У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Word –професійний текстовий процесор, за допомо-гою якого можна уводити, редагувати та форматувати текст.

Характеристика Word 2000

Word 2000 є новітньою версією текстового редактора, що входить до складу пакета Microsoft Office 2000. Він ґрунтується на фундаменті цього пакета і попередніх вер-сіях сім'ї Word та надає значно розширені можливості для оброблення документів. Це – множинний буфер об-міну; вдосконалені графічні засоби і довідкова система; нові інструменти для роботи з таблицями та засоби керу-вання документами; меню і панелі інструментів, які авто-матично настроюються, а також розвинуті засоби взаємо-дії додатків і колективного використання даних на основі мережних технологій Інтернету. Останнє нововведення іс-тотно відрізняє Word 2000 від попередніх версій і дає змо-гу збагатити його функціональні можливості щодо досту-пу до великих обсягів інформації.

В основу функціонування Word покладено принцип WYSWYG («What You See is What You Get», тобто «що ви бачите, те й одержуєте»). Системний інтерфейс редактора Word не потребує спеціальних знань у сфері комп'ютерної техніки й інформатики і дає змогу бачити результат робо-ти в тому вигляді, в якому він буде надрукований на папе-рі. Редактор Word забезпечує:*

введення, перегляд та редагування тексту;*

форматування абзаців і сторінок тексту, вибір типу шрифту, його розміру, накреслення та кольору;*

виділення фрагментів тексту, їх вирізування, копію-вання і вставлення в документи, починаючи з пози-ції курсора;*

надання користувачеві контекстуальної допомоги, аж до звернення за довідками до глобальної мережі Інтернет;*

вибір і створення стилю та шаблону документа;*

збереження документа на магнітному диску у ви-гляді файлів із певним ім'ям і розширенням .doc; відкривання та завантаження файла з магнітного диска в оперативну пам'ять;*

перейменування, копіювання, вилучення, перегляд і друкування файла-документа;*

перевірку правопису, створення словників користувача;*

створення змісту, алфавітного покажчика, виносок та приміток;*

формування, редагування, оброблення і сортування таблиць;*

вставлення в текст документа ілюстрацій з інших додатків, що входять до складу програмного середо-вища Microsoft Office;*

зміну власних режимів роботи, створення макросів й установлення значень основних параметрів середо-вища Word;*

створення поштової кореспонденції, використання су-часних засобів зв'язку (факсу, електронної пошти та Інтернету);*

використання таких процедур, як автокорекція, авто-форматування, автотекст, текстові спецефекти і т. ін.

У середовищі Windows реалізовано технологію, QLE. Редактор Word підтримує цю технологію, завдяки чому в його документи можна вставляти різноманітні об'єкти, створені в інших програмах-додатках. При цьому вмонто-ваний об'єкт стає частиною поточного документа.

У Word, як правило, входять такі програми-додатки, що підтримують OLE:*

Microsoft WordArt –програма введення текстових спецефектів;

*

Microsoft Graph –програма створення ділової гра-фіки;*

Microsoft Equation Editor –програма введення ма-тематичних формул і рівнянь та ін.

Word має властиву всім додаткам до Windows могут-ню систему оперативної допомоги, що дає змогу користу-вачеві одержувати довідкову інформацію, не перериваючи роботи з документами. Через спеціальну команду Office на Web із меню “Справка” можна відразу ж перейти до заданої Web-сторінки, яка містить необхідні контекстні довідки, рекомендації та поради.

Редактор Word 2000 реалізує механізм гіпертекстових посилань, забезпечуючи доступ до потрібної інформації, роз-ташованої в документах комп'ютера, Інтернеті або в ло-кальній мережі. Такі посилання можуть указати на доку-менти, що зберігаються у Web-вузлах, на файловому серве-рі або на дисках ПК.

Використовуючи функцію автоматичного визначення мови тексту, що вводиться, Word здатний правильно виби-рати відповідні засоби для перевірки орфографії й авто-змінювання. Редактор дає змогу виявляти та виправляти помилки, підбирати синоніми і т. д.

Word реалізує більшість можливостей настільної ви-давничої системи DTP (Desktop Publishing), призначе-ної для редагування книг, журналів, газет, рекламних оголошень тощо. Тут можна створювати управлінські документи та бланки, що за якістю не поступаються дру-кованим.

Word розпізнає більшість поширених і стандартних гра-фічних форматів: Computer Graphics Metafile (.cgm), CorelDRAW (.cdr), Word Perfect
Graphics (.wpg). Здатний імпортувати й експортувати графічні об'єкти документів, змінювати їхні розміри та положення, а також спосіб обті-кання текстом.

Як додатки до Word можуть використовуватися і сучас-ні табличні процесори та СУБД, наприклад Microsoft Excel, Lotus 1-2-3, Quattro Pro, Microsoft Access, FoxPro, dBase та ін.

Завантаження Word

Після вмикання комп'ютера і введення відповідного пароля автоматично завантажується ОС Windows. Клацан-ням мишею на кнопці «Пуск» на екран викликають го-ловне меню системи, у якому вибирають каскадне меню

Программы, а потім – його пункт Microsoft Word. Як альтернативний варіант завантаження можна активізува-ти кнопку-піктограму із символом W.

Після завантаження редактора на екрані монітора з'яв-ляються його основне вікно і невеличке вікно з текстом та фігуркою помічника-гіда. Останнє можна закрити, клац-нувши мишею на його кнопці «Закрыть».

Вікно текстового редактора Word

У верхній частині вікна текстового редактора Word розміщуються рядок заголовка, головне меню, панелі ін-струментів і горизонтальна лінійка форматування; у ниж-ній – горизонтальна смуга прокручування та рядок ста-ну системи; у правій –вертикальна смуга прокручуван-ня; у центрі – робоча ділянка вікна, а в лівій частині – вертикальна лінійка форматування. Більшість із перерахованих об'єктів можна вмикати або вимикати (рис. 2.1).

Word підтримує однодокументний інтерфейс SDI (Single Document Interface). Кожний відкритий word-до-кумент має свій значок на панелі задач Windows, що значно спрощує процедуру перемикання відкритих файлів-документів.

Рис. 2.1. Вікно текстового редактора Word

Рядок заголовка. Містить кнопку системного меню Word – W, назву програми (Microsoft Word), назву по точного файла, наприклад: Документ 2, Частина1_1 Lecl_10 І т. д. Крім того, тут є стандартні кнопки вікні

Windows: Ц – згортання, И – відновлення та 11 - закриття вікна редактора Word.

Головне меню Word. Воно має дев'ять спадних меню Файл, Правка, Вид, Вставка, Формат, Сервис, Таблица, Ок но І Справка. Кожне меню виконує відповідні функції, має кілька команд керування роботою редактора і відкрива-ється


Сторінки: 1 2 3 4