У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Шаблон форми
10



Загальні відомості про шаблони форм і форми

Загальні відомості про шаблони форм і форми

Під час створення файлу шаблону форми (XSN-файлу) створюється один файл, який містить кілька допоміжних файлів. І навпаки, коли користувачі заповнюють форму, вони насправді заповнюють XML-файл, створений на основі шаблону форми.

У цій статті

 

 


Розробка шаблону форми

Шаблони форми створюються в режимі конструктора, який є середовищем розробки InfoPath. Шаблон форми є файлом із розширенням імені файлу .xsn. Файл .xsn визначає структуру даних, вигляд і поведінку готових форм (файлів .xml).

Шаблон форми визначає багато параметрів, включно з такими:

, підписи та вказівки, які відображаються у формі.

Способи поведінки елементів керування під час взаємодії з користувачами. Наприклад, певний розділ можна відобразити у відповідь на встановлення прапорця та приховати у відповідь на зняття прапорця.

Наявність у формі додаткових . Наприклад, під час створення форми заяви на отримання дозволу можна створити одне подання для підрядника на встановлення електроустаткування, друге подання для агента-одержувача та третє подання для експерта, який затверджує або відхиляє заяву.

Спосіб і місце зберігання даних у формі. Наприклад, шаблон форми може дозволяти користувачам надсилати дані до бази даних безпосередньо або за допомогою веб-служби. Можна також дозволити користувачам зберігати форми у спільній папці.

Шрифти, кольори й інші елементи макета, які використовуються у формі.

Можливість для користувачів настроювати форму. Наприклад, можна дозволити користувачам додавати додаткові рядки до повторюваної таблиці, повторюваного розділу або необов’язкового розділу.

Отримання користувачами повідомлень про помилки у формі або незаповнення обов’язкового поля.

Після завершення створення шаблону форми слід зробити його доступним для користувачів, опублікувавши шаблон як файл .xsn. 

Порада   Окрім створення шаблонів форм, можна також створювати частини шаблонів форм, які є настроюваними елементами керування для використання в інших шаблонах форм або документах Microsoft Office. Наприклад, можна створити частину шаблону форми, яка міститиме поля для збирання контактної інформації. Надалі можна використовувати частину шаблону в кількох різних шаблонах форми. Посилання на додаткові відомості про частини шаблону див. у розділі Див. також. 

Заповнення форми користувачами

Форма InfoPath є файлом .xml, який містить дані. Усі форми InfoPath створено на основі шаблонів форм.

Щоб проілюструвати відносини між шаблоном форми та формою, уявіть, що ви створили шаблон форми заяви на отримання дозволу для використання підрядниками на встановлення електроустаткування. Кожна заява на отримання дозволу, яку заповнює підрядник на встановлення електроустаткування, є формою. Ця форма є файлом .xml, який містить дані (і лише дані), введені у форму. Усі інші компоненти форми надаються шаблоном форми. Це означає, що під час кожного відкриття форми користувачем форма має знаходити та використовувати пов’язаний із нею шаблон форми для належного функціонування. Інакше під час відкриття форми користувач бачитиме лише теги розмітки XML і дані.

Щоб зв’язати шаблон форми та форми, створені на його основі, застосунок InfoPath включає кілька рядків коду у верхній частині кожного файлу форми, які називаються . Цей код зв’язує файл форми зі зв’язаним із ним шаблоном форми. 

Компоненти шаблону форми

Шаблон форми — це файл, який містить у собі декілька допоміжних файлів, які, наприклад, визначають зовнішній вигляд елементів керування на шаблоні форми, файлів зображень, які мають міститися на шаблоні, і програмних файлів, які забезпечують нестандартну поведінку шаблона. Ці допоміжні файли звичайно називаються файлами форм. Розробляючи шаблон форми, ви можете переглядати окремі файли форм, які утворюють шаблон форми, і працювати з ними, витягаючи та зберігаючи ці файли в папці.

Допоміжні файли, які входять до складу шаблону форми, можуть містити один або кілька файлів , файл для кожного подання в шаблоні форми, XML-файл для даних, які відображаються за промовчанням під час першого відкриття користувачем форми, створеної на основі цього шаблону форми, файли сценаріїв або складання керованого коду, а також , який називається Manifest.xsf.

Щоб ознайомитися з файлами, які входять до складу шаблону форми, можна скористатися такою процедурою для перегляду вихідних файлів для шаблону форми.

Перегляд файлів форми для шаблону форм

1. Створіть новий пустий шаблон форми.

2. У меню Файл виберіть команду Зберегти як вихідні файли.

3. У діалоговому вікні Огляд папок виберіть наявну папку для збереження файлів форм або створіть нову папку, відтак натисніть кнопку ОК.

InfoPath зберігає копію шаблону форми як набір файлів усередині папки.

4. У вікні програми Провідник Windows перейдіть до папки з файлами.

Наведена нижче таблиця описує допоміжні файли шаблону форми. Ці файли завжди включаються до шаблону форми.

Тип фалу | Розширення імені файлу | Опис

Файл визначення форми | .xsf | Файл містить інформацію про спосіб складання шаблону форм, включно з XML-схемами, які він використовує, та ресурсними файлами, які він містить. Застосунок InfoPath автоматично створює цей файл під час створення нового шаблону форми. Під час створення та змінення шаблону форми файл автоматично оновлюється відповідно до внесених змін.

XML-схема | .xsd | Файл або файли, які обмежують або перевіряють правильність даних у шаблоні форми. Вміст файлів XML-схеми  — елементи, атрибути тощо  — представлено у вигляді і в області завдань Джерело даних. Кожне , зв’язане з шаблоном форми, включно з основним джерелом даних, має відповідний файл .xsd.

Подання | .xsl | Файл XSL-перетворення (XSLT), який використовується для представлення, перегляду та перетворення на HTML відображуваних даних форми, яку заповнюють користувачі. Під час роботи з різними поданнями шаблону форми користувачі фактично бачать різні HTML- представлення (або перетворення) даних, які відображено у формі.

XML-шаблони | .xml | Файл


Сторінки: 1 2