У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

Лабораторна робота №

Тема: “ Конструювання запитів для баз даних Jet ”

Хід роботи

Мета навчитись створювати запити на відбір даних.

Випробувала майстра простих запитів, виконавши наступні дії: відкрила базу даних, і виберіть закладку Створення в лівій частині вікна бази даних; натиснула на значок Створення запиту з допомогою, щоб відкрити початкове діалогове вікно майстра запитів. Вибрала в полі Таблиці та запити для використання таблицю.

Вибрала необхідні поля в списку Доступні поля та натисніть на кнопці із стрілочкою, направленою вправо (>), щоб перемістити його з списку Доступні поля в список Вибрані поля .

Натиснула кнопку Далі, щоб відкрити заключне діалогове вікно майстра. Змінила запропоноване по замовчуванню ім’я запиту на зпрЗапит1 та натисніть кнопку Закінчення.

 

Відкрила меню кнопки закладки запиту та вибрала Режим SQL, щоб відкрити вікно SQL, в якому відобразилася версія запиту на мові Jet SQL

Повернулась до вікна бази даних та натиснула двічі на значок Створення запиту з допомогою майстра. Вибрала в списку Таблиці та запити пункт Запит.

Вибрала опцію Сумарний, а потім натиснула кнопку Суми, щоб відкрити однойменне діалогове вікно. Встановила відмітку Avg, щоб знайти середню кількість за помпованого газу, та відмітку Підрахунок числа записів в Запит, щоб додати стовбець з кількістю записів у групі.

 

Натиснула на кнопці ОК, щоб вернутись в друге діалогове вікно майстра, а потім натиснула кнопку Далі, щоб перейти до третього вікна майстра. Майстер знайшов поле Дата занесення даних з типом даних Дата/час і пропонує вибрати інтервал групування. Для даного прикладу вибрала опцію по кварталах.

Натиснула на кнопці Далі, щоб відкрити останнє вікно майстра, і змінила запропоноване по замовчуванню ім’я запиту на зптКільк_ГазуСумарний.

Відкрила запит і натиснула кнопку Конструктор, щоб переключитись в режим конструктора. Перейшла в стовпець Умова відбору.

Натиснула клавішу <v>, щоб перейти в наступний рядок умови відбору стовпця.