У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Звіт

Економічної частини виробничої організаційно-економічної практики

Ознайомлення з планово-економічною роботою на підприємстві «Дружба».

Готельне господарство,як одна з основних складових туристичної індустрії, є високодохідною галуззю економіки України, що динамічно розвивається.

Фінансові особливості готельних комплексів визначається в першу пергу їх Статутом та іншими установчими документами. Ці особливості визначаються наступними чинниками:

1.Фінансовими взаєминами з державою, зокрема податковими пільгами і санкціями;

2.Умовами і методами формування капіталу;

3.Розподільними відносинами і мірою фінансової відповідальності перед акціонерами, пайовиками, вищою управляючою компанією, міністерством, асоціацією або холдинговою компанією.

Готель «Дружба» керується такими установчими документами, які відповідають усім обов’язковим вимогам, що встановлені в ГОСТ 28681.3-95, ДСТУ 4269:2003,ДСТУ 4268:2003, ГОСТ 12.1.004-91,ДБН В.2.2-9-99, СанПін 42-128-4690-88, СНІП 2.04-85, «Правила пожежної безпеки в Україні», «Правила користування готелями».

Сертифікат видано органом сертифікації продукції та послуг ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», м. Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька 127, атестат акредитації № UA 4.001.023 від 09.12.2002, свідоцтво про призначення № UA. Р.023 від 22.03.06. На підставі Акту сертифікації перевірки готельних послуг № ГОЗ від 14.05.2007, виданого ОС ДП «Івано-Франківськстандартметрологія » м.Івано-Франківськ, вул. Вовчинецька 127, атестат акредитації № UA 4.001.023 від 09.12.2002.

В готелі «Дружба» присутні такі фінансові служби: кадрова служба, бухгалтерія, аудиторська служба, інженерно-технічна, відділ обслуговування, ресторанне господарство,служба прийому і розміщення, служба номерного фонду.

Відділ кадрів виконує функції: набір, навчання, оцінка персоналу; регулювання праці та зарплати; питання преміювання; дисциплінарні стягнення; недопущення випадків незаконного звільнення.

Відділ охорони праці виконує функції: інструктаж з техніки безпеки; контроль за виплатою грошової допомоги з непрацездатності, пов’язаної з виробничими травмами; щомісячний інструктаж і перевірки; контроль за кошторисом витрат.

Нічний аудит перевіряє правильність складання бухгалтерської документації і складає денний звіт за даними комерційної діяльності готельного комплексу. Зазвичай звіт складається наприкінці робочого дня, під час робочої зміни, а службовець називається нічним аудитором. Доти, поки аудиторські процеси не знаходяться в стані балансу, аудит вважається незавершеним.

Функції інженерно-технічної служби готелю «Дружба» виконує такий персонал:головний інженер, старший енергетик, електромонтер, слюсар-сантехнік.

Служба експлуатації номерного фонду відповідає за ремонт і експлуатацію номерного фонду (освітлення, опалювання, вентиляція, сантехніка, меблі).

Старший адміністратор готелю – повинний вести постійний контроль за роботою і трудовою дисципліною обслуговуючого персоналу, контроль за своєчасним обслуговуванням гостей і розрахунків з ними. Він стежить за своєчасною підготовкою місць по броні і правильністю розрахунків. Він повинний знати посадові інструкції всього персоналу, інструкції з ведення експлуатаційної документації, прейскуранти цін на номери і надані послуги.

Старший адміністратор – розглядає скарги з боку клієнтів і вживає заходів для усунення проблем, конфліктів. Він організовує рекламно-інформаційну діяльність. Старший адміністратор має право займатися кадровими питаннями, давати подання на звільнення від займаної посади або прийом на роботу адміністраторів, покоївок. Він повинний стежити за чітким, своєчасним і якісним виконанням службових обов’язків адміністраторів, касирів-розраховувачів, портьє та ін.

Адміністратор служби розміщення – контролює надання номерів, приймає заявки на бронювання і розміщує гостей, узгоджуючи це зі старшим адміністратором готелю. Він також повинний знати категорії і прейскурант на номери, місця та інші послуги, що надаються готелем. Він стежить за своєчасною оплатою номерів, не допускаючи утворення заборгованості тощо.

Адміністратори безпосередньо спілкуються з гостями, вони приймають оперативні рішення на місцях обговорюють з гостями такі питання, як ціна заномер, терміни розміщення, форма і порядок оплати. Таким чином, одна з головних задач адміністраторів усіх рівнів – контролювати весь процес прийому і розміщення гостей, професійно вирішуючи конфлікти, від яких може постраждати престиж готелю.

Коридорні – супроводжують гостей, доставляють багаж у їхні номери, їм теж корисно знати дещо про околиці готелю і все про сам готель і його різні служби. Постійно контактуючи з гостями, вони повинні бути послужливими, приємними в обходженні. Допомагаючи гостям розміститися в номері, вони мають пояснити, що і як працює (освітлення, TV, кондиціонер, телефон, пральня, чищення і прасування одягу, обслуговування в номерах, ресторан, плавальний басейн, цілющі ванни тощо).

Служба портьє – є свого основою підсистемою усієї системи управління готелю. Це перша те місце, куди гість звертається кожного разу, коли в нього виникають проблеми. Саме від служби портьє залежить те перше враження, що отримує гість від готелю.

Основною задачею служби портьє є прийом і реєстрація прибулих гостей, розміщення в заброньовані й підготовлені до заселення номери. Портьє підпорядковується безпосередньо черговому адміністратору.

Портьє несе відповідальність за правильну видачу і зберігання ключів від номерів, стежить за порядком у вестибулі. Портьє повинний знати правила внутрішнього розпорядку в готелях, бронювання місць і розрахунків за проживання, прейскуранти на усі види послуг, приймати замовлення на додаткові послуги і здійснювати нагляд за їхнім своєчасним виконанням.

Під час чергування він звіряє з адміністратором рух номерного фонду, стежить за наявністю вільних місць і номерів. У готелях, де існує служба портьє, кореспонденцію на ім’я проживаючих одержує і вручає портьє.

Служба покоївок. Завідувач службою покоївок несе відповідальність за ротою персоналу з підтримки чистоти і порядку в житлових і в службових приміщеннях готелю.

До житлових приміщень відносяться номери, коридори, фойє, переходи і всі громадські вбиральні. Службові приміщення включають зони обслуговування і переходи між ними, а також усі службові кабінети. Обов’язок служби покоївок складається у підтриманні в цих приміщеннях чистоти і порядку.

Старша покоївка – отримує завдання, яке розподіляє серед підлеглих.До її компетенції входить розподіл роботи з урахуванням штатного розкладу, а також виконання всіх адміністративних функцій, покладених на неї керівництвом. Старша покоївка здійснює контроль за справністю санітарно-технічного й


Сторінки: 1 2 3