У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Готельне господарство є однією з складових туристської індустрії

Зміст

Вступ……………………………………………………………………… | 3

Компютерні технології та їх застосування…………………………… | 7

1.1. Комп'ютерні технології та їх розвиток……………………………. | 7

1.2. Застосування комп’ютерних технологій в готельному та ресторанному бізнесі…………………………………………………… |

20

2.1. Готельний та ресторанний бізнес України……………………….. | 30

2.2.сучасні технології в індустрії гостинності України……………….. | 51

Висновки та пропозиції…………………………………………………. | 55

Список використаної літератури……………………………………….. | 58

Вступ

Вплив інформаційних технологій на розвиток гостинності величезний, оскільки прямо пов’язаний з підвищенням ефективності роботи як кожного гостинного комплексу окремо, так і усього гостинного бізнесу в цілому. Це прямо впливає на конкурентноздатність фірми на сьогоднішньому ринку. Використання комп'ютерних мереж, Інтернету та інтернет-технологій, програмні продукти наскрізної автоматизації всіх бізнес-процесів гостинного бізнесу сьогодні не просто питання лідерства і створення конкурентних переваг, але і виживання на ринку в найближчому майбутньому.

Інформаційно-технічна революція змінила характер і методи ведення бізнесу. Використання можливостей технічного обміну сьогодні дозволяє легше і швидше створювати і продавати пакети послуг споживачам, вирішувати задачі фінансово-операційного управління, маркетингового планування, підвищувати конкурентноздатність і кількість продажів.

Кожен день приносить нові та ще більш оптимістичні прогнози щодо ролі автоматизації інформаційних технологій в гостинності.

Ефективне автоматизоване інформаційне і технологічне (АІТ) управління - це ключова ланка в підвищенні економічної ефективності і поліпшенні якості послуг. Тому для швидкого і безпомилкового контролю, повноцінного аналізу існуючої ситуації, швидкості і повноти обслуговування клієнта, неминучим і незамінним стає впровадження автоматизованих інформаційних систем.

Актуальність теми. У теперішній час готельне господарство у всьому світі стало на індустріальну основу і являє собою галузь економіки, яка забезпечує значні валютні надходження за рахунок розвитку іноземного туризму. Готельно-ресторанні послуги займають величезну нішу в індустрії туризму, і саме вони безпосередньо впливають за сукупну якість туристичних послуг. Тільки цього вже достатньо, щоб зрозуміти, наскільки актуальна тема місця готельно-ресторанних послуг в індустрії сучасного туризму, визначення їх сучасних тенденцій і майбутніх прогнозів, аналіз минулих помилок і планування нових стратегій управління та розширення готельної хї асортименту.

У сьогоднішніх економічних умовах жорсткої конкуренції і ринкової економіки жоден успішний гостинний комплекс не може повноцінно розвиватися й ефективно просуватися без сучасних автоматизованих інформаційних технологій.

Інформаційні технології (ІТ) управління з'явилися у світовій індустрії давно - біля двадцяти п'яти років тому, і пройшли великий шлях розвитку. На українському ринку ІТ управління присутні відносно недавно. Експерименти з впровадження даних систем в Україні стали проводиться з середини 90-х років. Кількість впроваджень вимірюється в десятках, а якість упровадження найчастіше є предметом суперечок, слухів, домислів і розчарувань по сьогоднішній день.

Інформація явище незрівнянно більш древнє, ніж сама людина. Уже природа у процесі своєї еволюції передавала закодовану інформацію в рослинах і живих організмах. З перших своїх кроків люди шукають і знаходять нові засоби передачі, збереження та обробки інформації. Однак ніколи раніше людство не накопичувало інформацію й знання настільки стрімкими темпами. Тому закономірним є те, що жодна галузь людської діяльності не зазнала такого розвитку як інформаційні технології. Саме вони були покликані збільшити ефективність та зручність використання різноманітних видів інформації. За останні десятиріччя інформаційні технології зазнали такого глобального поширення, що зараз уже важко уявити життя сучасної людини без них. На сучасному етапі можна без особливих труднощів навести приклади використання інформаційних технологій у всі галузях: від освіти і до менеджменту. Сьогодні успіх буде мати та фірма, той заклад, який володіє найсучаснішими комп’ютерними технологіями. Значного прогресу можна досягти і в галузі освіти з впровадженням відповідних інформаційних компю’ютерних технологій, які зможуть зробити процес здобуття освіти більш гнучким, індивідуалізованим і одночасно нададуть змогу студентам використовувати глобальні ресурси для навчання, спілкуватись та обмінюватись досвідом із студентами інших міст, країн тощо.

Насправді, перспективи розвитку інформаційних компю’ютерних технологій безмежні. Саме тому мною була обрана така цікава та невичерпна тема курсової роботи, в якій було зроблено спробу дати відповіді на запитання що являє собою інформаційна технологія, яки існують види інформаційних технологій. Також розглядаються етапи розвитку інформаційних технологій, перспективи їх використання.

Готельно – ресторанний бізнес сьогодні - це глобальний комп”ютеризований бізнес. Сучасний гостинний стає більш гнучким і індивідуальним, привабливішим і доступним для споживача.

Персональний комп'ютер і Інтернет, їх доступність і надійність сприяють проникненню у всі сфери суспільства нових інформаційних технологій. Ці технології є, можливо, першими в історії людства, забезпечуючими зростання продуктивності у сфері послуг.

Це спостерігається сьогодні і в готельно – ресторанному бізнесі. Адже гостинність і інформація нероздільні:

рішення про поїздку ухвалюється на основі інформації;

саме розміщення у момент покупки - теж тільки інформація;

інформацією обмінюються сотні раз на день всі учасники гостинного ринку значить, потрібно уміти працювати з інформацією, збирати обробляти і ухвалювати на її основі єдино вірне рішення.

Тому розвиток інформаційних технологій в гостинності повинен бути одним з першочергових.

Мета курсової роботи – розкрити значення процесу автоматизації фірми з допомогою офісних програм, комп'ютерної техніки, вживану в роботі готельного - ресторанного бізнесу, створення ефективного сайту і сервері гостинного комплексу в Інтернеті, а також про стан і перспективу використовування Інтернету в гостинності.

Менеджмент, персонал і автоматизація - ось те, що дасть шанс обійти конкурента і забезпечить гостинну комплексу успіх!

Використовуючи переваги комп'ютерних технологій, сучасний гостинний комплекс, упевнено і успішно працює сьогодні, закладаючи фундамент завтрашнього процвітання.

Предметом даної курсової роботи є впровадження новітніх технологій в готельно – ресторанному бізнесі.

Об’єктом курсової роботи є готельний та ресторанний бізнес


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16