У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





План

План

Вступ (Характеристика закладу)

I Основна частина

Прийом замовлення, складання меню та розрахунок посуду, приборів, столової білизни.

Підготовка торгового залу до обслуговування гостей:

а) розміщення меблів;

б) сервірування столів.

3. Кулінарна характеристика солодких страв згідно меню (Технологічні та калькуляційні карти, фото).

4.Правила приготування та особливості подачі чаю (Технологічні та калькуляційні карти, фото, відео).

5. Товарознавча характеристика чаю.

6.Організація робочого місця бармена для приготування коктейлів на основі чаю. (Технологічні та калькуляційні карти,

III Висновок

Використана література

Додатки

Вступ

Історія

За китайськими 2700 до н.е. став роком відкриття Shen-nung чайного дерева. З китайської «ча» означає «молодий листочок», саме китайці відкрили світові кущ чаю ще майже 5 тисяч років тому. Цікавою є й легенда про те, як з'явився чай. Один китайський монах заснув під час молитви. Аби подібне ніколи не повторилося і його повіки більше не злипалися, він відрізав їх і кинув на землю. Саме з його повік і виріс чайний кущ.

1027 до н.е. — рік, коли монарх з династії Shang-Jin, Wu Li Zhen, започаткував вирощування чаю в Китаї.

— туркменські торговці починають вивозити чай за межі Китаю.

Кінець І ст.— чай експортують в .

— Lu Yu пише знамениту "Книгу чаю".

— Найдавніший спогад помічений в європейській літературі про чай, базується на розповідях арабського торговця, що експортував чай до Європи.

— починає завозити чай до .

— чай починають завозити до на замовлення .

— Поява першого чаю у .

— відкриття чаю для англійців.

— Голландцями чай завезено до .

— Голландці починають вирощувати чай на .

— Майор Robert Bruce відкриває для світу раніше не відомі Ассам.

— Сер Charles Alexander Bruce будує перші плантації чаю в Sadia, .

— , перший чай Ассам проданий на у .

— Чайні починають створювати на .

— Перша плантація чаю започаткована в Південній Африці.

— Перша плантація чаю започаткована в .

— Перша плантація чаю започаткована в Ataturk in Ataturk, .

Дія чаю

У правильно приготованій заварці міститься біля 150-ти корисних речовин, більшість з яких не руйнується навіть у гарячій воді. Найбільш відомими з них є та . Тонізуючу дію чаю обумовлює наявність у ньому — та теоброміну. , що міститься у чаї, зміцнює тверді тканини , а заспокоює . Чай виводить з організму , оздоровлює , і є чудовим стимулюючим засобом при .

1.Прийом замовлення

Після того як відвідувач займе місце за столиком, офіціант повинен підійти до нього ліворуч і запропонувати меню (у розгорнутому виді) і прейскурант вин (у закритій папці). Якщо за столиком однією компанією сидять кілька людей, меню подається старшому з них

При зустрічі відвідувачів, прийомі замовлення й обслуговуванні офіціант повинен дотримувати прийняті правила етикету.

Так, якщо серед гостей є жінки, варто допомогти їм зайняти місця за столиком, підставити крісла. Меню в першу чергу пропонується старшої з них. Почекавши осторонь кілька хвилин, варто люб`язно запитати, чи не вибрали відвідувачі що-небудь. Якщо вони попросять порадити, яке блюдо краще вибрати, офіціант зобов`язаний негайно ж охоче прийти їм рятуйте! намагаючись урахувати смаки відвідувача.

Неприпустимі ради, висловлені з видимою байдужністю, коли офіціант, розмовляючи з відвідувачем, розсіяно дивиться в зал.

Перш ніж порекомендувати те або інше блюдо, йому варто спробувати представити, які види блюд може зволіти відвідувач, - з урахуванням його віку, настрою, пори року й т.д.

Якщо гість не виявить бажання, щоб йому допомогли, офіціантові рекомендується терпляче чекати. При цьому він ніколи не повинен упускати з виду своя ділянка, вчасно подаючи вже замовлені блюда й закуски на інші столики, забираючи використаний посуд та ін.

Якщо гість запитає офіціанта: «Що у вас сьогодні смачного ?» - ніколи не слід відповідати : «У нас все вкусно».

Рекомендуючи відвідувачеві те або інше блюдо, офіціант повинен зі знанням справи розповісти про його смакові якості й особливості готування. Наприклад, доречно сказати: «Замовте відбивні котлети: їх жарять на маслі, до них різноманітний гарнір з овочів, соус ароматний і смачний». Слід також уточнити, скільки часу буде потрібно для виконання замовлення.

Потім офіціант може допомогти відвідувачам у виборі вин до перших, других блюд і т.д.

Замовлення на вина повинен бути прийнятий відразу ж після замовлення блюд, щоб мати можливість остудити вино або довести його до кімнатної температури (за бажанням відвідувача). Офіціантові необхідно досконально знати не тільки асортименти вин, але і їхня якість, особливості й, зокрема, уміло рекомендувати ті або інші вина в сполученні із замовленими блюдами.

Якщо відвідувачі, сев за столик, ведуть тривалу розмову, офіціант може, не очікуючи закінчення розмови, запитати: «Дозволите прийняти замовлення?» Це важливо для прискорення подальшого обслуговування.

При замовленні порціонних блюд необхідно перевірити, чи готуються вони на виробництві на зазначений термін, а при затримці викликати метрдотеля або завідувача виробництвом.

Замовлення від відвідувача може приймати офіціант, а від більших компаній або груп - метрдотель. Замовлення записується в блокнот рахунків у двох екземплярах під копірку.

Основне правило поведінки офіціанта при обслуговуванні відвідувачів - тактовність. Він повинен обслуговувати мовчачи, не прислухаючись до розмов відвідувачів за столом, не вступаючи в розмову, що не ставиться до обслуговування.

Офіціанти не повинні:

збиратися групами в торговельному залі; вести голосні сторонні розмови;

сідати за столик відвідувачів,

тулитися до стіни;

сидіти в торговельному залі й приймати їжу, курити;

носовою хусткою й гребінцем можуть користуватися тільки в підсобному приміщенні.

У всіх випадках офіціантові необхідно зберігати почуття власного достоїнства. Розмовляючи з відвідувачами, він коштує прямо, не облокачиваясь на стіл або спинку стільця. Якщо відвідувач виявить нетактовність або брутальність, варто


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10