У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Звіт

по навчально-виробничій практиці

ЗМІСТ:

1. Організаційна структура і завдання підприємства «Кобза».

2. Опис і характеристики операційної системи, використовуваної в підприємстві «Кобза».

2.1 Особливості використовуваної ОС.

3.Архітектура обчислювальних систем (локальні і глобальні мережі).

4.Постановка завдання, алгоритм її рішення. Лістинг програми на одній з алгоритмічних або об'єктно-орієнтованих мов програмування.

1.Організаційна структура і завдання малого підприємства «Кобза».

Завдання малого підприємства «Кобза».

. Доступу до Internet;

. Доступу до різних ігор;

. Пошук в Internet`е рефератів і курсових робіт;

. Роздрук текстовою або іншій інформації з дискет, CD, Flash-пам'яті або з Internet;

. Сканування текстової інформації або фотографій;

. Решта видів послуг.

2.Опис і характеристики операційної системи, використовуваної на підприємства «Кобза».

У підприємстві «Кобза».використовується операційна сис-тема Microsoft Windows XP Professional.

Властивості операційної системи:

Назва ОС Microsoft Windows XP Professional

Кодова назва ОС Whistler

Мова ОС Російська

Тип ядра ОС Uniprocessor Free

Версія ОС 5.1.2600 (WINXP Retail)

Пакет оновлення ОС Service Pack 1

Дата інсталяції ОС 20.04.2005

Коренева тека ОС C:

Нове ядро Windows. Розробники Windows XP «витравили» останні залишки сумісного з MS-DOS коду, що використався в Windows 95/98 (і не дивлячись на спроби приховати це, в Windows Me). Усередині обох вер-сий Windows XP – стійке і надійне ядро, що вперше з'явилося в Win-dows 2000. З повністю захищеною моделлю пам'яті, інтегрованою системою захисту і рівнем абстрагування від устаткування (Hardware Abstraction Layer – HAL), що захищає ключові компоненти системи від пло-хих програм, Windows XP має значно менше шансів на збій в процесі повсякденної роботи. А якщо збій все-таки трапиться, ви зможете скористатися набором утиліт відновлення, що значно перевершує по своїх можливостях що були в попередніх версіях Windows додатку.

Стійкі засоби захисту системи. Типовим джерелом проблем в попередніх версіях Windows було заміщення життєво важливих системних файлів їх застарілими або некоректними версіями. Windows XP контролює ці підміни, зберігаючи правильну з погляду системи версію файлу і одночасно дозволяючи додатку використовувати потрібні йому версії бібліотек динамічної компоновки. Додатковий захист забезпечується за рахунок засобів відновлення, які стежать за системою і завдяки збереженому «моментальному знімку» системних файлів і настройок дозволяють виконати «відкат» до попередньої конфігурації, якщо нове застосування або драйвер пристрою викликає проблеми.

Відкіт драйверів пристроїв. Досвідчені користувачі Windows знають, що драйвери пристроїв, що містять помилки, можуть повністю зруйнувати навіть ретельно настроєну систему. Windows XP захищає від неприємностей, пов'язаних з драйверами, попереджаючи при спробі встановлення драйвера без цифрового підпису, який засвідчує його сумісність з Windows XP. Система також дозволяє видалити драйвер і відновити попередню версію, і навіть в безпечному режимі, якщо це необхідно.

Новий дизайн інтерфейсу. Вперше з часів появи Windows 95 призначений для користувача інтерфейс був настільки капітально переглянутий лише в Windows XP. Якщо ви виберете новий інтерфейс Windows XP, деякі відмінності ви відмітите відразу ж:

Яскраві кольори. Колірна схема, що встановлюється за умовчанням в Win-dows XP, яскравіше і різкіше щодо спокійних колірних комбінацій попередніх версій Windows. Нова операційна система використовує здатність графічного устаткування, що допускає використання 24- і 32-розрядного кольору.

Об'ємні вікна і кнопки. При виборі стилю Windows XP вікна і кнопки стають об'ємними з кутами, що округляють, і згладженими тінями. Також можна відмітити, що всі об'єкти злегка міняють свої кольори, коли проводиться над ними курсором миші – кнопки, вкладки і інші елементи інтерфейса підсвічують, як посилання на веб-сторінках.

Виразні значки. Дизайн всіх системних значків був продуманий заново. Нові значки яскравіші, набір квітів багатший, тому що вони розраховані на дозвіл до 24 битий (true color). Для кожної піктограми передбачено три розміри, включаючи «гігантський» (48x48 пікселов), який виглядає удвічі більшим, ніж стандартний варіант 32x32 з попередніх версій Win-dows. Найбільш корисною ця можливість опиняється в режимі перегляду Плитка, коли поряд із значком може бути виведені декілька строчок опису, що надає користувачеві додаткову інформацію.

Вбудовані теми. Вперше теми Робочого столу з'явилися в пакеті Microsoft Plus до Windows 95. Тема – це поєднання колірної схеми, шрифтів, звуків і інших властивостей діалогового інтерфейсу. У Windows XP підтримка тим інтегрована в утиліту Екран, причому підтримується також ізмене-ніє властивостей елементів управління, меж вікон і меню.

Проблеми з сумісністю. Багато програм, спочатку напи-санних для Windows 95,, Windows 98 і Windows Me не зможуть працювати пра-вільно під Windows XP. Більш того, деякі пристрої вимагають використання драйверів, несумісних з Windows XP.

Щоб уникнути зайвого головного болю, треба запустити програму Консультант по оновленню Windows XP (Windows XP Upgrade Advisor) пе-ред установкою Windows XP на комп'ютер, що вже працює під управлені-ем одній з попередніх версій Windows. Насправді при цьому буде запущена все та ж програма Установка Windows із спеціальним ключом командного рядка. Зробити це можна безпосередньо з меню, яке з’являється при приміщенні компакт-диска Windows XP в привід читання компакт-дисків, – потрібно вибрати пункт Перевірка сумісності системи (Check system compatibility), а потім клацнути на пункті Автоматична перевірка системи (Check my system automatically). Якщо меню не з'явилося, слід виконати команду d:–checkupgradeonly (зрозуміло, замінивши d на правильне ім'я диска) в режимі командного рядка.

Після запуску програми установки Windows в системі, яка робить під управлінням Windows 98 або Windows Me, вам буде запропоновано ввести ключ компакт-диска, провести ревізію динамічних оновлень, а потім буде виконаний декілька варіант Консультанта, що відрізняється, по обновленю, що дозволяє перевірити сумісність не тільки устаткування, але і встановлених програм. При повній перевірці


Сторінки: 1 2 3 4 5 6