У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Інформатика
59



Практика

Звіт з комп’ютерної практики

Зміст.

Вступ…...................................................................................................................3

1.Оцінка технічних характеристик ІВМ - сумісних ПЕОМ..................................4

2.Windows NT 4.0.......................................................................................................5

3.Microsoft Office XP….............................................................................................10

4.Архіватори. Програми архівації файлів...............................................................12

5.Антивірусні програми............................................................................................17

6.Локальна мережа...................................................................................................20

7.Глобальна мережа...................................................................................................23

7.1.Word Wide Web....................................................................................................25

7.2.Пошук інформації................................................................................................26

8.3.Електронна пошта..............................................................................................28

8.4.Електронні конференції....................................................................................29

8.5.Засоби комунікацій, програми для спілкування в мережі............................29.

Вступ.

Ми розпочали комп’ютерну практику яка допоможе краще зрозуміти нам комп’ютер та основні програми для роботи з ним, операційну систему Windows NT, офісні програми Microsoft Office, архіватори, антивірусні програми, навчимося користуватися Internet, електронною поштою, основними програмами для роботи з Internet.

Адже стрімкий розвиток комп’ютерної техніки різноманітного програмного забезпечення і це одна з характерних прикмет сучасного періоду розвитку суспільства, і вона невпинно розвивається. Технології, основним компонентом яких є комп’ютер, проникають практично в усі сфери людської діяльності. Те, що ще недавно вважалось фантастикою, тепер, завдяки науково-технічному прогресу комп’ютерних технологій, стало реальністю.

На сьогоднішній день знаннями комп’ютерів повинний володіти кожен, тому що це набагато полегшує їх роботу і кожен працівник повинен досконало володіти комп’ютером.

В даний час комп’ютерні технології мають велике значення для розвитку економіки, тому що їх використання полегшує роботу багатьох підприємств, фірм та інших прибуткових організацій, а як в майбутньому це буде наша професія, то ми не повинні відставати від науково-технічного прогресу. Саме за допомогою комп’ютерів різні підприємства виконують свої економічні операції набагато швидше та ефективніше. Завдяки комп’ютерним мережам різні прибуткові організації мають можливість представляти свою продукцію, як на ринку України, так і на міжнародному ринку.

Інформаційні технології є актуальними в економіці та маркетингу зокрема. В маркетингових дослідженнях також використовуються комп’ютерні технології, адже вони дають змогу вийти на значну кількість споживачів запропонувати їм товари та послуги певної організації. Також, за допомогою комп’ютерної техніки створюються різноманітні рекламні ролики.

З винаходом інформаційних технологій, що дозволяють з’єднати окремі комп’ютери на різних континентах через так звані глобальні мережі, жоден фахівець фактично у будь-як й сфері людської діяльності не може вважати себе професіоналом не набувши навичок пошуку та відбору потрібної йому інформації за допомогою таких технологій.

Оцінка технічних характеристик IBM - сумісних ПЕОМ.

Комп’ютер на якому набрано звіт з комп’ютерної практики має наступні технічні характеристики.

Система:

Microsoft Windows NT Workstation.

Версія 4,0

Реєстрація:

None

RISS

09496-ОЕМ-0009552-77303

ЦПУ:

Genuinelntel x86 Family 6 Model 5 Stepping 1

Частота процесора

298 MHz

Монітор

Philips 10``

1024x768x24 Біт/пікселей.

Частота кадрової розгортки 66Hz

Пам’ять

Загальна фізична пам’ять 146852 КВ

Доступна фізична пам’ять 48768КВ

Розмір файлу підкачки 543100КВ

Використання файлу підкачки 5%

Загальна віртуальна пам’ять 2097024КВ

Доступна віртуальна пам’ять 2058056КВ

C:\ Фіксований 3090,91МВ

A:\ Зміний диск 1,44МВ

Клавіатура:

Розширена клавіатура PС/АТ(101/102 клавіші)

Мишка:

MICROSOFT для порта PS/2

Windows NT 4.0.

Операційна система Windows NT реалізована в двох варіантах: Windows NT Server і Windows NT Workstation. Windows NT Server 4.0 - мережна операційна система з додатками для Internet, сервісами файлів і печатки, службою вилученого доступу, убудованим маршрутизатором, індексуванням файлів і керуванням мережею . Другий варіант Windows NT - Windows NT Workstation 4.0 багато в чому нагадує NT Server, але вона оптимізована як операційна система для робочої станції.

Джерела Windows NT

Початок робіт зі створення Windows NT приходиться на кінець 88-го року. Microsoft доручила Дэвиду Катлеру (David Cutler) очолити новий проект в області програмного забезпечення: розробку ОС нової технології (New Technology - NT). Дэвид Катлер був головним консультантом фірми DEC, він проробив у цій фірмі 17 років, розробляючи ОС і компілятори: VAX/VMS, ОС для MicroVAX I, OS RSX-11M, компілятори VAX PL/1, VAX C.

Спочатку Windows NT розвивався як полегшений варіант OS/2 (OS/2 Lite), що за рахунок усікання деяких функцій міг би працювати на менш могутніх машинах. Однак згодом, побачивши як успішно приймається споживачами Windows 3.0, Microsoft переорієнтувалася і стала розробляти поліпшений варіант Windows 3.1. Нова стратегія Microsoft складалася в створенні єдиного сімейства базуються на операційних систем, що охоплювали б безліч типів комп'ютерів, від самих маленьких ноутбуків до найбільших мультипроцесорних робітників станції.

Windows NT, як було названо наступне покоління Wіndоws систем, відноситься до найвищого рівня в ієрархії сімейства Windows. Ця операційна система, що спочатку підтримувала звичний графічний інтерфейс (GUI) користувача Windows, з'явилася першої цілком 32-розрядної ОС фірми Microsoft. Win32 API - програмний інтерфейс для розробки нових додатків - зробив доступними для додатків поліпшені властивості ОС, такі процеси як, засоби синхронізації, безпеки, уведення-висновку, керування об'єктами.

Концептуальні переваги Windows NT у порівнянні з парою MS-DOS/Windows 3.1 минулого очевидні. Її 32-бітна основа разом із щирими багатозадачністю істотно підвищували потенціал системи.

Перші ОС сімейства NT - Windows NT 3.1 і Windows NT Advanced Server 3.1 з'явилися в липні 1993 року. Кодова назва наступної версії Windows NT 3.5 - Daytona, - співпадаючи з назвою швидкісної траси у Флориді, можливо, говорила про те, що її головною перевагою є швидкість. Дійсно, продуктивність версії 3.5 зросла в 1,5 рази в порівнянні з версією 3.1, і після її появи багато корпоративних користувачів, що відкинули версію 3.1 по тим чи іншим причинам переглянули своє відношення до лінії NT: у 1995 році частка Windows NT у своєму секторі ринку зросла в 2 рази і склала 15%.

Особливості версії Windows NT 4.0

У серпні 1996 року вийшла чергова версія Windows NT 4.0. Спочатку передбачалося, що ця чергова версія Windows NT одержить номер 3.52, однак їй був привласнений номер 4.0, що раніш згадувався в комп'ютерній пресі в зв'язку з іншою очікуваною версією Windows NT, що має кодову назву Cairo. Можливо це говорить про те, що в цій останній версії (Windows NT 4.0) з'явилося


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14