У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Програмний комплекс MS Offіce

Програмний комплекс MS Offіce

 

... за винятком крапки (.), знаку оклику (!), прямих дужок ([]) і деяких керуючих символів (з кодами Ascіі 0-31);
Найменування полючи не може починатися з пробілу ;
Два полючи в одній таблиці не можуть мати однакових найменувань;
Як найменування полючи не рекомендується використовувати абревіатури або короткі назви.
цих правил відслідковується засобами СУБД MS Access, але в деяких випадках це може привести до важко обумовлених помилок, тому рекомендується самостійно контролювати проходження перерахованим вище правилам у практичній роботі.
намагатися використовувати імена, що відрізняються стислістю, для полегшення їхньої ідентифікації при перегляді таблиць.
даних
полючи використовується для посилання на дані таблиці. Для визначення типу збережених даних використовується тип даних. Тип даних полючи вводиться в поле введення стовпця Тип даних. У MS Access припустимими є дані наступних типів:
Текстовий;
Числовий;
Грошовий;
Лічильник;
Дати/часу;
Логічний;
Поле
Поле об'єкта OLE;
Майстер підстановок.
з типів даних наділений власними властивостями, що відображаються в розділі "Властивості полючи" вікна конструктора.

полів задає максимальне число символів для введення в дане поле Нові значення Визначає спосіб зміни значень лічильника при додаванні нових записів Формат полів задає формат висновку значень даного поля. Число десяткових знаків визначає число десяткових знаків, використовуваних при відображенні чисел. Маска введення Задає маску введення, що полегшує введення даних у поле Текстові
Зауваження: При введенні імені полючи за замовчуванням MS Access привласнює йому текстовий тип даних із шириною полючи, рівної 50.
зміни ширини полючи потрібно в рядку Розмір полючи роздягнула "Властивості полючи" задати число, що визначає ширину полючи (від 1 до 255). Наприклад, якщо Ви задасте ширину полючи рівної 25, те це означає, що в таке поле не можуть бути введені значення, довжина яких перевищує 25 символів.
Даних
попередній главі ми розглянули використання фільтрів, а в цій главі розглянемо більш могутній засіб вибірки даних - запити.
практиці часто потрібно вибрати з вихідної таблиці частина записів, що задовольняють визначеним критеріям, і упорядкувати вибірку . Критерії можуть визначатися сполученням ряду умов. Наприклад, Вам необхідно вибрати запису про постачальників визначеного товару з Мінська й упорядкувати них за абеткою по найменуванню фірм. Для рішення таких задач призначені майстри запитів і конструктор запитів, за допомогою яких Ви зможете:
Формувати складні критерії для вибору записів з однієї або декількох таблиць;
Указати поля, відображувані для обраних записів;
Виконувати обчислення з використанням обраних даних.
таке "Запит за зразком"
нами були розглянуті загальні положення, що відносяться до баз даних, де ми відзначали, що одним з основних призначень баз даних є швидкий пошук інформації й одержання відповідей на різноманітні питання. Питання, формулируемые стосовно бази даних, називаються запитами. У MS Access для формування запитів використовується конструктор запитів і інструкція Select мови MS Access.
ж таке "Запит за зразком"? Запит за зразком - це інтерактивний засіб для вибору даних з однієї або декількох таблиць. При формуванні запиту Вам необхідно вказати критерії вибірки записів у вихідній таблиці. При цьому замість того, щоб друкувати пропозиції спеціальною мовою, Ви повинні просто заповнити бланк запиту, що розташовується у вікні конструктора запитів. Метод формування запиту шляхом заповнення бланка простий для вивчення і розуміння. Він сприяє ефективному використанню можливостей MS Access користувачами, що мають навіть мінімальну навичку роботи з додатком або не мають його зовсім.
створення найпростіших запитів Ви можете використовувати мастер запитів, що у Вас послідовно запитує найменування таблиць, використовуваних у запиті, перелік полів таблиць і деякі додаткові параметри. Для створення більш складних запитів Вам може знадобитися конструктор запитів, що є простим і наочним засобом створення досить складних
запитів за допомогою майстра
рисою MS Access є наявність численних і різноманітних майстрів, що допомагають Вам при виконанні більшості дій, не вимагаючи глибоких знань в області баз даних.
також можуть створюватися за допомогою майстра. Для створення запиту у вікні бази даних перейдіть на вкладку "Запити" і натисніть кнопку Створити. Відкриється вікно діалогу, у якому Ви можете вибрати опцію створення запиту за допомогою конструктора запитів або один з майстрів створення запиту.
знайомства з запитами виберемо опцію Простий запит. У цьому випадку Вам буде запропоновано вказати список таблиць і їхніх полів, і на підставі цих даних буде створений запит. Виберіть опцію Простий запит і натисніть кнопку ОК. Відкриється вікно майстра, у якому Ви можете вибрати необхідні Вам полючи з однієї або декількох таблиць. Якщо Ви вибрали більш однієї таблиці, майстер автоматично зв'язує таблиці. Припустимо, що нас цікавить вартість витрат на доставку по клієнтах і типам доставки. Для одержання такої інформації ...