У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Формування пропозиції на додаткові послуги готелю без додаткової оплати

 

Зміст.

Анотація

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів

Вступ

розділ 1 Теоретико-методичні основи функціонування готельного господарства

Значення та вплив міжнародного туризму на світову економіку

Поняття і сутність менеджменту в туризмі

Види підприємств сфери надання туристських послуг

Висновки до розділу 1

Розділ 2 актуальний стан та основні тенденції розвитку світової індустрії гостинності

2.1 Оцінка стану нічлігової бази індустрії міжнародного туризму

2.2 Сегментація і позиціонування ринку додаткових безоплатних послуг закладами розміщення

2.3 Актуальні напрямки організації надання додаткових безоплатних послуг в індустрії гостинності

Висновки до розділу 2

розділ 3 механізми зростання пропозиції готельних послуг у конкурентному середовищі

3.1. Шляхи збільшення пропозиції готельним бізнесом України

3.2 Перспективи формування готельних ланцюгів у туристському бізнесі України

Висновки до розділу 3

Висновки

Перелік використаної літератури

Додатки

Анотація

Розглянуто теоретичні аспекти організації виробничої діяльності у закладах розміщення туристів та основи розширення асортименту послуг. Проаналізовано актуальний стан діяльності готелів різних форм власності та запропоновано шляхи залучення додаткової кількості клієнтів та способів сприяння тому, щоб вони стали постійними, через надання додаткових безоплатних послуг.

Annotation

The theoretical aspects of organization of production activity are considered in establishments of placing of tourists and basis of expansion of assortment of services. The actual state of activity of hotels of different patterns of ownership is analysed and the ways of bringing in of additional amount of clients and methods of assistance are offered that is why, that they became permanent, through providing additional without payment services.

Перелік умовних позначень, символів, одиниць, скорочень і термінів

МСОТО — Міжнародний союз офіційних туристичних організацій.

UNWTO - Всесвітня організація туризму.

ТРІС – туристська інфраструктура.

VIP – дуже важлива персона.

ПДВ – податок на додану вартість.

ВВП – валовий внутрішній продукт.

ТQМ - комплексна система загального управління якістю.

РR - зв’язки з громадськістю.

WWW – Всесвітня мережа Інтернет.

SWOT –абревіатура Strengths — сильні сторони, Weaknesses — слабкі сторони, Opportunities — сприятливі можливості, Threats — загрози..

ПБК – південний берег Криму.

ТНК – транснаціональні корпорації.

Вступ

Актуальність теми. Останнім часом туризм набув ознак соціального явища. Він перейшов з категорії елітного продукту в категорію продукту, доступного пересічному споживачеві. На початковому етапі свого розвитку туризм розглядався як елемент соціально-культурного впливу. В наші дні він вважається економічним і масовим соціальним явищем.

Високі темпи його розвитку, великі об'єми валютних надходжень активно впливають на різні сектори економіки, що сприяє формуванню власне туристської індустрії. На сферу туризму доводиться близько 6% світового валового національного продукту, 7% світових інвестицій, кожне 16-е робоче місце, 11% світових споживчих витрат. Таким чином, нині не можна не відмітити того величезного впливу, який спричиняє індустрія туризму на світову економіку.

Дослідженням міжнародного ринку туристських послуг займалися авторитетні зарубіжні та вітчизняні вченні зокрема М Конечнік, В.С.Гартнер, С.Форміка, Ю.В.Чен, Р.Браймер, Х.Капо, В.Демінг, К.Вонг, К.Андріотіс, С.Вест, Л.Ван дер Ваген, В.Павлов, С.Харічков, М.Мальська, В.Худо, В. Кравців, В.Кифяк, І. Школа та ін. проте, питання надання безоплатних послуг, як атрактивний момент формування лояльного клієнта залишилися поза їх увагою.

У країнах ЄС готелі класу «люкс» є високорентабельними навіть за завантаження у 30-50% та нижчих розцінок ніж у Києві, від розміщення клієнтів вони отримують лише 15% прибутку. Основні заробітки їм приносять додаткові послуги – ресторан, салон краси, спа-салони тощо. В глобальному конкурентному середовищі прийнято застосовувати два способи боротьби за споживача: зниження ціни, або підвищення якості. У сфері надання послуг додаткова безоплатна послуга виконує ці дві функції одночасно. Коли у звичний перелік послуг готелю додається бонус-послуга це споживачем розглядається, як зниження ціни та підвищення якості проживання.

Нині важливо не тільки виробляти якісні товари і послуги, але й організовувати їх збут. Тому дуже велике значення туризмом приділяється маркетингу, інжинірингу, реінжинірингу та менеджменту. Девіз маркетингу на сьогоднішній день такий: «Виробляти те, що купується, а не продавати те, що виробляється».

Існує безліч різних напрямів маркетинговій діяльності: маркетингові дослідження, маркетингове планування, товарна політика, система формування попиту і стимулювання збуту, цінова політика, збутова політика, рекламна діяльність і т.д. Споживач вже звикся з бонусами (безоплатним додатковим товаром) на товарному ринку і продовжує надавати йому перевагу. Міжнародному ринку турпродукту також варто приділяти цьому факту більшої уваги. У даній ми спробували розкрити і проаналізувати основні напрями маркетингової політики на підприємствах готельного господарства та окреслити напрямки формування стійкої цінності послуги поселення. Також не є можливим обійти питання вдосконалення менеджменту та реінжинірингу діючих інституцій готельного бізнесу, як резерву надання безоплатних послуг.

Актуальність даної роботи в першу чергу визначається необхідністю вдосконалення маркетингової діяльності закладів розміщення туристів та їх менеджменту. У зв'язку з цим доцільно виділити наступні цілі дослідження:

Дослідити методику надання послуг туристам в закладах розміщення світової індустрії туризму;

Провести оцінку стану міжнародного готельного бізнесу на прикладі атрактивних територій для вітчизняного туриста;

Окреслити сегмент споживачів тур послуг, для яких бонус-послуга є привабливою;

визначення шляхів і методів вдосконалення попозиції додаткових послуг інституціями готельного бізнесу;

впровадження пропозицій по вдосконаленню надання бонусів готелями.

Об'єктом дослідження є послуги в закладах готельного господарства індустрії міжнародного туризму.

Предметом роботи є продукування додаткових безоплатних послуг закладами поселення.

Для реалізації цих завдань в магістерській роботі використовувалися наступні методи: абстрактний, аналітичний, порівняльний, експертний, метод синтезу та аналізу, статистичний, графічний, тощо.

Отже, в даній роботі будуть детально розглянуті менеджмент та маркетингова політика готельного підприємства, їх суть, основні складові елементи, завдання, які стоять перед ними, доведена важливість маркетингу для ефективного


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36