У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Розділ 5

Інструменти і пристрої в перукарській роботі.

Перукарські інструменти – це знаряддя праці перукаря, що використовуються для виконання різних операцій з волоссям, в результаті чого волосся змінює свій вид, форму, структуру. По призначенню перукарські інструменти поділяються на інструменти чоловічого майстра перукаря і жіночого. Перукарські інструменти в залежності від використання поділяються на:

Інструменти для розчісування (гребні, масажні щітки).

Інструменти ріжучі (ножиці, бритва, ??? для стрижки волосся).

Інструменти для укладки волосся (бігуді, електричні щипці, ручний електричний фен (сушка)).

Інструменти для завивки ??? , комплекти інструментів для термічної завивки, гребінець пластмасовий з хвостиком.

Для стрижки в чоловічому залі використовують комбінований.

Для фарбування волосся використовують пластмасовий гребінець з рідкими зубцями. Для укладки волосся феном використовують ??? середнього розміру.

При перукарській роботі застосовують різні пристрої. Це допоміжні інструменти, які сприяють виконанню того чи іншого виду роботи:

зажими;

кисточки;

парамонові губки;

резинові рукавички;

утепляючи ковпачки;

пластмасові або скляні кісточки для фарбування волосся.

В кожній перукарні та салоні знаходиться таке обладнання і сушка для волосся, яка на спинці пів’якого крісла кріпиться з ковпачком за допомогою великої гайки, якою можна регулювати висоту ковпачка. В ковпачку знаходиться мотор, нагрівальні елементи – спіраль, вентилятор, сіточка металева, яка роз’єднує простір ковпачка від мотора і нагрівальних елементів і вентилятора.

В перукарні повинен бути апарат для обробки волосся парою. Його застосовують при вертикальній хімічній завивці, при фарбуванні волосся. Для термічної хімічної завивки в перукарнях використовують апарат, який вирівнює.

Особливо в перукарнях повинні бути...

Бритви: вони повинні задовольняти високі вимоги і тому виготовляються з високоякісної еластичної і дрібнозернистої сталі. Є два способи ??? бритв: а) бритви тримають різальною кромкою вниз; б) різальною кромкою вгору. Бритви є безпечні, небезпечні і філіровочні.

Ножиці для стрижки волосся відрізняються від звичайних якістю сталі і спеціальним ???.

Розрізняють звичайні ножиці для стрижки волосся різних розмірів, маленькі загнуті для бороди і філіровочні, які мають особливості покрову голов. положення ножиць може мінятись.

Таким образом готуємо потрібний участок волосся в лінії їх росту на лінії до верхньої границі їх обробки.

Лінія верхньої границі обробки залежить від того, який перехід в довжині волосся потрібно получити. Чим більш плавний перехід потрібен, тим вище буде проходити границя їх обробки.

Бритву потрібно тримати під кутом 45 до волосся. Рухи бритви і гребінця повинні бути легкими без сильного нажима. За одним рухом бритва повинна пройти в середньому 1,5-2 см. Як тільки бритва пройде цю відстань треба припинити зріз волосся. По мірі просування бритви і гребінця вниз по лінії росту волосся на ній, необхідно постійно збільшувати ??? бритву. В зв’язку з цим збільшується і кількість зрізаних до ??? їх робочий хід волосся. Таким способом поступово зменшення довжини волосся від границі, обробляємо участок до лінії росту волосся на ній.

Щоб підрівняти кінці короткого волосся в області шиї, їх стрижуть прийомом на пошук.

Для цього необхідно ввести гребінець в волосся від лінії їх росту на шиї і почати рух вверх.