнічній гуцульській тематиці. Меблі виготовлені з натуральної деревини на замовлення. Вони гармоніюють з інтер’єром, є зручними і гарними. Столова білизна виготовлена на замовлення з високоякісного жакардового лляного подотна в стилі торгового залу. Виробництво оснащене високопродуктивним механічним, тепловим і холодильним обладнанням, кухонним посудом та інвентарем з нержавіючої сталі, виробничими столами тощо. Гостей обслуговує «живий оркестр», на святкування особливих подій організовують естрадні розважальні програми.

РОЗДІЛ II. АНАЛІЗ ВНУТРІШНЬОГО ТА ЗОВНІШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ

2.1 Основні напрямки та цілі діяльності підприємства

Основною метою ПП


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8