У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Уведення

Інтернет-страхування в Америці

На даний момент у США нараховується близько 4500 компаній, що мають своє Інтернет-представництво. Більш 500 з них, так чи інакше, роблять онлайн-послуги.

По деяким даним, щорічний Інтернет-оборот світового страхового ринку досягає 250 млн. доларів, що складає 2-2,5% від загального обсягу Інтернет-продажів. В даний час 2% доходів страхових компаній приходиться на електронну комерцію. За прогнозами аудиторської фірми PricewaterhouseCoopers ця цифра в 2005 р. досягне 16%. А частка страховиків, що через Інтернет підтримують зв'язок зі своїми клієнтами і залучають нових, за той же період зросте з 11 до 70 %.

Поряд з Web-сайтами окремих компаній, у США існують страхові портали. На сайтах порталів (, ,, і ін.) зібрана інформація від найбільших страхових компаній. Користувач може зіставити ціни різних страховиків на ті самі види послуг, довідатися, що включено у визначену страховку в тієї чи іншої компанії. Можна також ознайомитися з рейтингами страхових компаній, складеними як найбільшими агентствами, так і творцями порталів. Додаткова зручність для клієнта складається в наявності "географічної розбивки". Відвідувач порталу може довідатися про кращі пропозиції по будь-якій страховці, що діють саме в його штаті.

Існують також міні-портали, що поєднують від 2-х до 10-ти компаній, що працюють в одній чи в різних областях страхування. Дані портали інтегрують учасників проекту в одну віртуальну страхову систему, через яку клієнт може купити поліс у режимі онлайн. Тим самим, на одному Web-сайте клієнту пропонується безліч різних страхових продуктів. Звичайно потенційному Страхувальнику спочатку пропонується вибрати потрібну йому страхову програму, а потім уже компанію. До таких порталів відносяться, наприклад, універсальний портал (поєднує Travelers, Electric Insurance, Reliance Direct і Ohio Casualty Group) і портал медичного страхування (Kaiser Permanente, PacifiCare, Blue Cross/Blue Shield і Health Net).

Звичайно, на персональних Web-сайтах чи компанії на міні-порталах відвідувачу рекомендується пройти реєстрацію, тобто заповнити анкету з особистими даними і, якщо на сайте пропонується один вид послуг, даними, що можуть бути використані при подачі заявки на страхування.

Нижче приведений список компаній, що здійснюють продаж полісів цілком через Інтернет. Незважаючи на те, що майже кожна американська страхова компанія володіє власним Web-сайтом, більшість з них для надання своїх послуг у Мережі воліють мати справа зі страховими Інтернет-брокерами - страховими порталами.

Компанія | Інтернет-представництво

American International Group

Esurance

Electric Insurance Company

eCovarage

Aflac

RelianceDirect Insurance Company

Allstate

Instant Auto Insurance

Unum

Українські страхові компанії

Кий Авіа Гарант

Страхова компанія групи Кий Авіа. Перша в Україні система інтернет-страхування з можливостю он-лайн сплати страхових полісів карткою НСМЕП.

 

Cтрахование

Заказ полиса страхования для путешествующих по Украине

Оплата он-лайн

Полис страхования