У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Порядок прийом'и поставленої продукції по якості

План

Вступ

1. Порядок прийомки поставленої продукції по якості;

2. Якість і комплектність продукції;

3. Акт прийоми продукції. Акт про скриті недоліки продукції;

4. Претензійна діяльність.

Додатки

Висновок

Вступ

Основним завданням юридичної служби є організація правової роботи спрямованої на правильне застосування, неухильне додержання та запобігання невиконанню вимог актів законодавства, інших нормативних документів підприємством, а також їх керівниками та працівниками під час виконання покладених на них завдань і функціональних обов’язків.

Хоча юридична служба не має право брати участь в прийманні продукції, але вона організовує навчання представників від громадськості, а також матеріально відповідальних осіб у питаннях правильної організації і проведення приймання продукції. Ці заходи вона проводить для того, щоб не допустити продаж недоброякісних товарів і використання недоброякісної продукції у виробництві. В своїй роботі вона керується стандартами, технічними умовами, договорами, якщо особливості приймання окремих видів продукції (товарів )не встановлені, то інструкцією П-6 при прийманні вантажу від органів транспорту підприємство-одержувач відповідно з діючими на транспорті правилами перевезень вантажів зобов’язано перевірити, чи забезпечена схоронність вантажу під час перевезення. Саме через навчання та роз’яснення особам, які приймають участь в прийманні продукції юридична служба здійснює одну зі своїх головних функції - боротьба з розкраданнями, нестачами, розтратами, безгосподарністю.

1. Порядок приймання поставленої продукції по якості.

При прийманні вантажу від органів транспорту одержувач у всіх випадках, коли це передбачено правилами, що діють на транспорті, зобов’язаний зажадати від органа транспорту складання комерційного акта, а при доставці вантажу автомобільним транспортом - оцінки товарно-транспортної накладної або складання акта.

При безпідставному відмовленні органа транспорту від складання зазначених вище актів одержувач зобов’язаний відповідно до діючими на транспорті правилами оскаржити це відмовлення і зробити приймання продукції в порядку, передбаченому Інструкцією П-7 „Про порядок приймання продукції за якістю”.

При прийманні вантажу від органів транспорту і підприємство-одержувач відповідно до діючими на транспорті правилами перевезень вантажів зобов’язано перевірити, чи забезпечена схоронність вантажу під час перевезення, зокрема:

а) перевірити у випадках, передбачених у зазначених правилах, наявність на транспортних засобах (вагоні, цистерні, баржі, трюмі судна, автофургоні і т.п.) або на контейнері пломб відправника або пункту відправлення (станції, пристані, порту), справність пломб, відбитки на них, стан вагона, інших транспортних засобів або контейнера, наявність захисного маркірування вантажу і справність тари;

б) перевірити відповідність найменування вантажу і транспортної накладної, маркірування на ньому даним, зазначеним у транспортному документі;

в) перевірити, чи були дотримані встановлені правила перевезення, що забезпечують запобігання вантажу від ушкодження і псування (укладання вантажу, температурний режим, льдозабезпечення й ін.), терміни доставки, а також зробити огляд вантажу.

У випадку одержання від органа транспорту вантажу без перевірки кількості місць, ваги і стани його одержувач у порядку, установленому правилами оформлення видачі вантажів, зобов’язаний зажадати від органів транспорту, щоб на транспортному документі була зроблена відповідна оцінка, згідно інструкції П - 6 „Про порядок приймання продукції за кількістю” від 15.06.1965 року.

Зазначені підприємства й організації зобов’язані зберігати продукцію, що підлягає перевідправленню, в умовах, що забезпечують схоронність якості і комплектність неї. Приймання продукції по якості і комплектності виробляється на складі одержувача в наступний термін:

а) при іногороднім постачанні - не пізніше 20 днів, а швидкопсувної продукції - не пізніше 24 годин після видачі продукції органом транспорту або надходження її на склад одержувача при доставці продукції постачальником або при вивезенні продукції одержувачем;

б) при одноміському постачанні - не пізніше 10 днів, а швидкопсувної продукції - 24 годин після надходження продукції на склад одержувача.

В районах Крайньої Півночі, у віддалених районах і інших районах дострокового завезення приймання продукції виробничо-технічного призначення виробляється не пізніше 30 днів, а швидкопсувної продукції - не пізніше 48 годин. Після надходження продукції на склад одержувача. У зазначених районах приймання промислових товарів народного споживання виробляється не пізніше 60 днів, продовольчих товарів (за винятком швидкопсувних) - не пізніше 40 днів, а швидкопсувних товарів - не пізніше 48 час. після надходження їх на склад одержувача.

Продукція, що надійшла в справній тарі, приймається по якості і комплектності, як правило, на складі кінцевого одержувача.

Покупці - бази збутових, постачальницьких, заготівельних організацій, оптових і роздрібних торговельних підприємств і інші покупці, що перевідправляють продукцію в тарі або упакуванні первісного виготовлювача (відправника), повинні робити приймання продукції по якості і комплектності у випадках, передбачених обов’язковими правилами або договором, а також при одержанні продукції в ушкодженій, відкритій або немаркованої тарі, у тарі з ушкодженою пломбою або при наявності ознак псування.

2. Якісь і комплектність продукції.

Вибіркова (часткова) перевірка якості продукції з поширенням результатів перевірки якості якої-небудь частини продукції на всю партію допускається у випадках, коли це передбачено стандартами, технічними умовами, особливими умовами постачання, іншими обов’язковими правилами або договором.

При виявленні невідповідності якості, комплектності, маркірування продукції, що надійшла, тари або упакування вимогам стандартів, технічних умов, кресленням, зразкам (еталонам) договорові або даним, зазначеним у маркіруванні і супровідних документах, що засвідчують якість продукції, одержувач припиняє подальше приймання продукції і складає акт, у якому вказує кількість оглянутої продукції і характер виявлених при прийманні дефектів. Одержувач зобов’язаний забезпечити збереження продукції неналежного якості або некомплектної продукції в умовах, що запобігають погіршення її якості і змішання з іншою однорідною продукцією.

Приймання продукції


Сторінки: 1 2 3 4 5