У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





    

РЕФЕРАТ 

НА ТЕМУ : 

Створення презентації у MS Power Point         

Зміст

Список використаної літератури…………………………………………................

Вступ

Інформаційні процеси відіграють в житті людини дуже важливу роль. Саме інформація є підставою для прийняття тих або інших рішень. Тому дуже важливо, щоб та інформація, що надходить до нас мала властивості вірогідності, правдивості, зрозумілості, повноти, цінності та інші. Як відомо, ці процеси складаються із подій отримання, обробки, зберігання, передавання та подання інформації.

Остання подія, а саме – подання інформації, призначена для ознайомлення її споживача з її змістом. Саме від якості цієї події буде залежати ступінь спотворення отриманої ним інформації відносно її стану до подання.

Спотворена інформація є неточною, можливо, не правильною, а тому може призвести до прийняття неправильного рішення, або формування неправильної точки зору, світогляду. Тому дуже важливо мати надійні сучасні засоби подання інформації, що мінімізують можливість її спотворення завдяки певним формам і методам її подання.

Одним із таких засобів є комп’ютерні презентації.

Комп’ютерна презентація (КП) є засобом подачі інформації з використанням комп’ютерної техніки. В основу КП покладено спосіб подачі інформації у дискретному вигляді. Тобто, інформація розбивається на невеликі порції. Кожна порція розміщується на окремій сторінці – слайді. Під час демонстрації слайди подаються у певній послідовності.

Слайд може містити текстову, графічну, відео та звукову інформації, а також інші об’єкти – таблиці, діаграми, графіки, математичні формули тощо. Дуже корисним об’єктом є гіперпосилання, що дозволяють прив’язати до презентації інші документи або програми.

Презентації можуть бути створені у вигляді окремих програм або у вигляді документу, прив’язаного до певного програмного додатку. Серед останніх велику популярність набула програма MS Power Point.

Область використання презентацій дуже велика. Це і рекламування продукції, і супроводження докладів та виступів, презентація проектів, а також навчання користувачів з певної предметної галузі. Саме питання навчальної якості презентацій і буде розглянуте у даній роботі.

Загальні характеристики Power Point

Power Point програмний продукт фірми Microsoft призначений для створення презентаційних документів. Він має розвинений та дуже зручний інтерфейс, набір шаблонів документів та майстрів їх створення, велику кількість інструментів для створення презентації, її форматування, налагодження та демонстрації.

Power Point дозволяє створювати багатослайдові презентації. Слайд може містити як текст, графіку, звук так і вбудовані та зв’язані зовнішні об’єкти із електронних таблиць, відеофільмів тощо.

Результатом роботи у Power Point є презентаційний документ, який працює під керуванням цієї програми. Якщо Power Point не встановлено в системі, то перегляд презентаційного документу буде неможливим.

Після запуску Power Point відкривається вікно програми Microsoft Power Point та вікно Power Point для вибору подальшої дії: створенню нової презентації або відкриття створеної раніше.

Мал. Вікно початку роботи Power Point

Як видно, нову презентацію можна створити за допомогою майстру автозмісту ("мастер автосодержания"), шаблону оформлення ("шаблон оформления") або створити порожню презентацію ("пустая презентация").

Майстер автозмісту дозволяє сконструювати презентацію, заповнюючи поля форм майстрових вікон за декілька кроків. Після цього презентацію можна допрацювати – відредагувати, розширити та додати інформаційного матеріалу.

Мал. Вікно майстра автозмісту 

Шаблон оформлення можна вибрати у вікні "Создать презентацию"

Мал. Вікно створення презентації із вибраного шаблону

Шаблон оформлення є презентаційним файлом із розширенням .POT, і призначений не для демонстраційних завдань, а для створення нових презентацій. Принцип створення такий: при виборі певного шаблону створюється його копія, яка відкривається у Power Point як новий файл. При цьому всі налагодження шаблону містяться в цьому файлі. Це дуже зручно коли необхідно створити не одну, а групу однорідних презентацій. В операційній системі MS Windows 98 програма MS Power Point пакету MS Office 2000 розміщує свої стандартні шаблони знаходяться у папці

\Program Files\Microsoft Office\Templates\Presentation Designs\

Шаблони, створені користувачем розмішаються у папці

\WINDOWS\Application Data\Microsoft\Шаблоны\

Після доопрацювання презентацію зберігають на носії зовнішньої пам’яті. По замовчуванню презентаційний файл матиме тип і місце розташування вказані у вікні параметрів закладки "Сохранить"

Мал. Вікно налагодження параметрів, закладка налагодження збереження файлу.

Файли документів презентації мають розширення .PPT, файли демонстраційних документів мають розширення .PPS

При встановленні програми Power Point операційна система пов’язує файли з розширенням .PPT з процесом відкриття цього файлу в середовищі цієї програми для редагування, а файли з розширенням .PPS – для демонстрації. Тобто, при активізації PPS- файлу інтегроване середовище програми Power Point на екрані не з’являється, а відразу починається процес демонстрації.

Інтерфейс програми Power Point є стандартним для програм фірми Microsoft і являє собою вікно з рядком заголовку, рядком меню, панелями інструментів, робочих вікон документу та рядку стану.

Рядок меню дає доступ до всіх інструментів програми, але користуватися ним не дуже зручно. Тому основні інструменти розміщені на основних панелях: стандартній, форматування та малювання. Остання панель є основною при роботі по створенню презентації. Тому вона повинна постійно знаходитися на екрані. (Вивести панель на екран або убрати з екрану можна за допомогою пункту меню "Вид\Панели инструментов" ). 

Мал. Панель інструментів "Рисование"

Під час роботи по створенню та перегляду презентації використовують 5 режимів відображення робочого поля:

?       звичайний режим

?       режим структури

?       режим слайдів

?       режим сортувальника слайдів

?       режим показу слайдів 

Для вибору режиму існує група кнопок у лівому нижньому кутку робочого поля презентаційного документа:

Мал. Кнопки вибору режиму роботи.

Перші три режими використовуються при формуванні слайдів презентації. Четвертий режим використовують, коли треба у презентації поміняти місцями два або більше слайдів. П’ятий режим призначений для перегляду презентації.

Нижче наведене робоче поле документа презентації.

Мал. Вікно програми Power Point. Між панелями форматування (угорі) і малювання (унизу) знаходиться робоча область документа презентації. Зліва – текстове вікно,


Сторінки: 1 2 3 4 5