У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Інститут економіки та менеджменту “Галицька Академія” Анотація

В дипломному проекті розроблено структурну та блок-схему для навчально-методичного комплексу з дисципліни “Комп’ютерні мережі” для спеціальності “Комп’ютерні системи та мережі”.

Аналізується стан охорони праці в навчальних закладах, а також в приміщенні, де знаходяться відеомонітори.

Проведено економічне обґрунтування розробки програмного забезпечення, а також проведений розрахунок економічного ефекту дає змогу проаналізувати доцільність впровадження створеної системи.

Summary

Іn a diploma project the structure and block-sheme is developed for a educationally-methodical complex from the discipline "Computer networks" for speciality the "Computer systems and networks".

Consisting of labour protection of educational establishments is analysed, and also in the apartment, where videomonitors are located.

The economic is conducted obgrountouvannya software developments, and also the conducted calculation of economic effect enables to analyse expedience of introduction of the created system.

Зміст

Вступ………………………………………………………………… .6

Електронний підручник, як необхідна складова навчального процесу згідно вимог Болонської конвенції………………………………….9

Структура начально-методичного комплексу………..………… 21

2.1.Загальна структура…………………………………… ….

2.2.Головне меню……………………………………………….

2.3 Теоретичні основи..................................................................

2.4.Методичні розробки...............................................................

2.5.Демонстраційний матеріал.....................................................

2.6.Захист і безпека мреж……………………………………….

2.7. Довідник…………………………………………………….

3. Економічна частина………………………………………..58

3.1. Економічна задача……………………………………….

3.2. Розрахунок витрат на розробку програми…………….

3.3.Розрахунок витрат на експлуатацію…………….

3.4. Економічний ефект………………………………..

4. Охорона праці……………………………………………..66

4.1. Вимоги до виробничих приміщень.....................................

4.2. Основні шкідливі фактори, що впливають на оператора ПК

4.3. Заходи, що усувають шкідливий вплив на операторів ПК.…….

4.4. Виробничий мікроклімат …………………………………

4.5 Пожежна безпека................................................…..

Висновки……………………………………………………………..97

Перелік посилань на джерела…………………………………………

Вступ

Кожне з трьох минулих сторіч ознаменувалося переважанням своєї пануючої технології. XVIII сторіччя було століттям індустріальної революції і механізації. В XIX столітті наступила епоха парових двигунів. Протягом XX століття головною технологією стала збір, обробка і розповсюдження інформації. Серед інших розробок слід зазначити створення глобальних телефонних мереж, винахід радіо і телебачення, народження і небувале зростання комп'ютерної індустрії, запуск супутників зв'язку.

Завдяки високій швидкості технологічного прогресу ці області дуже швидко проникають одна в одну. При цьому відмінності між збором, транспортуванням, зберіганням і обробкою інформації продовжують швидко зникати. Організації з сотнями офісів, розкиданих по всьому світу, повинні мати можливість одержувати інформацію про поточний стан свого найвіддаленішого офісу миттєво, натисненням кнопки. У міру зростання нашого уміння збирати, обробляти і поширювати інформацію потреби в засобах ще складнішої обробки інформації ростуть все швидше.

Хоча комп'ютерна індустрія ще досить молода в порівнянні з іншими виробництвами (наприклад, автомобільною або авіаційною промисловістю), прогрес у сфері виробництва комп'ютерів був вельми вражаючим. В перші два десятиріччя свого існування комп'ютерні системи були сильно централізованими і розташовувалися, як правило, в межах одного приміщення. Часто ця кімната оборудувалась скляними стінами, крізь які відвідувачі могли помилуватися на велике електронне чудо. Компанія середнього розміру або університет могли дозволити собі один — два комп'ютери, тоді як у великих організаціях їх число могло досягати декількох десятків.

Сама думка про те, що через які-небудь 20 років такі ж могутні комп'ютери матимуть розміри поштової марки і проводитимуться мільйонами, тоді здавалася чистою фантастикою.

Об'єднання комп'ютерів і засобів зв'язку зробило глибокий вплив на принцип організації комп'ютерних систем. Концепція «комп'ютерного центру» у вигляді кімнати, в якій поміщався великий комп'ютер і куди користувачі приносили свої програми, сьогодні повністю застаріла. Модель, в якій один комп'ютер виконував всю необхідну роботу по обробці даних, поступилася місцем моделі, що складається з великої кількості окремих, але зв'язаних між собою комп'ютерів. Такі системи називаються комп'ютерними мережами.

Ми використовуватимемо термін «комп'ютерна мережа» для позначення набору зв'язаних між собою автономних комп'ютерів. Два комп'ютери називаються зв'язаними між собою, якщо вони можуть обмінюватися інформацією. Зв'язок не обов'язково повинен здійснюватися за допомогою мідного дроту. Можуть використовуватися найрізноманітніші засоби зв'язку, включаючи волоконну оптику, радіохвилі високої частоти і супутники зв'язку, Мережі можуть відрізнятися один від одного також розмірами і принципами побудови. Як не дивно, ні Інтернет, ні так звана Світова павутина (WWW) не є мережами.

Існує плутанина між поняттями «комп'ютерна мережа» і «розподілена система» Основна їх відмінність полягає в тому, що в розподіленій системі наявність численних автономних комп'ютерів непомітна для користувача. Із його точки зору, це єдина зв'язана система. Звичайно є набір програмного забезпечення на певному рівні (над операційною системою), яке називається зв'язуючим ПЗ і відповідає за реалізацію цієї ідеї. Добре відомий приклад розподіленої системи — це Світова павутина (World Wide Web), в якій, з погляду користувача, все виглядає як документ (веб-сторінка).

В комп'ютерних мережах немає ніякої єдиної моделі, немає і програмного забезпечення для її реалізації. Користувачі мають справу з реальними машинами, і з боку обчислювальної системи не здійснюється ніяких спроб зв'язати їх воєдино. Скажімо, якщо комп'ютери мають різне апаратне і програмне забезпечення, користувач не зможе цього не помітити. Якщо він хоче запустити програму на видаленій машині, йому доведеться явно реєструватися на ній і явно дати завдання на запуск.

Насправді розподілена система є програмною системою, побудованою на базі мережі. Ця програмна система забезпечує високий ступінь зв'язності і прозорості елементів. Таким чином, відмінність між комп'ютерною мережею і розподіленою системою полягає в програмному забезпеченні (особливо в операційній системі), а не в апаратурі.

Проте ці два поняття мають багато загального. Наприклад, як комп'ютерна мережа, так і розподілена система займаються переміщенням файлів. Різниця полягає в тому, хто викликає ці переміщення — система або користувач.

1. Електронний підручник, як необхідна складова навчального процесу згідно вимог Болонської конвенції

Процеси європейської інтеграції охоплюють дедалі більше сфер життєдіяльності, включаючи вищу освіту. Україна чітко визначила орієнтир на входження


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18