У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Бази даних
3



Бази даних

Система управління базами даних – це універсальний програмний засіб, призначений для створення і обслуговування баз даних на запам’ятовуючих зовнішніх пристроях, а також для доступу до даних та їх обробки. Основними засобами СУБД є

Засоби опису структури БД

Засоби конструювання екранів, призначені для введення даних перегляду та їх обробки в діалоговому режимі

Засоби створення запитів

Засоби створення звітів з баз даних для виведення на друк в зручному для користувачів вигляді

Мовні засоби а саме : вбудована алгоритмічна мова, макроси, мова запитів SQL

Засоби створення функціональних програм користувача

База даних – це сукупність взаємозв’язаних даних, які відображають інформацію про деяку програмну область .

СУБД FoxPro розробила фірма FoxSoftware. А в 1994р. корпорація Macrosoft викупила фірму FoxSoftware.

Visual FoxPro являє собою об’єктно-орієнтовану, візуально - програмну мову, яка керується подіями і в повній мірі відповідає вимогам, які висунуті до сумісних засобів проектування.

У Visual FoxPro є декілька рівнів розробки додатків. Якщо вам необхідно

в короткий термін розробити не складний додаток, ви можете скористатися засобами швидкої розробки додатків, котрі представлені многочисленими майстрами для створення форм, звітів і багато чого іншого. Якщо вам не достатньо засобів, запропонованих майстрами, використовуйте конструктори для створення форм звітів, меню і запитів.

При розробці великих проектів доцільно створювати призначені класи для користувача і використовувати їх при створенні різних форм введення даних. Visual FoxPro є системою управління реляційними базами даних, які в даний час є найбільш розповсюдженні.

В даний час термін база даних і система управління базами даних використовується виключно як відношення до комп'ютерів.

В загальному сам термін база даних можна застосувати до будь-якої сукупності інформації, об’єднаної разом по певній ознаці. Наприклад, як бази даних можна розглядати розклад руху потягів або книгу реєстрації даних про замовлення покупців і виконанні замовлень. При цьому як бази даних розглядається тільки набір дан-их, організованих певним чином. Тому ваша записна книж-ка, якщо тільки записуєте в неї інформацію в структурованому вигляді, не може

вважатися базою даних. Більшість баз даних, незалежно від того, чи реалізовані вони на комп'ютері чи ні, для зберігання даних використовують таблиці. Кожна таблиця особи складається з рядків і стовпців, котрі в комп’ютерних базах даних називаются записами і полями записи складаються з одинакових полів. Данні для одного поля у всіх записах мають одинаковий тип, але різні поля можуть мати різний тип даних. Основним призначенням баз даних є швидкий пошук вмістимої в них інформації. Якщо вам вимагається знайти номер телефону абонента, знаючи його прізвище, ім'я і по батькові, ви швидко зможете отримати цю інформацію з телефонно-адресної книги. Ручні бази даних мають один значний недолік - їх дуже важко індифікувати. Комп’ютерні бази даних забезпечують високу швидкість пошуку інформації. В таких базах даних користувач може виконати пошук як по прізвищу так і за адресою абонента. Значна кількість програм, які дозволяють організувати інформацію і помістити її в таблицю. Проте це не означає, що будь-яка з програм надає вам широкі можливості по ефективному управлінню вашою базою даних.

Компоненти Visual FохРго. Visual FохРго складається з окремих компонентів, котрі використовуються для зберігання і представлення інформації. Цими компонентами є таблиці, представлення даних, форм, звітів, запитів, програм і бібліотек. Для створення форм і звітів використовуються конструктори, тому ці компоненти часто називают конструкторськими об'єктами.

У Visual FохРго вся інформація міститься в таблицях. Кожна таблиця має унікальне ім'я і зберігається в окремому файлі, найменування якого співпадає з ім'ям таблиці. При завданнні назв таблиць діють ті ж правила що і при присвоєнні імен файлів в Windows. Створення таб-лиць. Файлам, які містять таблиці Visual FохРго, автоматично присвоюється розширення DBF.

Кожна створена таблиця може мати зв’язані з нею індекси , а також файли , що містять значення полів типу Mеmо і General. Перечислені об’єкти завжди зв’язані з таблицею, для якої вони створені.Проект є основним засобом обєднання окремих елементів додатку Visual РохРго. Він виконує наступні функції:

Запам’ятовує знаходження кожного включеного в нього елемента, який дає зручність при об’єднанні баз даних, програм, форм, звітів і спрощує керування додатками

Зберігає об’єктний код в Мемо-полях, що зменшує кількість окремих файлів .FXP

Здійснює пошук та збирає файли, на котрі є посилання в проекті

Відстежує поточні версії елементів. У разі потреби перекомпілює програми, обновить екранні форми, меню і т.д.

Спрощує тиражування, оскільки при генерації з проекту додатки або файли .ЕХЕ всі елементи додатку об'єднюются разом в один файл .АРР або .ЕХЕ

Вся інформація про проект зберігається в спеціальній таблиці з розширенням .PJX і відповідному Меmо-файлі (.PJT).

Створивши проект і визначивши елементи, котрі повинні до нього увійти, ви можете використовувати його для збору додатку (.АРР) або виконуючого файла (ЕХЕ).