У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ЛЮДИНА І БІОСФЕРА

Реферат з екології

ЛЮДИНА І БІОСФЕРА

Взаємозв'язку між людиною і біосферою мають справедливо(досить) складний характер(природу). Людина, подібно кожному іншому живучому організму, залежить для його життя від того, що біосфера забезпечує: вода, кисень, продовольство і захист. З іншого боку, на біосфера настійно впливають усі види людської діяльності.

Приблизно 200 років тому людин жив у більшій гармонії з його навколишнім середовищем, тому що промисловість не було розвито. Доісторична людина забрал від атмосфери тільки кисень, який він вимагав для подиху. Сьогодні ситуація дуже різна. Сучасна людина споживає далеку більшу кількість кисню, щоб підтримати вогні(пожежі), електростанції і хімічні процеси. Углеродистый диоксид, зроблений технологічними процесами дуже змінив(замінив) углеродистую концентрацію диоксида в атмосфері. Технологія представила в біосферу штучні ізотопи радіо і широка розмаїтість синтетичних матеріалів типу пластмас, інсектицидів, гербіцидів і численних індустріальних матеріалів. Ці речовини(сутності) і матеріали змінюють біосферу.

Проблема кризи навколишнього середовища недавно прийняла глобальні розміри. Учені говорять, що, якщо деякі радикальні кроки не прийняті, життя на нашій планеті може бути безповоротно ушкоджена, якщо не зруйнований у цілому.

XIII. Читати, і запитати питання щодо тексту: ЛЮДИНА ЗАХИЩАЄ ЙОГО НАВКОЛИШНЄ СЕРЕДОВИЩЕ

Земля забезпечує людей мінеральними ресурсами, ріками і лісами. Ресурси вимагають раціональне використання. Але дуже часто людина не може справлятися з цією задачею. У результаті характер(природа) і люди страждають. Такі життєві джерела життя як повітря, вода, корисні копалини, фауна і флора пропадаются впустую і distroyed. Деякий тваринний різновид і заводи(рослини) стали погаслої. Коли це случається, Червона Риба вмирає в озерах, ріках і морях, у те час як дерева вмирають у лісах.

Земля - наш будинок. Ми повинні піклуватися про наш будинок. Захист характеру(природи) став однієї з реальних проблем від 20-ого сторіччя. Усе більш люди у всіх країнах піднімають їхній голосу в захист характеру(природи).

Підприємство(занепокоєння) щодо збереження навколишнього середовища і його захисту від забруднення також як підприємства(занепокоєння) щодо наших обмежених природних ресурсів викликало могутній рух в усьому світі. Цей рух називається environmentalism від Англійського навколишнього середовища слова.

Кожний знає, що Baikal заощаджується(рятується), не тільки Російськими людьми але також і іноземцями і міжнародною організацією Гринпис.

XIV. Читати, і перекласти текст:

ПРОБЛЕМИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАХІДНИХ НАЦІЙ

Західна Європа має ті ж самі основні проблеми навколишнього середовища, але вони беруть різні форми в кожній країні.

Уже, якщо Ви ловите(піймаєте) рибу в Сене біля Парижа, це може бути сліпе і без масштабів, жертва забруднення. У Рейну Ви не будете ловити(піймати) ніяку рибу взагалі.

Середземномор'я фактично умирає від забруднення.

Справедливо говорити, що значне зусилля було зроблено в Англії у відношенні Темзи. ДО 1949 це не описувалося як воняющий чорне безладдя без риби і майже ніякий кисень. Мався протест, і дещо було повинно бути зроблене. Законодавство зупинило потік індустріальної витрати(відходів) у ріку, і майже з усіма стічними водами звертаються перш, ніж це добирається до води. Риба повернулася, і один лосось був пійманий.

Одна з Англії s успіхи навколишнього середовища була контроль(керування) щодо повітряного забруднення особливо в Лондоні. Тридцять років тому сотні людей умерли щороку від dleadful Лондонські смогу. З тих пір Лондон і багато інших міст стали бездимними зонами, області, де ніякі вугільні вогні(пожежі) не дозволяються. Але тепер збільшення в русі загрожує серйозним повітряним проблемам забруднення в містах ще раз.

Найбільш загальна(звичайна) форма повітряного забруднення прибуває від диму сигарети, що забруднює багато громадських місць подібно кіно, пабам, і ресторанам.

Рух і літак можуть заподіювати серйозне шумове забруднення.

Друзі Землі говорять, що велосипед - кращий спосіб подорожувати, тому що це дешево, тихо і гарна форма здійснення(вправи).