У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





План.

Вступ

1. Порядок приймання поставленої продукції по якості:

1.1. Якість і комплектність продукції;

1.2. Вибіркова перевірка якості і комплектності продукції.

2. Приймання продукції за участю представника постачальника та представника громадськості:

2.1. Приймання продукції за участю представника постачальника;

2.2. Приймання продукції за участю представника громадськості;

3. Акт приймання продукції за якістю. Акт про скриті недоліки продукції.

4. Претензійна робота щодо постачання неякісної продукції.

Практична робота

Висновок

Вступ.

Для того, щоб не допустити продаж недоброякісних товарів і використання недоброякісної продукції у виробництві. Вантажоодержувач повинен перевірити якість продукції (товарів), які одержує. Мета приймання продукції за якістю - перевірка її відповідності стандартам, технічним умовам, зразкам (еталонам) або договору.

Порядок приймання продукції (товарів) встановлюється стандартами, технічними умовами, договорами, якщо особливості приймання окремих видів продукції (товарів ) не встановлені, то приймання здійснюється на підставі інструкції П-7 (про порядок приймання продукції за якісті).

З метою схоронності якості продукції, що поставляється, створення умов для своєчасного і правильного приймання її по якості підприємство виготовлювач (відправник) зобов'язано забезпечити:

а) суворе дотримання встановлених правил упакування і затарювання продукції, маркірування й опломбування окремих місць;

б) відвантаження (здачу) продукції, що відповідає по якості і комплектності вимогам, установленим стандартами, технічними умовами, кресленнями, рецептурами, зразками (еталонами).

Продукція, що не пройшла у встановленому порядку перевірку за якістю, а також продукція, відвантаження якої була заборонена органами, що здійснюють контроль за якістю продукції, і іншими уповноваженими на те органами, поставлятися не повинна;

в) чітке і правильне оформлення документів, що засвідчують якість і комплектність продукції, що поставляється, (технічний паспорт, сертифікат, посвідчення якості і т.п.), відвантажувальних і розрахункових документів, відповідність зазначених у них даних про якість і комплектність продукції фактичній якості і комплектності неї;

г)своєчасне відсилання документів, що засвідчують якість і комплектність продукції, одержувачеві. Ці документи висилаються разом із продукцією.

У випадках, передбачених стандартами, технічними умовами, основними й особливими умовами постачання, іншими обов'язковими для сторін правилами і договором, виготовлювач (відправник) зобов'язаний при відвантаженні (здачі) продукції в упакованих або затарених місцях вкласти в кожне тарне місце документ, який свідчить про найменування і якість продукції, що знаходиться у даному тарному місці;

д) строге дотримання діючих на транспорті правил здачі вантажів до перевезення, їхні навантаження і кріплення, а також спеціальних правил навантаження, установлених стандартами і технічними умовами.

1. Порядок приймання поставленої продукції по якості

При прийманні вантажу від органів транспорту підприємство-одержувач відповідно до діючими на транспорті правилами перевезень вантажів зобов'язано перевірити, чи забезпечена схоронність вантажу під час перевезення, зокрема:

а) перевірити у випадках, передбачених у зазначених правилах, наявність на транспортних засобах (вагоні, цистерні, баржі, трюмі судна, автофургоні і т.п.) або на контейнері пломб відправника або пункту відправлення (станції, пристані, порту), справність пломб, відбитки на них, стан вагона, інших транспортних засобів або контейнера, наявність захисного маркірування вантажу і справність тари;

б) перевірити відповідність найменування вантажу і транспортного маркірування на ньому даним, зазначеним у транспортному документі;

в) перевірити, чи були дотримані встановлені правила перевезення, що забезпечують запобігання вантажу від ушкодження і псування (укладання вантажу, температурний режим, льдозабезпечення й ін.), терміни доставки, а також зробити огляд вантажу.( 1)

У випадку одержання від органа транспорту вантажу без перевірки кількості місць, ваги і стану його одержувач у порядку, установленому правилами оформлення видачі вантажів, зобов'язаний зажадати від органів транспорту, щоб на транспортному документі була зроблена відповідна оцінка.

При прийманні вантажу від органів транспорту одержувач у всіх випадках, коли це передбачено правилами, що діють на транспорті,

_________________

1. Правила перевезень вантажів автомобільним транспортом в Україні від 14 жовтня 1997 року.

зобов'язаний зажадати від органа транспорту складання комерційного акта, а при доставці вантажу автомобільним транспортом - оцінки товарно-транспортної накладної або складання акта.

При безпідставному відмовленні органа транспорту від складання зазначених вище актів одержувач зобов'язаний відповідно до діючих на транспорті правилами оскаржити це відмовлення і зробити приймання продукції в порядку, передбаченому Інструкцією П – 7.

Продукція, що надійшла в справній тарі, приймається по якості і комплектності, як правило, на складі кінцевого одержувача.

Покупці - бази збутових, постачальницьких, заготівельних організацій, оптових і роздрібних торговельних підприємств і інші покупці, що перевідправляють продукцію в тарі або упакуванні первісного виготовлювача (відправника), повинні робити приймання продукції по якості і комплектності у випадках, передбачених обов'язковими правилами або договором, а також при одержанні продукції в ушкодженій, відкритій або немаркованій тарі, у тарі з ушкодженою пломбою або при наявності ознак псування.

Зазначені підприємства й організації зобов'язані зберігати продукцію, що підлягає перевідправленню, в умовах, що забезпечують схоронність якості і комплектність неї.

Приймання продукції по якості і комплектності виробляється на складі одержувача в наступний термін:

а) при іногороднім постачанні - не пізніше 20 днів, а швидкопсувної продукції - не пізніше 24 годин після видачі продукції органом транспорту або надходження її на склад одержувача при доставці продукції постачальником або при вивезенні продукції одержувачем;

б) при одноміському постачанні - не пізніше 10 днів, а швидкопсувної продукції - 24 годин після надходження продукції на склад одержувача.

У районах Крайньої Півночі, у віддалених районах і інших районах дострокового завезення приймання продукції виробничо-технічного призначення виробляється не пізніше 30 днів, а швидкопсувної продукції - не пізніше 48 години. Після надходження продукції на склад одержувача.

У зазначених районах приймання промислових товарів народного споживання виробляється не пізніше 60 днів, продовольчих товарів (за винятком швидкопсувних) - не пізніше 40 днів, а швидкопсувних товарів – не пізніше 48 час. після надходження їх на склад


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7