У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Тема: Дослідження багаторівневої моделі OSI

Мета: засвоїти матеріал по багаторівневій моделі OSI, будові пакетів та їх функціонуванні.

Виконання роботи:

Запускаю кліпи. Переглядаю їх.

На рисунку 1 зображено зв’язок двох комп’ютерів через проекцію семирівневою системою OSI.

Рисунок 1 – Схема зв’язку 2 комп’ютерів у вигляді моделі OSI

У моделі OSІ всі мережеві операції розділені на 7 рівнів.

На кожнім рівні до пакета додається деяка інформація, форматуюча або описуюча(інформатуюча).

Кожний рівень на комп'ютері-відправнику працює так, начебто він напряму зв'язаний з відповідним рівнем на комп'ютері-одержувачі.

Рівень представлення даних комп'ютера-одержувача переводить проміжний формат у той, який використовується Прикладним рівнем цього комп’ютера.

Мережевий рівень визначає маршрут від комп’ютера-відправника до комп'ютера-одержувача.

Канальний рівень призначений для передачі кадріу від Мережевого рівня до Фізичного.

На фізичному рівні визначається спосіб з'єднання мережевого кабеля з мережевим адаптером.

Відповіді на контрольні запитання:

Рівень 7, Прикладний (Applіcatіon) - рівень забезпечує послуги, які напряму підтримують додатки користувача, такі, як програмне забезпечення для передачі файлів, доступу до баз даних і електронна пошта.

Рівень 6, Представлення даних (Presentatіon), визначає формат, який використовується для обміну даними між мережевими комп'ютерами. Цей рівень можна назвати перекладачем. На рівні Представлення даних комп'ютера-відправника дані, що надійшли від Прикладного рівня, перекладаються в загальнозрозумілий проміжний формат.

Рівень 5, Сеансовый (Sessіon), дозволяє двом додаткам на різних комп'ютерах установлювати, використовувати і завершувати з'єднання, яке називається сеансом. На цьому рівні виконуються такі функції, як розпізнавання імен і захист, необхідні для зв'язку двох додатків у мережі.

Рівень 4, Транспортний (Transport) на цьому рівні комп'ютера-відправника повідомлення переупаковуються: довгі розбиваються на кілька пакетів, а короткі поєднуються в один.

Рівень 3, Мережевий (Network), відповідає за адресацію повідомлень і переклад логічних адрес і імен у фізичні адреси.

Рівень 2, Канальний (Data Lіnk), здійснює передачу кадрів (frames) даних від Мережевого рівня до Фізичного. Кадри - це логічно організована структура, у яку можна поміщати дані. Канальний рівень комп'ютера-одержувача упаковує "сирий" потік бітів, які надходять від Фізичного рівня, у кадри даних.

Рівень 1, Фізичний (Physіcal) – здійснює передачу неструктурованого, "сирого", потоку бітів по фізичному середовищі (наприклад, по мережевому кабелі). Тут реалізуються електричний, оптичний, механічний і функціональний інтерфейси з кабелем. Фізичний рівень також формує сигнали, які переносять дані, що надійшли від усіх рівнів, які знаходяться вище. На цьому рівні визначається спосіб з'єднання мережевого кабеля з платою мережевого адаптера, зокрема, кількість контактів в розємах і їх функції. Крім того, тут визначається спосіб передачі сигналів по мережевому кабелі.

Створення пакету у комп’ютері–відправника відбувається обробкою даних, які передаються по мережі через всі 7 рівнів OSI.

Розпаковка пакету у комп’ютері–отримувачі відбувається обробкою пакетів отриманих через мережу. Обробка пакета також виконується в 7 рівнів OSI.

Висновок:

На даній лабораторній роботі було засвоєно матеріал по багаторівневій моделі OSI, будові пакетів та їх функціонуванні