У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





У моделі волосся середньої довжини

У моделі волосся середньої довжини.. Раніше пофарбоване у каштаново-мідний відтінок, відросше на 10 см. Миємо голову шампунем фірми WEIIA. Лікувальна серія Lifestex для фарбованого і пошкодженого волосся. Для вирівнювання кольору беремо фарбу Color Touch фірми WEIIA. Номер 4/0 і 4/7 по 30 гр. Змішуємо з емульсією 1/9% W 120гр. Ця фарба розмішується з емульсією у співвідношенні 1:2. Одна частина фарби дві частини окисника. Наносимо фарбу починаючи з тім’яної зони. Час витримки 30 зв. У моделі волосся трохи пошкоджене від попереднього фарбування, тому у фарбуючий склад додаємо одну ампулу плацент формули серії Si/c. При подальшому опрацюванні волосся це полегшить його розчісування і згладить чешуйки. Змиваємо фарбу шампунем Libetex. Після того як добре промили волосся шампунем застосовуємо бальзам фірми WEIIA кравтеразід. Цей Бальзам призначений для використання безпосередньо після фарбування, тому що він закриває чешуйки, але і з припиняє процес окислення і знімає частинки перекису з волосся. Також його можна використовувати після кожного миття голови, тож як він добре “тримає колір у волоссі

Визначення початкових даних для виконання розробленої зачіски

Розробка технологічної послідовності виконання зачіски (стрижки)

Зачіска - одно з головних прикрас людини, але при вибору стрижки або зачіски необхідно також обчислювати, не лише зовнішність, а ще й перше початкову довжину волосся по всій поверхні голови, колір і структуру волосся.

Вірно вибрана стрижка або зачіска може творити чудеса або скрити недоліки зовнішності або форми голови, підкреслити достоїнство людини.

Кожна зачіска повинна гармонійно складатися з одягом і стилем людини. Важливо знати призначення зачіски: повсякденна, вечірня, весільна святкова та інше.

Основа кожної зачіски на коротких або довгих волосся - це стрижка. Тому при виконуванні стрижки необхідно знайти і укладку цієї стрижки.

При виконанні стрижки і укладки волосся необхідно оглянути шкіру голови, обличчя і шиї і тільки після цього можна приступати до роботи. Стрижка повинна виконуватись на свіже вимите волосся з застосуванням професійної косметики для догляду потрібного типу волосся (шампунь, оживляючого діяння, профілактична маска та спрей для кінців волосся). Після лікування волосся можна приступати до стрижки.

Любу стрижку можливо виконати за відповідною схемою. Голова поділяється на зони в певній послідовності.

Технологічна частина розробки моделі стрижки на довгому волоссі.

Відбиваємо контрольну прядку на нижньо-потиличній зоні. Зістригаємо приблизно 2 см. Горизонтальними проділами підстригаємо нижньо-потиличну зону, орієнтуючись на контрольну прядку.

Підстригаємо всю затилочну зону. Вертикальними проділами з відтяжкою паралельно голові.

Таким чином на маківці волосся буде найкоротше.

Переходимо до стрижки височних і бокових зон. Височні зони вертикальними проділами підстригаємо на видовження до затилку.

Лобну частину з’єднуємо з тім’яною .

Висушуємо волосся моделі і робимо полішинг. Стрижку виконуємо прямим зрізом на чисто-вимите, злегка підсушене рушником волосся. Після укладки ми трохи проробляємо волосся методом врізування в прядку або як його ще називають паінтинг, тобто робимо “текстурування”.

Після застосування таких фарб волосся значно покращуються - вони стають еластичними і шовковистими та не змінюють структуру і стан волосся.

Ця фарба повністю відображає останні тенденції в колористики - придають волоссям максимум покращення виду і відтіняють їх від природної краси.

Обладнання - це те, без чого перукарі не в змозі витримати не хвилинки. Сучасний розвиток моди, нові тенденції, сучасні технології виконання тих чи інших робіт, - це все стає на самий останній пласт майстерності, якщо не має інструментів та відповідного обладнання. Великий розвиток технологій вимагає певних новинок перукарського обладнання і інструментів, але самим важливим з них являється : потрібні два види ножиці, велика кількість видів щіток, фен, зажими для волосся, кісті для фарбування та багато іншого.

Для того, щоб виконати стрижку волосся просто необхідно ножиці. Ножиці бувають два види : ножиці з прямим полотном та ножиці філіровочні.

Ножиці з прямим полотном використовуються для самої головної роботи в стрижки -це її початок. Ножиці з прямим полотном роблять контрольні зрізи, тобто прямий зріз. Вони бувають різних вимірів та різної довжини. Пряме полотно це основа всієї |і стрижки. На сьогодні існує певна техніка виконання стрижки, як "пророблене волосся", пряме полотно виконує два етапи в стрижки, перше це відповідна форма і силует зачіски, друге - це обробка волосся. Сьогодні така техніка дуже актуальна та виконується тільки за допомогою прямого полотна, філіровочні ножиці вже не мають сенсу в даної виконанні стрижки.

Другий етап в стрижки волосся - це її обробка. Зняття лишнього об'єму та підкреслення даної форми зачіски. Обробка волосся грає велику роль в стрижки, за-г допомогою її волосся стають більш слухняні, форма зачіски стає більш виразною, укладка волосся не вимагає великих зусиль, зменшується пишність та невиразність, волосся діляться на окремі пасма. На жаль сьогодні філіровочним ножицям наділяють ! менш уваги, тільки в тих випадках коли це дійсно необхідно.

На сьогодні є такі відомі фірми, які випускають на ринок перукарського мистецтва, ножиці, такі, як: JAGUAR, SOLINGER.

Фірма SOLINGER - ведуча продукція серед найкращих європейських виробників перукарського, манікюрно - педикюрного інструмента, аксесуарів і обладнання. Вона одна з перших, котра почала виготовляти різні ножиці. Щітки використовуються самі різні. Але є різновид щіток : щітки для стрижки, щітки для фарбування волосся, щітки для укладки та начосу волосся.

Щітки для стрижки використаються різні, і за довжиною, і за шириною,


Сторінки: 1 2