У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Загальні відомості про шаблони форм, сумісні із браузером

Загальні відомості про шаблони форм, сумісні із браузером

Під час створення шаблону форми Microsoft Office InfoPath можна створити шаблон, який можна відкривати та заповнювати в застосунку InfoPath і у браузері. Цей тип шаблону форми називається шаблоном форми, сумісним із браузером. Після завершення створення шаблону форми, сумісного з браузером, для його публікування на сервері зі службами форм InfoPath Forms Services використовується майстер публікацій. Також необхідно дозволити використання у браузері шаблону форми, сумісного з браузером. У деяких випадках це можна зробити самостійно під час публікування. В інших випадках, зокрема, коли шаблон форми, сумісний із браузером, містить керований код, це має натомість виконати адміністратор серверної ферми.

Що таке служби форм InfoPath Forms Services?

Служби форм InfoPath Forms Services — це серверна технологія, яка дозволяє створювати в InfoPath форми для заповнення у браузері та розповсюджувати їх на внутрішніх і зовнішніх веб-сайтах. Користувачам не потрібно мати на своїх комп’ютерах інстальований InfoPath для заповнення форм і не потрібно завантажувати нічого додаткового з Інтернету. Їм потрібен лише браузер, наприклад Windows Internet Explorer, Apple Safari або Mozilla Firefox. Якщо в користувачів на комп’ютерах інстальовано InfoPath, вони можуть відображати та заповнювати форму в InfoPath замість браузера.

Технологія InfoPath Forms Services доступна у випуску Microsoft Office SharePoint Server 2007 - Українська версія Enterprise CAL, а також у Microsoft Office Forms Server 2007 - Українська версія. 

Огляд сумісності браузерів

Усі шаблони форм сумісні з InfoPath, отже користувачі можуть відкривати та редагувати форми в InfoPath за умови, що на комп’ютерах користувачів інстальовано InfoPath.

Маючи доступ до сервера зі службами форм InfoPath Forms Services, можна створити один шаблон форми, який підходить для двох типів користувачів — тим, у кого на комп’ютерах інстальовано InfoPath, і тим, у кого ні. В останньому випадку користувачі заповнюють форми у браузері, а не в InfoPath.

Якщо в користувачів інстальовано InfoPath, вони можуть відкрити форму в InfoPath і отримати доступ до повного діапазону можливостей для заповнення форм.

Процес створення шаблону форми, сумісного з браузером, включає зазначення параметра сумісності заздалегідь, коли шаблон форми створюється вперше, або потім, під час його розробки. Після створення шаблону форми, сумісного з браузером, його можна протестувати, опублікувати та зробити доступним для браузера, щоб користувачі могли заповнювати його у браузері.

Параметри сумісності

Можна створити єдиний шаблон форми, який запускатиметься у браузері, в InfoPath і навіть на мобільному пристрої. Цей підхід зменшує час і витрати на розробку та підвищує ефективність, дозволяючи задовольнити різних користувачів одним шаблоном форми.

Для створення шаблону форми, сумісного з браузером, установіть прапорець Активувати лише сумісні із браузером функції в діалоговому вікні Створення шаблону форми, яке з’являється щоразу під час створення нового шаблону форми. Це вказує InfoPath, що потрібен шаблон форми, сумісний із браузером, і що його буде опубліковано на сервері зі службами форм InfoPath Forms Services.

Якщо цей прапорець установлено, елементи керування та можливості, які не працюють у шаблонах форм, сумісних із браузером, буде приховано або вимкнуто, щоб не спокушатися на їх використання під час процесу розробки. На рисунку текст усередині жовтого поля означає, що непідтримувані елементи керування не з’являтимуться в області завдань Елементи керування.

Щоб швидко перевірити поточний параметр сумісності шаблону форми, погляньте на текст, який відображено в нижньому правому куті вікна InfoPath.

Якщо клацнути цей текст, з’явиться область завдань Перевірка макета, у якій можна змінити поточний параметр сумісності шаблону форми. Наприклад, якщо створення шаблону форми вже розпочато, але потрібно зробити його сумісним із браузером, можна змінити параметр сумісності шаблону форми, вибравши посилання Змінити параметри сумісності в області завдань Перевірка макета. Аналогічно, можна вибрати це посилання, щоб перетворити сумісний із браузером шаблон форми на шаблон форми лише для InfoPath. 

Подання лише для InfoPath

Якщо в багатьох користувачів на комп’ютерах інстальовано InfoPath, можна використати весь спектр функцій, доступних у програмі InfoPath, включно з деякими функціями, недоступними у браузері. У такому разі можна створити два сумісного з браузером шаблону форми. Одне подання — для користувачів, які відкривають шаблон форми у браузері. Інше подання використовуватиметься лише тими користувачами, на чиїх комп’ютерах інстальовано InfoPath.

Це подання лише для InfoPath ніколи не відображатиметься у браузері. Тому в цьому поданні можна використовувати функції InfoPath, які в інших випадках не можна було б використати, наприклад, або елементи керування «головний/другорядний». 

Порада   Також можна створити подання спеціально для відображення на малому екрані та використовувати код для автоматичного переключення на це подання, якщо користувач відкриває форму на мобільному пристрої.

Область завдань «Перевірка макета»

Якщо під час створення шаблону форми потрібно змінити параметр сумісності, щоб зробити його сумісним із браузером, можуть виникнути проблеми із сумісністю з браузером. Проблеми сумісності трапляються, якщо шаблон форми містить функції, які не підтримуються шаблонами форм, сумісними з браузером. Найшвидше виявити такі проблеми сумісності можна за допомогою області завдань Перевірка макета.  

Текст у верхній частині області завдань вказує на те, що шаблон форми наразі є сумісним із програмою InfoPath і з сервером зі службами форм InfoPath Forms Services. Якщо потрібно змінити цей параметр, виберіть посилання Змінити параметри сумісності. 

В області завдань з’являються помилки, оскільки шаблон форми, сумісний із браузером, містить елементи керування, що не підтримуються. Щоб опублікувати сумісний із браузером шаблон форми, видаліть ці елементи керування або перетворіть їх на


Сторінки: 1 2