У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Контрольна робота з інформатики

Видавнича комп’ютерна система

Компоненти видавничої комп’ютерної системи

1. Графічна станція - спеціальний комп'ютер пристосований до роботи із складними зображеннями.

2. Набірна машина (друкарська машина) – механічний, електромеханічний або повністю електронний пристрій, оснащений набором клавіш, натискання яких призводить до друку відповідних символів на документі (у більшості випадків це паперовий документ). Широко застосовувалась в — ст. На даний час друкарські машинки вийшли з широкого вжитку, їх функцію стали виконувати персональні комп’ютери.

Нанесення символів на поверхню паперу виконувалось з допомогою спеціальних важелів, що закінчувались площиною з металевими або пластиковими літерами. При натисканні відповідної клавіші такий важіль вдаряв по просоченій чорнилом стрічці і залишав, таким чином, відбиток літери на аркуші паперу.

Перед друком наступного символу виконувалось автоматичне зміщення аркуша паперу (і, як правило, стрічки). Для друку кількох копій одного й того ж документу використовувався копіювальний папір, що прокладався між звичайними аркушами паперу.

3. Сканер - пристрій для оцифровування і введення штрихових і растрових зображень в комп'ютер видавничої системи. Від можливостей сканера залежить і якість ілюстрацій в майбутньому виданні.

Графічна станція, вимоги до неї

Станція верстки, вимоги до неї

Робоча станція, вимоги до неї

Набірна машина, вимоги до неї

Набірна машина – механічний, електромеханічний або повністю електронний пристрій, оснащений набором клавіш, натискання яких призводить до друку відповідних символів на документі (у більшості випадків це паперовий документ). Широко застосовувалась в — ст. На даний час друкарські машинки вийшли з широкого вжитку, їх функцію стали виконувати персональні комп’ютери.

Нанесення символів на поверхню паперу виконувалось з допомогою спеціальних важелів, що закінчувались площиною з металевими або пластиковими літерами. При натисканні відповідної клавіші такий важіль вдаряв по просоченій чорнилом стрічці і залишав, таким чином, відбиток літери на аркуші паперу.

Перед друком наступного символу виконувалось автоматичне зміщення аркуша паперу (і, як правило, стрічки). Для друку кількох копій одного й того ж документу використовувався копіювальний папір, що прокладався між звичайними аркушами паперу.

Вдосконалення друкарської машинки.

У електричній пишучій машинці удар проводиться за рахунок електроприводу, що дозволяє натискати на клавіші з малим зусиллям; крім того, можна надрукувати ряд однакових символів, просто утримуючи клавішу. В цілому швидкість друку виходить вищою.

У друкуючому автоматі одночасно з друком тексту проводиться перфорація перфострічки, що дозволяє збирати своєрідну бібліотеку стандартних документів - друкуючий автомат може потім роздрукувати текст з перфострічки; крім того, розрізаючи і склеюючи перфострічку, можна «редагувати» набитий текст.

У друкарсько-набірній машині використовується пропорційний, а не фіксований шрифт; крім того, замість чорнильної стрічки використовується стрічка копіювального паперу. В результаті виходить дуже чіткий текст друкарського вигляду, з якого можна фотографічним способом виготовити друкарські форми, уникнувши таким чином традиційного процесу набору.

Скануючі пристрої, їх типи

Сканер - пристрій для оцифровування і введення штрихових і растрових зображень в комп'ютер видавничої системи. Від можливостей сканера залежить і якість ілюстрацій в майбутньому виданні.

Сканування - це процес поелементного аналізу або запису (синтезу) на матеріальному носії зображення по заданій траєкторії.

Є два технологічні підходи до сканування:

1) зображення сканується в стандартних установках програми, а потім вся необхідна корекція зображень виконується засобами, наприклад, Adobe Photoshop. При цьому немає необхідності глибоко вникати в специфіку конкретного зображення, особливості поведінки сканера.

2) підбір всіх параметрів сканування здійснюється до того, як буде проведено остаточне сканування. Це дозволяє забезпечити максимально можливий для даного сканера і даного оригіналу результат.

Розрізняють: ручні, планшетні, барабанні, проекційні сканери.

Ручний сканер

Ручні сканери не знаходять в поліграфії вживання через низьку якість сканування. Це оперативний вид сканерів.

Планшетний сканер

Розрізняють 3 групи планшетних сканерів: прості, проміжного класу і високоякісні сканери.

Прості моделі - для ділових комунікацій, відносно дешевих публікацій. Оптичне розширення сканерів цієї групи 300-600 dpi.

Сканери проміжного класу - мають розширення 600-1800 dpi, глибину кольору 10-12 біт/канал (замість 8 у простих). Використовуються у видавничій справі.

Сканери високого класу - по своїх технічних можливостях можуть конкурувати з барабанними сканерами. Ідеально підходять для тих, хто хоче одержати великий об'єм оригіналів за короткі терміни.

Світловий потік від джерела світла проходить через прозорий оригінал (або відображається від непрозорого оригіналу), розміщений на прозорій поверхні, фокусується об'єктивом і потрапляє на систему напівпрозорих дзеркал, що розподіляють світловий потік на три, рівні по інтенсивності, частини. Кожний з трьох світлових пучків проходить через світлофільтр (червоний, зелений або синій) і потрапляє на лінійку елементів із зарядним зв'язком, розташовану у фокальній площині об'єктиву. Таким чином, відбувається зчитування інформації про один рядок зображення.

Планшетний сканер може мати роздільні площини для розміщення прозорих і непрозорих оригіналів. Така конструкція дозволяє одержати виграш відразу в декількох відношеннях. Після перемикання режиму сканування змінюється не тільки джерело світла, але і дзеркала. Оптика збалансована з врахуванням типу оригіналу, що відображається на якості результату.

Проекційний сканер

Барабанний сканер

Барабанні сканери завжди розглядалися як інструменти для обробки зображень видань високої якості: рекламних матеріалів, художніх високоякісних репродукцій, кольорових зображень великого формату. Барабанні сканери володіють рядом переваг:

1) велика глибина кольору (від 10 до 16 біт/канал) і широкий динамічний діапазон оптичної густини;

2) високе розширення і можливість великого збільшення зображень;

3) можливість обробки різних по виду оригіналів;

4) висока продуктивність.

Світловий потік від джерела світла проходить через оригінал, що фокусує об'єктив і отвір діафрагми,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7