У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Готельний бізнес в Україні
68



Як видно з таблиці 2

ЗМІСТ

Вступ............................................................................................................3
Розділ І. Теоретичні основи розвитку менеджменту готельного господарства

1.1. Сутність готельного господарства та його роль в туристичній індустрії....................................................................................................................7

1.2. Типи організаційної структури управління готельним комплексом......18

Розділ ІІ. Аналіз менеджменту готельного бізнесу

2.1. Сучасний стан і тенденції розвитку готельного господарства на прикладі готелю «Водоспад»................................................................................................28

2.2. Технологія надання готельних послуг готелем «Водоспад»......................34

Розділ ІІІ. Проблеми та перспективи розвитку готельного бізнесу в Україні

3.1. Напрями вдосконалення оцінки якості обслуговування в готелях Івано-Франківської області ............................................................................................42

3.2. Основні шляхи влосконалення стратегії і тактики управління цінами на підприємствах сфери послуг гостинності та туризму Івано-Франківської області…………………………………………………………..........................50

Висновки та пропозиції.........................................................................................60

Список використаної літератури.........................................................................64

Додатки................................................................................................................69

ВСТУП

Актуальність теми. Гостинність - сфера готельного й ресторанного бізнесу є провідним чинником і базою величезної індустрії туризму. Готель - це щось більше, ніж просто місце для ночівлі, він багато в чому визначає спосіб життя - на той час, поки триває подорож, доки гість проживає у готельному номері.

Індустрія гостинності - це індустрія, що працює на благо людей. Це – потужний механізм, що активно функціонує та розвивається, вимагаючи при цьому максимальної підтримки з боку держави та більших інвестицій. Світове готельне господарство нараховує близько 350 тис. комфортабельних готелів, що налічують більш ніж 14 млн. номерів (26 млн. місць).

При цьому кількість номерів щорічно зростає в середньому на 3-4 %. Ще на початку п'ятидесятих років намітилися деякі тенденції, які згодом практично сформували сучасний готельний ринок і бізнес. Тоді тільки випробувався досвід надання великими компаніями дрібним власникам права виступати на ринку від їхнього імені й під їхнім прапором. В англійській мові подібні взаємини великого й дрібного бізнесу називаються franchising. Нині старі готельні марки запекло борються на готельному ринку. З одного боку, ніхто не зможе заперечувати, що такі імена, як Best Western, Holiday Inn, Howard Johnson або Quality Inn (список можна продовжити) уже міцно урізалися на згадку практично кожного постійно подорожуючого, але й багато готелів, над якими розвіваються прапори цих готельних мереж, так само старі, як і самі ці бренди, що саме головне, - виглядають відповідним чином.

З іншого боку, більш молоді готельні компанії й марки, не можуть похвалитись подібним реноме на готельному ринку, їхні назви маловідомі, але вони володіють новими сучасними готелями, побудованими з врахуванням останніх архітектурних і технологічних досягнень, що є значною перевагою в боротьбі за клієнта. Деякі видні фахівці готельної справи, такі, наприклад, як Патрик Форд, президент відомої в США корпорації Lodging Econometrics Hotel realty, вважають, що для переважної більшості споживачів слово «новий» має магічне значення й найчастіше визначає результат конкурентної боротьби. Форд упевнений, що якщо говорити про марки, сорти, імена, товарних знаках у глобальному аспекті, а не тільки стосовно до готельного бізнесу, те зовсім очевидно, що такі споживчі асоціації мають універсальний характер: нове й свіже, безперечно, краще старого, що встиг ґрунтовно набриднути клієнтові.

Для підтримки конкурентноздатності готельної марки необхідно мати реальну програму відновлення. Бажано надавати готельній мережі кредити, пільги й бонуси для здійснення різних поліпшень і нововведень, а також підвищувати стандарти якості й установлювати більше тверді вимоги до їхнього дотримання всіма готелями мережі. Сьогодні готельні марки мають використовувати можливості економіки, що розвивається швидкими темпами, й пропонувати ринку нові продукти й послуги. Зараз для готельних марок існують унікальні шанси якими неможливо не скористатися.

Беручи до уваги готельний ринок, який так інтенсивно змінюється й розвивається, в результаті появи на ньому нових „імен”, а також розширення й інтергації всесвітньо відомих мереж, автор обрав темою роботи стан готельної справи на міжнародному рівні. Ця тема є новою та актуальною, і особливо корисною для визначення перспективних напрямків розвитку готельної індустрії України, з використанням досвіду світових брендів, чия історія та аналіз діяльності послугують прикладом для вітчизняних готелей.

Об’єктом дослідження в даній бакалаврській роботі виступає готельне господарство, а предметом - менеджмент невиробничої сфери

Крім об’єкта та предмету виділяють ще й методи дослідження. Для поставленої в даній роботі мети використовуються такі методи як порівняння, аналізу, групування, логічний метод, порівняльного аналізу і синтезу, емпіричний метод.

Теоретична та методологічна база дослідження. Досконале виконання цих завдань вимагає глибокого, ретельного добору та опрацювання якомога більшої кількості джерел присвячених обраній темі. Зокрема, слід відзначити українське періодичне видання „Гостиничный и ресторанный бизнес”. Він представляє величезний діапазон статей присвячених подіям туристичної індустрії за останній час, історичним аспектам розвитку та діяльності підприємсв сфер гостинності і ресторанного бізнесу; в журналі освітлюються як світові, так і вітчизняні події, даються детальні рекомендації у запровадженні діяльності у туризмі. Це видання може слугувати гарним посібником як обізнаним у цій сфері людям, так і тим, хто лише цікавиться станом готельно-ресторанного бізнесу вцілому.

Останні новини про стан готельноі інтустрії можна знайти і на інформаційних сайтах, зокрема: та багато інших. У комплексі відомості з усіх опрацьованих автором джерел дали досить детальну та обширну інформацію про стан готельного господарства світу.

Наукова новизна роботи полягає в комплексному дослідженні теорії і практики менеджменту у невиробничій сфері.

Структура дипломної роботи включає вступ, три розділи, висновки, список використаної літератури, додатки.

Важливе значення в розвитку сучасного готельного бізнесу мають готельні ланцюги. Вони дозволяють просувати на світовий туристський ринок високі стандарти обслуговування, а також сприяють підтримці готельного обслуговування туристів.

Готельні ланцюги сприяють поширенню і значному підвищенню рівня організації виробництва й


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17