У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Науково технічний прогрес в перукарській справі

Мати красиве і здорове волосся – бажання кожної людини. Домогтися його допомагає правильне використання операцій миття голови.

Миття голови застосовується майже у всіх видах перукарський робіт. Це дуже важлива операція від якої залежить якість подальшої обробки волосся.

Миття голови переслідує три цілі: гігієнічну – усунення забруднень з поверхні волосся і шкіри; деформаційну – усунення слідів попередньої зачіски; підготовчу – розм’якшення луску вального шару волосся.

Для розуміння гігієнічної цілі миття голови необхідно пам’ятати, що в результаті цієї операції разом з нальотами пилу а іншими забрудненнями змивається і жир, який виділяється сальними залозами голови. Жирне волосся погано піддається обробці, бо жир, покриваючи тонким нальотом лікувальний шар, закриває пори і гальмує проникнення у волосся засобів фарбування і завивки. Знежирення волосся можна вважати не тільки гігієнічною, але й підготовчою операцією.

Якщо волосся зберігає сліди попередніх укладок, або певну форму головних уборів, для цього обробки необхідно спочатку вимити голову потім волосся розчесати.

Підготовча ціль миття голови полягає у розм’якшенні зовнішнього лускуватого шару волосся під впливом миючих засобів , що сприяють швидкій і безперешкодній їх взаємодії з іншими хімічними препаратами.

Укладка волосся за допомогою фена має ???? перевагу, бо не забирає у клієнта і майстра багато часу, при цьому хвилі отримуються більш ?????? і близькими до природних. Із застосуванням фена виконують такі роботи: всі види завивки зачісок, відтяжку заломлення волосся на голові і в бороді, установку волосся на ???? при стрижках.

Наконечник спрямовує струмінь повітря вузьким плоским потоком і таким чином волосся надає йому бажаного напрямку одночасно підсумуючи форму хвилі. Температуру повітряного струменя регулюється наплиненням або віддаленням фена.

Звичайно опір наконечника має форму чотирикутника шириною до 1 см і довжиною до 3-4 см.

Укладка відбувається при чистому вологому волоссі. Попередньо його можна змочити відваром льняного насіння або фіксуючим засобом для уклади волосся.

Завивку зачіски з проділом повітряним струменем починають з більш широкої частини зачіски, в напрямку від проділу, якщо проділ розташований з правого боку голови клієнта, то майстер стоїть спереду з правої сторони, якщо проділ з лівого боку, то – спереду з лівої. Якщо ж проділ розташований посередині голови, то волосся з лівого боку майстер завиває, стоячи спереду клієнта з правої сторони, а волосся з правого боку – стоячи спереду з лівої сторони.

Напрям хвилям надається в залежності від напрямку волосся в зачісці клієнта. Якщо клієнт розчісує волосся прямо, без нахилу вгору, лінії ідуть паралельно проділу. При розчісуванні волосся з нахилом назад лінії йдуть навкіс до проділу.

Завжди, при будь-якій зачісці, під час завивки повітряним струменем волосся має бути спрямоване в сторону від майстра. Щоб не обпекти шкіру клієнта, струмінь повітря спрямовують на голову не прямо, а положисто.

При переході завивки хвиль углиб зачіски голову клієнта нахиляють трохи вниз у сторону майстра. Кінці волосся з допомогою гребінця згинають униз, а потім формують лінії хвилі так, як роблять локони з короткого волосся: спочатку зворотну хвилю, а потім лицеву, щоб волосся не падало на лице.

Нахил хвилі залежить від більш або менш положистого положення гребінця по відношенню до проділу. Волосся зсувають спочатку до проділу, а потім, при створенні другого краю хвилі, відсувають від проділу.

Завиваючи хвилі паралельно проділу волосся спочатку відсовують назад, а при створенні другого краю хвилі – вниз до обличчя, також паралельно проділу. Решту хвиль створюють ???? на положенням гребінця, яким було створено перший і другий край хвилі.

При завивці зачіски з проділом посередині на потиличній частині голови одну лінію поступово звужують до закінчення проділу, а другу, зустрічно, незначно розширюють і приєднують до ?????? частини другої хвилі.

Особам з довгим волоссям, повним, з масивними рисами обличчя роблять великі хвилі; особам з коротким волоссям, худим, з дрібними рисами – дрібні хвилі.

На розгляд майстра і на бажання клієнта можна робити одну – дві хвилі спереду, з боків і ззаду.

При укладці волосся із зачісуванням назад без нахилу спочатку роблять першу лінію хвилі, згинаючи її направо. Волосся беруть на гребінець маленькими прядками для утворення овальних хвиль, але з таким розрахунком, щоб другі лицьові хвилі падали до скронь, тобто так само як при холодній і гарячій завивці волосся із зачісуванням назад.

Попередні хвилі роблять вужчі, поступово розширюючи їх до центра, а по краях звужуючи їх. Хвилі роблять суцільними лініями, тобто спочатку спереду перший край ліній хвилі, далі весь другий край, третій і так дальше. В міру наближення до маківки голову клієнта поступово нахиляють.

При нахилі зачіски направо завивку волосся починають з лівої лобної виїмки. Першу лінію хвилі створюють, зсувають волосся в лівий бік, а при створенні другої лінії – на право з нахилом до лиця. Потім по цих лініях роблять решту ліній хвиль. При нахилі зачіски наліво завивку починають із правої лобної виїмки. Першу лінію краю хвилі роблять, зсуваючи волосся на право, а при створенні другої лінії – наліво, до лиця. Решту ліній хвиль роблять овальними, ряд за рядом.

Після закінчення завивки волосся збризкують лаком для волосся, просушують феном закріплюючи і поглинаючи створені хвилі.

Технологічний процес холодної укладки. Цей спосіб завивки відомий. Як холодна укладка волосся хвилями. Укладці холодним способом піддається волосся еластичне і м’яке, а також з овальною або еліпсоподібною формою поперечного перетину. Волосся жорстке і ???


Сторінки: 1 2 3 4