У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - Дитяча стрижка для малюка
51



f

Дипломна робота

Дитяча стрижка для

малюка

Зміст

I.Побутове обслуговування населення в умовах ринкової економіки.Вплив моди на розвиток перукарської справи. стор__

ІІ.Історія розвитку перукарського мистецтва. стор__

ІІІ.Приміщення та обладнання перукарень. стор__

ІV.Технологія виконання дитячої стрижки для малюка. стор__

V.Інструменти і пристрої в перукарській роботі. стор__

VI.Матеріали які використовують в перукарській справі. стор__

VII.Науково – технічний прогресс в перукарській роботі. стор__

VIII.Охорона праці та техніка безпеки в перукарні. стор__

Висновок. стор__

Додатки. стор__

Література. стор__

Люди почали дбати про свою зовнішність із того часу,коли первісна людина підняла руки,щоб пригладити своє скуйовджене волося.Від тоді стандарти стилю,краси,моди панують над усім людством і мають великий вплив на людину.Вже в IV – V століття до нової ери доглядові за волосом приділялась велика увага.При цьому зачіска постійно змінювалась.

Кожна епоха вносила в розвиток перукарського мистецтва щось нове та неординарне.Кожні епосі були притаманні та характерні особливий стиль та мода.

Вже у первісному суспільстві людина використовувала найпростіші перукарські процедури.

Самі далекі відомості про зачіску і методи догляду за волосям відносяться до п’ятого тисячоліття до нашої ери і епохи Стародавнього Єгипту багато матеріалів і предметів якими ми користуємося і в наші дні існували вже тоді – це деревяні,кістяні гребені,шпильки,фарби хна і басма.Єгиптяни носили перуки у вигляді прядок заплетених у косички і підстрижені на одному рівні.Косичку і чілку закріпляли на голові за допомогою діадем,обручів,заколок.Інколи її забирали назад.Самі модні були кольори чорні і темно - коричневі.Основним атрибутом зачіски була перука яка не відрізнялася великою різноманітністю особливо у чоловіків.Перуки виготовляли з натурального волося, шерсті,тканини,шовкових ниток,волокон рослин забарвлені в темні тони.

В період Римської імперії відносять виникнення обезсвічування волося.Великою популярністю в ті часи користувались світлі перуки,жіночі зачіски були віртуозні.Були різні спроби побудови складних зачісок за допомогою спеціального каскаду.Популярним був начіс та сильно завивка.

Зачіска багатих римлянок прикрашали дорогими ювелірними виробами.А простолюдинки накривали волося накидками.Вперше зявились короткі чоловічі стрижки.

Були винайдені перші не дуже досконалі щипці для завивки який називався каламіс.

Згідно з положеннями про порядок присвоєння категорій підприємствам,що надають побутові послуги населенню (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.95. №674) для перукарень встановлюється вища,перша або друга категорії.

Вища категорія присвоюється перукарням,коли вони:

забезпечують високоякісне надання перукарських послуг;

застосовують новітні сучасні прогресивні технології ;

обслуговують відвідувачів в комфортних художньо оформлених салонах;

основні види робіт здійснюються за допомогою спеціалістів,які мають кваліфікацію вищого класу.

Перша категорія присвоюється перукарням за умови,якщо вони забезпечують:

якісне виконання основних видів перукарських послуг з урахуванням напрямку сучасної моди;

виконання основних робіт спеціалістами,які мають кваліфікацію,що відповідає номенклатурі й складності виконуваних послуг;

обладнання перукарень спеціальними технологічними меблями, а також оформлений приймальний салон.

Друга категорія присвоюється перукарням, що забезпечують:

виконання окремих видів послуг,що здійснюються спеціалістами,які мають кваліфікацію, котра віповідає номенклатурі й складності виконуваних робіт;

затишно комфортно обладнане місце для чекання відвідувачів.

Усі виробничі приміщення сучасних перукарень у залежності від призначення можна поділити на чотири групи.

Приміщення для обслуговування відвідувачів.

Приміщення для обслуговування відвідувачів звичайно займають 50-60% загальної площі перукарні.Сюди відносять виробничі приміщення ,в яких відбуваються роботи по обслуговуванню відвідувачів.Це робочі зали,приміщення для фарбування і миття

Під час надання перукарських послуг для здійснення операцій з волосям користуються різноманітними інструментами і пристроями.

Інструменти – це знаряддя праці майстра перукаря,що застосовуються для виконання різноманітних операцій з волоссям.Інструменти умовно поділяють на групи:

1.Інструменти для розчісування волосся.

2.Ріжучі інструменти.

3.Інструменти для накручування волосся.

4.Електроінструменти.

 

До інструментів для накручування волосся відносяться гребінці і щітки.

Гребінці – головні і необхідні інструменти в перукаря,їх виготовляють з різних матеріалів.

Гребінці бувають металеві – алюмінієві,дюралеві,і не металеві – з пластмаси,капрону,кістки, силікону.

Переваги металевих гребінців,те що вони не створюють магнітного поля,вони тверді,і не залишають осаду на пальцях,більш стійкіші до високих температур.

При виконанні хімічної завивки застосовують тільки неметалеві гребінці.Тому,що вони окислюються.Також металевими гребінцями не можна користуватись при фарбуванні волосся.І через ушкодження лусочок небажано працювати металевими гребінцями з вологим волоссям.

Залежно від призначення гребінці розподіляють на чотири основні групи:

- Комбіновані – з однією сторони густі, а з другої рідкі зубці.Застосовуються в жіночих і чоловічих залах для розчісування,стрижки,холодного і гарячого укладання,тупірування волосся.

Пластмасові гребінці з великою масивною ручкою з великими зубцями.

На сьогоднішній день існує великий вибір матеріалів,які використовуються в перукарські справі.Це – шампуні,бальзами, фарби хімікати,гелі,лаки,пінки.За допомогою цих матеріалів перукар може змінювати колір волося,а також може робити вишукані зачіски.За допомогою фарб для волося перукар може змінювати колір волося посилювати відтінок.А також візуально коректувати форму обличчя.Але кожен перукар повинен пам’ятати,що головне не правило при фабуванні волосся правильно підібраний колір та виконана технологія фарбування. Використовуючи ті чи інші матеріали перукар не тільки правильно виконувати технологію виконання того чи іншого виду робіт,а й правильно підібрати матеріали до типу волосся.

На сьогоднішній день у перукарнях користуються різними фарбами.Всі фарби для волосся умовно поділяють на п’ять груп.До І –ої групи фарб відносяться всі відбілюючи чи висвітлюючи речовини.Процес освітлення волосся не тільки потрібен для багатьох способів фарбування волосся,а й являється самостійною операцією.До ІІ –ої відносять фарби органічного синтезу,які являються чисто хімічними фарбами.Цю групу ще називають окислюючи ми фарбами,тому,що вони фарбують після окислення пігменту перекись водню.

ІІІ –тя група фарб – це відтіночні, підфарбовуючи і тонуючі шампуні.Їх називають фізичними фарбами,бо вони фарбують волосся лише поверхньо («Іріда» , «Рубін» ,тоніки).

IV – а група фарб – це фарби рослиного походження (хна,басма).До V – ої групи фарб відносяться металомісткі фарби в склад яких входять солі ртуті, міді.Тому наданий час такими фарбами


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9