У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Кольоровий сканер HP ScanJet 6390C Professional

"Пластинки фірми, виготовляються під спостереженням магістра В. И. Срезневського". Филиппенко запитує, чому Срезневський не друкує свого повного ученого звання – "магістра російської словесності", а то можуть подумати: магістра хімії, магістра фізики, магістра фармації, і віддати цим пластинкам перевага.

Зі спогадів академіка А.Н.Крилова

Зі скануванням і розпізнаванням епіграфа сканер (з ПО OCR фірми Cognitive Technology) справився цілком професійно, але не подумайте, що він призначений для людей, що зробили своєю професією сканування. Слово "професійний" у назві сканера наводить на міркування про те, що думають про нас, користувачах, творці сканера, і який зміст вкладають вони в текст інтерфейсу й опису.

Але про все по черзі. Спершу про технічні можливості сканера. Сканер 6390 - старша модель лінійки 6-тисячних сканерів. Його відрізняє від інших моделей цієї серії наявність повного комплекту додаткових пристосувань. До них відноситься автоматичний податчик документів і пристрій для сканування прозорих об'єктів – активний адаптер для діапозитивів. Крім того, оскільки сканер може підключатися до комп'ютера як через USB, так і через SCSI II порт, у комплект сканера входить плата SCSI адаптера фірми AdvanSys ABP-3925 для шини РСІ. Однак оскільки іспит SCSI контролера не входило в мої плани, я підключив сканер до комп'ютера через хост-адаптер Adaptec AVA-1502 послідовно зі сканером NeuHaus 9600 (Microtek ScanMaker E6). У силу того, що обидва сканери були одночасно підключені до комп'ютера, я не міг удержатися від порівняння. На мій погляд, таке порівняння правомочне, оскільки сканер HewlettPackard не показав беззастережного лідерства у всіх тестах, незважаючи на те, що його ціна, паспортні характеристики і дата випуску дозволяли цього очікувати. Власне, якщо абстрагуватися від додаткових принадлежностей, ці сканери відрізняються тільки оптичним дозволом. При скануванні фотознімка радіальної світи з плівки Kodak T max 100, на якій при перегляді через лупу видні всі штрихи, були отримані наступні результати:

HP ScanJet 6390C: Як ми бачимо, дійсно по цьому параметрі сканер Hewlett Packard перевершує NeuHaus 9600. Однак дозвіл червоного каналу сильно псує загальну картину. Реальна перевага в дозволі буде помітно тільки при сканировани чорно-білих ілюстрацій

NeuHaus 9600 (Microtek ScanMaker E6)

Для аматорів творчого використання апаратури замічу, що сканер цілком придатний для одержання . Для оцінки глибини різкості і кута зору сканера була відсканована паперова прямокутна рівнобедрена призма.(розгорнення в програмі Corel - )

Кут зору на предмети, покладені на край скла, склав 14 градусів. З лівої сторони скло виходить за зону сканування. Лінійок з боків скла ні, імовірно, розрахунок на абсолютний окомір професіоналів.

Схоже, що при сучасному дизайні планшетних сканерів, єдине місце для установки додаткових пристроїв – це місце верхньої кришки. Пристрою, встановлювані в цій позиції, можуть бути досить жорстко закріплені і мати власну механіку, що працює синхронно з механікою сканера. Прикладом тому може служити так званий активний адаптер для сканування діапозитивів, реалізований у сканері Microtek ScanMaker E6 (Зі сканером NeuHaus 9600 використовувався адаптер для сканування прозорих матеріалів фірми Microtek). У цьому пристрої лампа переміщається синхронно разом зі сканирующим вузлом сканера, забезпечуючи рівномірне висвітлення.

Пристрій для автоматичної подачі документів, реалізований фірмою НР, теж установлюється замість верхньої кришки і має власну механіку, що протягає лист. Сканер при відсутності об'єктів на склі автоматично починає подавати документи, використовуючи автоподатчик. При цьому сканирующий вузол зупиняється у фіксованому положенні, а повз нього протягається лист папера. Таким чином, в одному пристрої реалізовані дві концепції: концепція планшетного сканера, коли уздовж нерухомого листа папера переміщається сканирующий вузол, і концепція протяжливого сканера, коли повз нерухомий сканирующего вузла протягається лист. Щоб позбутися від необхідності заміняти верхню кришку, при цьому виключаючи комп'ютер, у даній моделі можна підключити активний адаптер для сканування діапозитивів, не видаляючи автоподатчик. Процес сканування в цьому випадку виглядає в такий спосіб: ви піднімаєте автоподатчик у вертикальне положення, кладете чорну маску на скло, у вікно цієї маски поміщаєте діапозитив, накриваєте зверху адаптером і робите сканування. Хоча адаптер називається активним, по суті, це просто зовнішня лампа, поміщена за молочним склом з гарним відбивачем, що забезпечують рівномірне висвітлення. Активним він називається фірмою тому, що в інших моделях використовується пасивний адаптер, що являє собою призму з дзеркал, що забезпечує проходження світла через діапозитив від власної лампи сканера. Вся активність цього адаптера зводиться до включення лампи по команді від комп'ютера. Тому для використовуваного в згаданому вище сканері фірми Microtek адаптера з рухливою лампою, синхронизованной з рухом сканирующего вузла, я б використовував термін "дуже активний" адаптер.

Ну й от, ви закінчили сканування діапозитивів, підняли адаптер і…Куди його покласти? Механічно він зі сканером не зв'язаний, спеціальний футляр для нього теж не передбачений, і тому, якщо ви його просто покладете поруч, те він стане посадковою смугою для порошин, що надалі будуть прекрасно видні на ваших діапозитивах.

Сканування діапозитивів зі сканером НР показало, що по динамічному діапазоні він істотно уступає сканерам Microtek, і те, що в меню називається регулюванням експозиції, реально є регулюванням контрасту. Ніякі зміни установок не дозволяють вам більш глибоко проробити деталі в тінях. Замітаю, що в сканера Microtek зміна параметра експозиції приводить до зміни часу сканування, тобто для особливо темних місць ви можете задати дуже повільне переміщення сканера, коли кожна крапка буде експонуватися тривалий час.


Сторінки: 1 2 3