У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти

Підсилювач модулятора системи запису компакт-дисків.

РЕФЕРАТ

Курсова робота 36с., 12 мал., 1 табл., 10 джерел, 1 додаток.

ПІДСИЛЮВАЛЬНИЙ КАСКАД, ТРАНЗИСТОР, КОЕФІЦІЄНТ ПЕРЕДАЧІ, ЧАСТОТНІ СПОТВОРЕННЯ, ДІАПАЗОН ЧАСТОТ, НАПРУГА, ПОТУЖНІСТЬ, ТЕРМОСТАБІЛІЗАЦИЯ, КОРЕКТУЮЧА ЛАНЦЮГ, ОДНОНАПРАВЛЕНА МОДЕЛЬ.

Об'єктом дослідження в даній курсовій роботі є методи розрахунку підсилювальних каскадів на основі транзисторів.

Ціль роботи - набути практичні навики в розрахунку підсилювальних каскадів на прикладі рішення конкретної задачі.

В процесі роботи вироблявся розрахунок різних елементів широкосмугового підсилювача.

Записка пояснення виконана в текстовому редакторі Microsoft Word ХР.

 

 

Зміст

1.Введение…………………………………………………………..4

2.Техническое задание……………………………………………..7

3.Расчетная часть…………………………………………………...8

3.1 Структурна схема усилителя………………………………8

3.2 Розподіл лінійних спотворень в області ВЧ……….8

3.3 Розрахунок каскаду виходу ………………………………….8

3.3.1 Вибір робочій точки……………………………...8

3.3.2 Вибір транзистора………………………………..12

3.3.3 Розрахунок еквівалентної схеми транзистора………13

3.3.4 Розрахунок смуги пропускания………………………16

3.3.5 Розрахунок ланцюгів термостабилизации………………...17

3.4 Розрахунок проміжного каскаду

по постійному струму.………………………………………..23

3.4.1 Вибір робочій точки……………………………...23

3.4.2 Вибір транзистора………………………………...23

3.4.3 Розрахунок проміжного каскада………………….24

3.4.4 Розрахунок смуги пропускания………………………25

3.4.5 Розрахунок ланцюгів термостабилизации.………………..26

3.5 Розрахунок вхідного каскаду

по постійному струму.………………………………………..26

3.5.1 Вибір робочій точки……………………………...26

3.5.2 Вибір транзистора………………………………...26

3.5.3 Розрахунок вхідного каскада…………………………..27

3.5.4 Розрахунок смуги пропускания………………………27

3.5.5 Розрахунок ланцюгів термостабилизации.………………..29

3.6 Розрахунок розділових і блокувальних емкостей………………………………………………………30

4 Заключение…………………………………………….………….32

Список використаних источников……………………………...33

Додаток А………………………………………………………33

Схема принципиальная……………………………………………..34

РТФ КП.468740.001 ПЗ. Перелік элементов………………… 35,36

1.Введение

Ціллю даної роботи було проектування підсилювача модулятора системи запису компакт дисків [1] (підсилювача модулятора лазерного випромінювання [2]). Даний підсилювач є важливим компонентом дефлектора або іншими словами пристрої призначеного для управління світлового пучка, в даному випадку лазерного випромінювання [3][4]. Робота дефлектора доцільна за умови виникнення кута Брега і заснована на явищі дифракції світла на звуці. Через звукопровод виготовлений з кристала парателлурита, в якому за допомогою пьезо перетворювача збуджується звукова хвиля створююча усередині даного кристала дифракційні грати, що біжить. Проходячий промінь дифрагує на цих гратах, тобто відхиляється від первинного напряму на кут пропорційне частоті звуку. При цьому його інтенсивність виявляється пропорційна потужності звукових колебаний. Пьезо елемент грає роль переходника, між кристалом і підсилювачем потужності в роботі дефлектора і є пьезоэлектрик перетворюючий коливання електричного сигналу в коливання звукового сигналу. Даний перетворювач характеризується імпедансом або іншими словами комплексним опором (який в нашому випадку складає ). До входу даного перетворювача підключається розроблений підсилювач. Дефлектор використовується для сканування лазерного пучка в одній площині, але при паралельному включенні двох дефлекторов, можливе управління світловим пучком і в двох мірному просторі. В результаті високої монохроматичности, лазерне випромінювання має низький рівень расходимости, що дозволяє добитися доброго фокусування на великих відстанях. Дане явище за рахунок своєї видовищності знаходить широке застосування при проведенні тожеств, прийомах, в рекламних компаніях і в передвиборних гонках. Маючи так само велику точність, тобто можливість добитися при використовуванні дефлектора дуже незначних відхилень світлового пучка від заданої крапки, даний прилад може застосовуватися в мікрохірургії і виготовленні надскладного друку, штампів, документів і цінних паперів.

На прикладі можемо розглянути принцип роботи дисковода CD-ROM і здійснення запису на компакт-диск [5].

Звичайний процес виготовлення компакт-диска складається з декількох етапів. Як правило, вони включають наступні операції: підготовку інформації для запису на майстер-диск (перший зразок), виготовлення самого майстер-диска і матриць (негатив майстер-диска), тиражування компакт-дисків. Закодована інформація наноситься на майстер-диск лазерним променем, який створює на його поверхні мікроскопічні западини, що розділяються плоскими ділянками. Цифрова інформація представляється тут чергуванням западин (плям, що невідображають) і острівців, що відображають світло. Копії негатива майстер-диска (матриці) використовуються для пресування самих компакт-дисків. Відзначимо, що сформовані лазерним променем западини дуже малі по розміру. Приблизно 30-40 западин відповідають товщині людського волоса, а це приблизно 50 мкм.

В приводі компакт-дисків можна виділити декілька базових елементів: лазерний діод, сервомотор, оптичну систему (включаючу розщеплюючу призму) і фотодетектор.

Отже, прочитування інформації з компакт-диска, так само як і запис, відбувається за допомогою лазерного променя, але, зрозуміло, меншої потужності. Сервомотор по команді від внутрішнього мікропроцесора приводу переміщає дзеркало, що відображає. Це дозволяє точно позиціонувати лазерний промінь на конкретну дорогу. Такий промінь, потрапляючи на світло, що відображає, острівець, через розщеплюючу лінзу відхиляється на фотодетектор, який інтерпретує це як двійкову одиницю. Промінь лазера, що потрапляє в западину, розсівається і поглинається - фотодетектор фіксує двійковий нуль. В якості поверхні компакт-дисків, що відображає, звичайно використовується алюміній. Зрозуміло, вся поверхня компакт-диска покрита прозорим захисним шаром.

У відмінність, наприклад, від вінчестерів, дороги яких представляють концентричні кола, компакт-диск має всього одну фізичну дорогу у формі безперервної спіралі, що йде від зовнішнього діаметра диска до внутрішнього. Проте, одна фізична дорога може бути розбита на декілька логічних.

Тоді як всі магнітні диски обертаються з постійним числом оборотів в хвилину, тобто з незмінною кутовою швидкістю (CAV, Constant Angular Velocity), компакт-диск обертається звичайно із змінною кутовою швидкістю, щоб забезпечити постійну лінійну швидкість при читанні (CLV, Constant Linear Velocity). Таким чином, читання внутрішніх сторов здійснюється із збільшеним, а зовнішніх - із зменшеним числом оборотів.Саме цим обуславливается достатньо низька швидкість доступу до даних для компакт-дисків по порівнянню, наприклад, з вінчестерами.

Тепер перейдемо безпосередньо до принципової схеми.

Через велику місткість навантаження відбувається помітний спад амплітудно-частотної характеристики в області високих частот. Внаслідок чого з'являється основна проблема при проектуванні даного підсилювача полягаюча в тому, щоб забезпечити необхідний коефіцієнт посилення в заданій смузі частот.

Щонайбільшою широкосмуговою, при роботі на навантаження місткості, володіє підсилювальний каскад з паралельним негативним зворотним зв'язком по напрузі [6]. Він і був вибраний в якості каскаду розробленого широкосмугового підсилювача потужності виходу. Так само в порівнянні із звичайним резистивным каскадом вибраний варіант більш


Сторінки: 1 2 3 4 5