У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Основи веб-дизайну

І.Вступ

Зародження і розвиток мережі Інтернет стало початком нової комп’ютерної епохи – епохи зрілості. Мільйони і мільйони розкиданих по всьому світу стали єдиною частиною Інформаційної мережі, річками накопичених знань злились в один, величний Океан. Що таке Інтернет? Навряд чи ви знайдете відповідь на це питання в книжках та статтях, присвячених цьому феномену.Для когось це тільки лиш інструмент для пошуку та обміну інформації. Для когось дім, новий всесвіт, кіберпростір, в якому людина проводить набагато більше часу, ніж в реальному світі. Мережа Інтеренет перевернула всі уявлення про засоби масової інформації, і разом з тим –і про суть інформації. Інтернет ліквідував кордони між державами і зробив людей набагато ближчими один до одного. Кожен день на просторах Мережі зустрічаються мільйони користувачів із різних країн світу. За останніми даними , їх кількість в 2002 році досягне півмільярда чоловік.

Зародження мережі Інтернет відносять до 60рр. ХХст.Ідея створення мережі, яка буде об’єднувати комп’ютери з різних куточків країни, виникла в військових США. В 1969р. була запущена система , яка зв’язала між собою чотири комп’ютери з різних куточків США. А через рік нова інформаційна мережа, названа ARPANet, приступила до роботи.

ARPANet дала вченим просто дивовжні можливості комунікації: в лічені хвилини дослідник, розміщений, наприклад, в Техасі, мав можливість послати запит на отримання потрібної йому інформації кудись на Аляску- і через декілька секунд потрібний йому файл був вже на комп’ютері.

З кожним роком ARPANet росла і розвивалась. До мережі під’єднувались все нові і нові учасники: право доступу до мережі почали вимагати всі великі лабораторії, потім-більш менші...Нарешті в погоню за ARPANet вступили вищі учбові заклади. В 1973 році вперше через мережу стали з’єданані комп’ютери різних країн: мережа стала міжнародною.

Народження протоколу ТСР/ІР, дозволяючого користувачам з легкістю підключатись до Інтернету за допомогою звичайної телефонної лінії, співпало з іншою подією - поділом ARPANet.Терпінню військових пришов кінець і вони відокремились в мережу MILNet.

На початку 90-х років прошла ще одна революція-розповсюдження графічного способу відображення інформації в Мережі в вигляді „сторінок”, з можливістю нести не тільки текст, як раніше,а графіку, а пізніше і елементи мультимедіа ( звук і навіть відео).Користувачі кинулись в Мережу потоком-тепер вже не спеціалісти, а прості користувачі. В 1995 році стався справжній бунт Інтернет, перетворивши Мережу в найбільший, динамічний і доступний засіб масової інформації.

14 квітня 1998 року історія Інтернет пішла на другий виток: в США відбувся святковий запуск нової Мережі, яка отримала назву „Інтернет-2”. Батьками нової мережі стали найбільші учбові заклади, наукові і дослідницькі заклади США, і також ряд промислових гігантів.

Швидкість проходження даних в Інтернет-2 просто вражає уяву.Вона більше, ніж в 1000 раз перевищує можливості найшвидших каналів сьогоднішнього дня Мережі (наприклад, для передачі по Інтернет-2 інформації, яка зберігається в 30-томній”Британській Енциклопедії”, достатньо... всього однієї секунди!). Зрозуміло, що з приходом Інтернет-2 такі поняття , як „комп’ютерне телебачення”, передача „живого відео” в реальному часі і навіть „Інтернет-кінематограф” переходять з області фантастики в ряд звичайних явищ.

Доступ до Інтернет-2 прості користувачі отримають не скоро, поки що нова Мережа буде обслуговувати виключно найбільші учбові заклади і дослідницькі організації.Однак не виключено ,що Інтернет-2 через 5-10 років витіснить звичайну Мережу.

Еволюція Інтернет ще не закінчена. Фактично явище Інтернет існує тільки шість років, і за цей рекордно малий термін вона вже стала невід’ємною частиною життя сотні мільйонів людей на планеті.

ІІ.Основна частина

Сьогодні, подорожуючи по Іnternet, можна знайти багато дуже добре виконаних сайтів, привабливих на вигляд, що швидко завантажуються, мають чітко розмежовану по розділах інформацію і зручні функції навігації. Такі сайти просто запрошують нас відвідати їх, розслабитися, затриматися на якийсь час, розважитися і довідатися щось нове.

Якщо ви затримуєтеся на якому-небудь сайті на тривалий час і навіть не усвідомлюєте цього, то, як видно, такий сайт дуже добре продуманий. Поверніться назад і спробуйте осмислити повну картину. Чи можете ви побачити структуру, організацію? Чи легко сприймається інформація? Розуміння руху інформаційних потоків - це перший крок у створенні функціонального, зручного в роботі сайта. Якщо ви зрозумієте, як працює ця концепція, і застосуєте її при створенні власного сайта, то ви вже тим самим випередите більшість інших розроблювачів.

Планування інформаційного потоку

Багато Web-майстрів не витрачають час на те, щоб продумати інформаційний потік, а обмежуються тільки розміщенням тексту і зображень на сторінці. Хоча на багатьох сайтах ви можете зустріти хвалькуваті запевнення, що в них набагато більше відвідувачів, ніж у конкурентів, однак це не найкращий індикатор якості виконання. Кращим показником є час: якщо користувачі залишаються на вашому сайті досить довго для того, щоб пройти різними його рівнями і розділами, то ви вправі бути упевненими в добре виконаній роботі. Це означає, що вони можуть знайти те, що їм потрібно, оглянути інше і без особливої роботи повернутися назад.

Щоб зробити свій сайт ефективним, ви повинні візуалізувати потік інформації й вибрані користувачем шляхи. Іншими словами, ви повинні бачити свій сайт із погляду користувача. Процес планування може потребувати великих витрат праці, однак якщо він доставляє вам задоволення, то цілком імовірно, що ваш сайт буде чудовий.

З таким інструментом у руках, як Frontpage, ви маєте всі можливості для створення самого відвідуваного сайта.В Frontpage дуже легко працювати: це все одно що працювати в WORD. Вигляд програми ви зможете


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7