У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Вступ

ЗМІСТ

Ст.

ВСТУП | 3

РОЗДІЛ І Обслуговування населення в умовах ринкової економіки. | 5

РОЗДІЛ ІІ. Історія розвитку перукарського мистецтва. | 7

РОЗДІЛ ІІІ. Приміщення та обладнання перукарень. Організація робочого місця перукаря. | 11

РОЗДІЛ ІV Технолога виконання накрутки волосся на металеві бігуді методом “ялинка” | 15

РОЗДІЛ V Інструменти і пристрої в перукарській роботі. | 18

РОЗДІЛ VI Матеріали, які використовують в перукарській роботі | 21

РОЗДІЛ VІІ. Науково технічний прогрес в перукарській справі | 23

РОЗДІЛ VIII Охорона праці і техніка безпеки в перукарнях | 25

ЛІТЕРАТУРА | 28

ВСТУП

Важливою ланкою народного господарства і невід’ємною частиною підприємства є служби побуту. Їх ми відносимо до невиробничої галузі тому, що ці підприємства надають ряд послуг для населення. Розрізняють такі види підприємств служби побуту, як: райпобуткомбінати, міськпобуткомбінати, які об’єднуються в обласному управлінні побуту.

І в свою чергу міськпобуткомбінати поділяються на ряд майстерень: перукарні, майстерні по ремонту одягу і взуття, салони краси та інші.

В 1996р. народна комісія комунального господарства видала наказ про розширення сітки перукарень, покращення їх умов, корінна зміна роботи майстрів, а також нові правила і прейскуранти. Так, як до цього існувало таке положення:

а) недостатня кількість перукарень;

б) відсутність обладнання;

в) відсутність інструментів;

г) була перевага перед законом.

Розвитком перукарської справи в нашій країні є поштовх у будові нових і реконструкція старих перукарень. Для працівників служби побуту було відкрито багато навчальних закладів.

На сьогоднішній день велику увагу приділяється побутовому обслуговуванню населення. Для продуктивної роботи в системі роботи побуту слід використовувати досягнення науково-технічного прогресу, нові матеріали, обов’язково співпрацювати з закордонними колегами, використовувати різні форми господарської діяльності (орендну, приватну, кооперативну).

Завдання, які стоять перед побутовими підприємствами в умовах ринкової економіки:

Значно покращити побутове обслуговування населення.

Забезпечити більш повне задоволення попиту трудящих на всі види послуг.

Підвищити культуру і якість обслуговування населення.

Скоротити термін виконання замовлень.

Розвивати побутове обслуговування населення, як багато механізовану галузь на основі розширення матеріалами.

Покращення ПОН це головне наше завдання. Для цього необхідно покращувати технічний прогрес, який нам дає:

Економію часу;

Якість виконання операцій;

Звільняє робочу силу;

Вносить культуру в обслуговування, а інше покращує культуру спілкування з клієнтом.

РОЗДІЛ І

Обслуговування населення в умовах ринкової економіки. Сучасний напрям моди в перукарській справі.

Комунально-побутові підприємства являють собою сферу послуг, тобто підприємство служби побуту. До них відносяться: перукарні, ательє пошиття одягу, взуттєві майстерні, фотоательє, майстерні по ремонту складної побутової техніки. Працівники побутових послуг орієнтуються на ринкову економіку, тому утворюється багато власних підприємств. Підприємства на даний час приватизовані однією людиною або колективом.

Розрізняють форми власності підприємств побутового обслуговування: Державний – колектив такого підприємства працює по плановому веденню господарства. Є цілий ряд адміністрацій.

І. Позика в банку під заставу.

ІІ. Вибір приміщення в центрах населених пунктів і купівля його, або взяття в оренду.

ІІІ. Складання статуту малого підприємства і затвердження його в держадміністрації.

IV. Господарський розрахунок у підприємстві – це вміння розподіляти кошти по всьому періоді підприємницької діяльності:

Заробітна плата працівникам перукарні.

Виділення коштів на матеріали для роботи майстрам – перукарям (шампунь, фарби, мило, дезинфікуючі засоби).

Купівля інструментів і пристроїв для перукарської роботи;

Касовий апарат;

Комп’ютерна графіка;

Оплата комунальних послуг, оплата податку

Вільні кошти.

Конкурентна перукарня буде та, яку буде відвідувати більша кількість клієнтів, і відповідно перукарня буде отримувати більший дохід. А для того, щоб зацікавити відвідувачів, необхідний відповідний сервіс, а саме:

культура обслуговування клієнтів;

естетичне оформлення приміщень;

помірні ціни, орієнтовані на соціальну спроможність відвідувачів та додаткові послуги.

відповідна література та журнали.

музика.

Адміністрація в межах надання перукарні її прав забезпечує виконання актів трудового законодавства стосовно даної перукарні. У випадках передбачених законодавством, здійснює свої права за узгодженням із профспілковою організацією там де воно є. Керівник підприємства наділений широкими правами щодо організації виробництва та управління трудовим колективом. У той же час ці права вимагають від нього суворого дотримання законності по відношенню до підлеглих.

Наприкінці ХХ століття і на початку ХХІ століття з’являється сучасний напрям моди в перукарській справі і нове покоління перукарського мистецтва. З’являються сучасні види стрижок, нові види фарбування, хімічна завивка дедалі більше вдосконалюється. А також можна зробити жінку привабливою за допомогою щітки-брош і повітряного ручного фена не докладаючи важких зусиль.

В сучасному напрямі моди є естетика для жінок будь-якого віку: довгі локони, спіральні кучері, “гофре” на окремих прядках. Непостійне накручування волосся в локони – можна добитися дуже гарного результату і без хімічної завивки. Використовуючи бумеранги, заколки, термобігуді, звичайні електрощипці можні самостійно зробити різні види зачісок.

Стрижка середньої довжини волосся з сильно філіруваними кінчиками дають можливість гарно вкласти волосся так, щоб зачіска підходила до одягу клієнта.

Для короткої модельної стрижки, для молоді можна виконати нестандартну форму: чіткі контури, сходинкова стрижка в потилочні і верхній тім’яній зонах, асиметричні лінії.

РОЗДІЛ ІІ.

Історія розвитку перукарського мистецтва.

Зачіска з’явились в первісному суспільстві значно раніше ніж одяг, і змінювалась разом з еволюцією людства. Вже в ІV-Vст. до н.е. догляду за волоссям приділялась велика увага.

При цьому зачіска постійно змінювалась.

Кожна епоха вносила в розвиток перукарського мистецтва щось своє, нове. Але саме по собі воно завжди перебували в прямій залежності від загального стану економіки і культури. Цим вища культура народу, чим багатший його смак і різноманітніші потреби, тим вищий рівень перукарського мистецтва.

Давня Греція

У Греції перукарське мистецтво перебувало на найви-щому рівні розвитку. У греків, можна сказати, поєдна-лися всі культури і досягнення інших народів. Раби-перукарі під час виконання зачіски дотримувалися правил гармонії та естетики. Вони прагнули підкреслити будову людського тіла


Сторінки: 1 2 3 4 5 6