У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЗВІТ

про переддипломну практику

Місце практики - Туристичний комплекс «Захар Беркут»

ЗМІСТ ПЕРЕДДИПЛОМНОЇ ПРАКТИКИ

1. Оформлення на практику і знайомство з готельним комплексом

Оформлення на базу практики проводилось на основі договору між Інститутом туризму і ТК «Захар Беркут».

Розміщення : Туристичний комплекс "Захар Беркут" 3* розміщений на виїзді із п. Славськ, на самому початку села Волосянка, у підніжжі гори Зворець (1223 м).

ТК «Захар Беркут» складається 5-поверхового корпусу (введений в експлуатацію в 2005 р.) розрахований на 21 номер: 6 2-місних номерів, 10 двохкімнатних номерів "напів-люкс" і 5 номерів "люкс". В готелі є номера для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Номера: 1 місний стандарт: однокімнатний номер із зручностями (сумісний с/в з душем, підлога з підігрівом), ліжко, ТБ, холодильник, фен. В якості додаткового місця (максимально 1) - євророзкладужка. 
2 місний стандарт: однокімнатний номер зі зручностями (сумісний с/в з душем, підлога з підогрівом), два розділені ліжка, ТБ, холодильник, фен. В якості додаткового місця (максимально 1) - євророзкладужка. 
2 місний напівлюкс: двохкімнатний номер (площа 35 м2) зі зручностями (сумісний с/в з душем, підлога з підігрівом), два розділені ліжка, кутова мягка частина, ТБ, холодильник, фен. В якості додаткового місця (максимально2) – розкладний диван. 2 місний люкс: двохкімнатний, 1,5 - рівневий номер (площа 45 м2) зі зручностями (сумісний с/в з ванною,підлога з підігрівом), двохспальне ліжко,кутова мягка частина, ТБ, холодильник, кондиціонер, фен. В якості додаткового місця (максимально 2) – розкладний диван. 

Водопостачання: цілодобово.

. В інтер’єрі номерів можна побачити гармонійне поєднання світлого дерева і металу. Номери готелю відповідають сучасним вимогам , це і відповідна площа номерів, і сучасне обладнання, і спокійний інтер’єр.

Інфраструктура: ресторан, два бари, сауна із басейном і джакузі (150 грн./765 руб. за одну год. - до 5 чол.). Пропонується зручний конференц-зал на 80 місць (800 грн./4080 руб. за добу або 150 грн./765 руб. за одну годину), дискотека, прокат лиж, сноубордів і гірських велосипедів, настільний теніс, більярд.

Гірськолижні траси:з різним ступенем складності і протяжності (г. Високий Верх 1242 м) ; підйомники. 

Ціна підйомника: 

В зимовий період 

Понеділок-п’ятниця 

Ціна денного абонемента на всі підйомники складає 70 грн. 

Дитячий денний абонемент (до 12 років) на всі підйомники - 35 грн. 

Абонемент з 14.00 - 35 грн. на всі підйомники .

Субота, неділя, святковідні. Ціна денного абонемента на всі підйомники складає 120грн. Денний дитячий абонемент (до 12років) на всі підйомники - 60грн.  Абонемент з 14.00 - 60грн. на всі підйомники. Оглядовий підйомник (без лиж , сноубордів і т.п.) - 25грн. Діти до 5 років - безплатно. 

В літній період двохмісна канатна дорога працює по вихідним з 10 до 15 години (піднімає вгору). Ціна літньої оглядової прогулянки - 25грн. 
Діти до 5 років - безплатно. При замовлені туру обов’язковим є оформлення медичної страховки.

Адрес: Україна, 82663, Львівська обл., Сколевський район, с. Волосянка, вул. Б. Хмельницького, 1

Готель працює у без перервному режимі обслуговування, а отже, до нього висуваються високі санітарно-гігієнічні вимоги.

Після документального оформлення ознайомилася з правилами внутрішнього розпорядку в готельному комплексі:

- вчасно з’являтися на об’єкт практики;

- сумлінно виконувати свої обов’язки;

- не заважати виконанню роботи інших членів персоналу;

- надавати гостям готелю правильну і перевірену інформацію;

- бути ввічливим з гостями готелю.

Робота на базі практики кожного робочого дня тривала з 11.00 до 17.00 години.

Найбільшою небезпекою для життя та здоров’я гостей і персоналу готелю, збереження їхнього майна, а також будівлі загалом є пожежі. Тому дуже важливим є організація заходів для забезпечення протипожежної безпеки.

Готельні послуги, так само як і самі готельні комплекси, підлягають обов'язковій сертифікації, ліцензуванню та стандартизації.

Сертифікація - це діяльність незалежної від готельного комплексу сторони по підтвердженню відповідності готельних послуг вимогам, які встановлені законодавчими актами, стандартами та іншими нормативно-технічними документами (НТД).

Сертифікація, як і ліцензування, є одним із способів державного контролю над якістю і безпекою готельних послуг, що надаються споживачам. Важливо і те, що сертифікація захищає як споживача, так і готельний комплекс: споживача - спонукаючи готельний комплекс чітко і в повному обсязі виконувати всі встановлені законами та іншими нормативними актами правила і норми надання готельних послуг з тим, щоб він за свої гроші одержував якісне обслуговування, а готельні комплекси - шляхом застосування тих же законів і нормативних актів, що не дають йому можливості знайти відсутні недоліки в обслуговуванні та висунути проти готельного комплексу необгрунтовані претензії.

При сертифікації готельних послуг застосовують: законодавчі акти, правила надання окремих видів готельних послуг, затверджені урядом України та Держстандартами.

Порядок проведення добровільної сертифікації включає:

1. Подачу заявки на сертифікацію.

2. Прийняття рішення по заявці.

3. Розробку методів проведення перевірки.

4. Видачу сертифікату відповідності та ліцензії на застосування знаків відповідності.

5. Укладення договору на проведення інспекційного контролю відповідності готельних послуг сертифікату і вимогам нормативних документів.

Таким чином, готельні послуги повинні відповідати їхній якості. Державний стандарт встановлює обов'язкові і рекомендовані вимоги до якості готельних послуг. Обов'язкові вимоги - це вимоги, що забезпечують безпеку готельних послуг для здоров'я клієнтів, збереження їх майна і навколишнього середовища.

2. Загальна характеристика організаційної структури підприємства і організація управлінської роботи

Організаційна структура управління (ОСУ) готельного комплексу - це впорядкована сукупність стійко взаємозв'язаних елементів, що забезпечують функціонування і розвиток організації як єдиного цілого. ОСУ визначається також як форма розділення і кооперації управлінської діяльності, в рамках якої здійснюється процес управління готельним комплексом по відповідних функціях, направлених на вирішення поставлених задач і досягнення наміченої мети.

Структура управління готельного комплексу представляється у вигляді системи оптимального розподілу функціональних обов'язків, прав і відповідальності, порядку


Сторінки: 1 2 3