У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





МАГІСТЕРСЬКА РОБОТА

Розвиток готельного господарства в контексті проведення Євро–2012 в Україні

 

ЗМІСТ

Стор.

Вступ ……………………………………………………………………………3

Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти розвитку

готельного господарства …………………………………………………......6

1.1. Історія розвитку готельного господарства в Україні ……………………6

1.2.Основні підходи і методи вивчення готельної мережі України………….9

Розділ 2. Готельне господарство України ………………………………....12

2.1. Сучасний стан розвитку готельного господарства

України …………………………………………………………………………12

2.2. Вимоги УЄФА до номерного фонду та розміщення

вболівальників і гостей ЄВРО-2012 …………………………………………..21

2.3. Класифікація готелів ……………………………………………………...30

2.4. Держспоживстандарт та його роль у створенні нового

стандарту категоризації готелю ……………………………………………….37

2.5. Реконструкція і вдосконалення готелів до проведення ЄВРО-2012 …...45

Розділ 3. Інноваційно-інвестиційні моделі модернізації готельного господарства …………………………………………………………………...48

3.1. Інвестиційні проекти розвитку готельного господарства ………………48

3.2. Засоби і методи просування готельних послуг ………………………….58

3.3. Системи управління якості в готельному господарстві ………………...63

Розділ 4. Євро-2012 – для України ………………………………………….74

4.1. Ефективність розвитку готельного господарства в контексті стратегії туризму в Україні ………………………………………………………………74

4.2. Проблеми підготовки готельної мережі до Євро-2012 ………………….78

4.3. Євро-2012 в контексті сталого розвитку України ……………………….81

Висновки ……………………………………………………………………….89

Список використаних джерел ……………………………………………….92

Додатки………………………………………………………………………….95

Вступ

Актуальністю теми є «фактор ЄВРО-2012», який є важливим для майбутнього готельного бізнесу України. Належне проведення чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, яке буде проходити в чотирьох містах-претендентах: Києві, Донецьку, Харкові і Львові створить для України атмосферу відкритості та гостинності, що дозволить привабити мільйони нових туристів, значно поповнити бюджети різних рівнів, сприятиме укріпленню авторитету країни на міжнародному рівні. Не останню роль у цьому питанні відіграють заклади розміщення. Підготовка до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу створить позитивну ситуацію, коли держава відчуває конкретну зацікавленість в прискореному розвитку і ефективній роботі всіх складових туристичної сфери, особливо готельної індустрії. Це залучення інвестицій в будівництво нових і модернізації існуючих готелів, формування нового конкурентного середовища в готельному бізнесі як наслідок зростання кількісних і якісних показників в сфері гостинності, прихід на ринок нових міжнародних мереж, нові підходи щодо підготовки кадрів та підвищення якості послуг.

Завдяки створенню нових готелів їх кількість збільшилися майже на 80 одиниць, або на 6,5 %. Найбільше зростання відбулося у Луганській обл. – на 23 одиниці, у Львівській – на 10, у Києві – на 8, у Чернівецькій – на 5, в Івано-Франківську – на 4, у Криму і Житомирі – на 3. Найбільше підприємств готельного господарства розміщено у Києві – 9,2% від загальної кількості, Львові - 8,7%, Дніпропетровську – 8,4%, Криму – 6,3%, Луганську – 6,3%, Одесі – 6,0% та Донецьку – 5,5 %. Зараз в Україні функціонує 4 п’ятизіркові готелі: «Прем’єр-Палас» у Києві, «Донбас-Палас» у Донецьку, «Україна» у Дніпропетровську, «Ортодос» у Одесі. Гостей обслуговує близько 38 чотирьохзіркових готелів, 280 – тризіркових та однозіркових, решта – майже 490 готелів – не мають категорії.

Предметом дослідження є готельна мережа України в контексті проведення ЄВРО-2012.

Мета – дослідити готельну мережу України у відповідності до євро стандарту у зв’язку з проведенням ЄВРО-2012.

Для досягнення цієї мети були поставлені такі завдання:

- висвітлити історію формування готелів України;

- показати сучасний стан готельного господарства;

- розглянути проблеми та перспективи розвитку готельної індустрії;

- показати розвиток готельного господарства в контексті проведення ЄВРО-2012.

Найважливішою вимогою УЄФА до України є наявність достатньої кількості готелів відповідної категорії – як для потреб організаторів, так і для прийому вболівальників і гостей ЄВРО-2012. Збільшення номерного фонду буде проводитися за рахунок будівництва нових і реконструкції існуючих готелів. Для вирішення проблем розміщення гостей на час проведення чемпіонату з ЄВРО-2012 є актуальним використання студентських гуртожитків, квартир, приватних будинків, зведення хостелів. До 2012 року в Україні буде реконструйовано 51 гуртожиток. До ЄВРО-2012 в Україні необхідно збудувати ще 143 готелі, 12 з яких повинні бути п’ятизірковими. На будівництво готелів для проведення в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року потрібно щонайменше 200 млн. доларів. На думку аналітиків, залучення інвестицій має стати національним планом економічного розвитку країни на наступні роки. Контроль за виконання всіх вимог здійснюють державні органи.

Для підготовчих заходів до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році будуть використані кошти бюджету країни та інвесторів, а також кошти від Європейського Союзу.

Якість обслуговування являється сьогодні наболілою проблемою в сфері гостинності України. Для її вирішення потрібно впроваджувати системи управління якості у відповідності з вимогами міжнародних стандартів.

Відсутність дешевих кредитів на будівництво готелів залишається головною проблемою при підготовці української готельної інфраструктури до ЄВРО-2012. Другою проблемою являється недосконала система реєстраційного бронювання номерів, а також невідповідність цін запропонованих послуг у готелях.

Основною причиною неналежної підготовки є фінансова криза, а також недостатній рівень розвитку готельної інфраструктури в кількісному і якісному значенні.

Специфіка джерельної бази послужили нормативні документи, законодавчі акти та закони України з питань розвитку туризму, курортів, готельного господарства, державна статистична звітність, що характеризує результати функціонування суб’єктів туристичної, санаторно-курортної і відпочинкової діяльності в Україні протягом 1993-2007 років.

Робота складається зі вступу, 4 розділів, висновків; містить 91 сторінку тексту, 3 рисунки, 3 таблиці, додатки. Список джерел включає 44 найменувань літератури і електронних публікацій.

Розділ 1. Теоретико-методологічні аспекти розвитку готельного господарства

1.1. Історія розвитку готельного господарства в Україні

Зважаючи на прадавню історію готельної справи у світі, на території сучасної України вона бере свій початок у 9-11 ст. Стародавня Русь завдяки своєму географічному положенню стала центром перехрещування торговельних шляхів між Заходом і Сходом, Північчю та Півднем. Налагоджуються стійкі торговельні відносини,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31