У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ДИПЛОМНА РОБОТА

на тему “ Програмне забезпечення локальних мереж підприємств”

 

ЗМІСТ

ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ………………………………………….

ВСТУП...................................................................................................………...

РОЗДІЛ 1. СУЧАСНИЙ СТАН АВТОМАТИЗАЦІЇ УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ЛОКАЛЬНИХ МЕРЕЖ

1.1. Аналіз та класифікація інформаційних систем управління підприємством ........................................................................................................................

1.2. Аналіз методів проектування корпоративних інформаційних систем з використанням сучасних інструментальних засобів ......................................

1.3. Аналіз моделей та методів збереження і представлення даних в системах підтримки прийняття рішень ............................................……………….

1.4. Аналіз методів організації і пошуку інформації в обчислювальних системах ..................................................................………………………………

РОЗДІЛ 2. МЕТОДИ РОЗПОДІЛУ РЕСУРСІВ В КОРПОРАТИВНІЙ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНІЙ СИСТЕМІ НА ОСНОВІ ЛОКАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ

2.1. Модель організації та розміщення інформації в розподіленій базі даних корпоративного підприємства .........................................……………….

2.2. Метод розподілу інформації за вузлами обчислювальної мережі…….

РОЗДІЛ 3. ПРОГРАМНЕ ПРОЕКТУВАННЯ КОРПОРАТИВНИХ

ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ ЛОКАЛЬНИХ МЕРЕЖ

3.1. Розробка структури корпоративної інформаційно-аналітичної

системи..................................................................................................................

3.2. Проектування функціональної моделі корпоративної інформаційно-аналітичної системи ...........................................................................................

3.3. Розробка структури та методики побудови підсистеми “Реалізація”, як складової частини КІАС підприємства..............................................................

3.4. Розробка структури тематичних сховищ даних ........................................

Висновки……………………………………………………………….

Список ЛІТЕРАТУРИ

ДОДАТКИ

ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ

АБД – адміністратор бази даних

ІАС – інформаційно-аналітична система

ІАД –інтелектуальний аналіз даних

ІБДП – інформаційна база даних підприємства

ІС - інформаційна система

КД – контекстна діаграма

КІАС – корпоративна інформаційно-аналітична система

МС - міні специфікація

ООАП – об’єктно-орієнтований підхід аналізу і проектування

ПА – програмний агент

ПЗ – програмне забезпечення

РБД – розподілена база даних

СППР – система підтримки прийняття рішень

СОД – система обробки даних

ТСД – тематичне сховище даних

ЖЦ – життєвий цикл

ВСТУП

Для ефективного управління підприємством необхідно використовувати нові методи управління і сучасні технічні засоби побудови інформаційних систем. Необхідно провести реконструкцію його технічної та інформаційної бази на основі впровадження корпоративної інформаційної системи, в склад якої входила б система підтримки прийняття рішень, що ґрунтуються на використанні прогресивних інформаційних технологій збереження та аналітичної обробки даних.

Сучасна інформаційна система управління підприємством будується на основі найновіших засобів обчислювальної техніки і повинна забезпечувати:

інформаційні потреби користувачів в повній мірі; виконання контрольних і аудиторських задач з метою отримання необхідної інформації про існуючі відхилення; отримання комп'ютерних управлінських рішень; здійснення аналізу і прогнозування господарсько-фінансової діяльності підприємства.

В умовах переходу до ринкових відношень промислові підприємства України переживають зміни в методах і технологіях управління. В управлінні сучасним підприємством виникає необхідність аналізу та вибору пріоритетних стратегічних і тактичних цілей, визначення найкращих шляхів розвитку підприємства. Рішення вказаних задач включає розробку та вдосконалення традиційних автоматизованих систем управління виробництвом, реалізацію сучасних інформаційних технологій, розподіленої обробки інформації, економіко- математичних методів прийняття рішень у сукупності з методами штучного інтелекту. В даних умовах виникає проблема розробки принципів і методів побудови корпоративної інформаційно-аналітичної системи (КІАС), що забезпечує повнофункціональне розподілене управління великомасштабним підприємством.

Однією з складових елементів КІАС є система підтримки прийняття рішень (СППР). Досвід використання СППР показує, що ефективність цих систем залежить від наповненості та адекватності баз знань, на основі яких вони організовані. Проведений аналіз стану розвитку технології СППР для економічних застосувань дозволяє дати оцінку рівню робіт і виявити ряд невирішених проблем в області розробки програмного забезпечення СППР. Впровадження результатів досліджень сприяє створенню науково-обгрунтованої технології створення тематичних сховищ даних (ТСД) і забезпечує реалізацію сучасних інформаційних технологій підтримки прийняття рішень на принципово новому рівні із застосуванням ТСД.

В даних умовах склалися сприятливі умови для створення нових те-х--ноло-гій, які за-безпечують швидку роз-робку, впровадження та експлуатацію комп’ютерних КІАС та їх розвиток з мі-ні-маль-ни-ми ви-т-ратами. На роль таких технологій претендують гну-чкі мо-бі-льні техно-ло-гії проектування й функці-о-нування інформаційних систем, на основі CASE-техноло-гій.

Специфіка функціонування корпоративних інформаційних систем пов'язана з видачею користувачам оперативної і достовірної інформації, створенням інформаційного сервісу та збільшенням інтелектуального продукту, що можливо тільки з використанням сучасних обчислювальних засобів, об'єднаних у комп'ютерну локальну мережу. Режими функціонування такої мережі, насамперед, визначаються режимами видачі відповідної інформації користувачам за їх запитами. Ефективність доступу користувачів до інформаційних ресурсів, що містяться в корпоративній мережі, значною мірою визначається організацією розподілу цих ресурсів серед вузлів мережі. У зв’язку з цим виникла потреба в побудові математичних моделей оптимального розподілу інформаційних ресурсів серед вузлів обчислювальних мереж, а також у розробці алгоритмів розв’язування побудованих математичних моделей.

РОЗДІЛ I

СУЧАСНИЙ СТАН АВТОМАТИЗАЦІЇ УПРАВЛІНСЬКОЇ

ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ВПРОВАДЖЕННЯ НОВИХ

ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ЛОКАЛЬНИХ МЕРЕЖ

1.1. Аналіз та класифікація інформаційних систем управління підприємством

В останні роки розвиваються комп'ютерні системи, що здатні забезпечити ефективне керування підприємством. Причому попит продовжує рости саме на інтегровані системи керування. Автоматизація окремих функцій (бухгалтерський облік, збут готової продукції) вважається вже пройденим етапом для багатьох підприємств. Сьогоднішній стан ринку комп'ютерних систем обумовлено, у першу чергу, історичним розвитком комп'ютерних систем і приходом західних розроблювачів і партнерів на ринок.

Більшість вітчизняних комп'ютерних систем з'явилося на рубежі 90-х років. У силу об'єктивних причин ринкової економіки, першими змогли виділити необхідні фінансові засоби підприємства торгівлі і сфери послуг. Промисловість значно відставала через більш тривалий цикл оборотності капіталу і багатьох інших причин. Таким чином, практично всі системи почали розвиватися як облікові бухгалтерські системи. Багато з них продовжують залишатися чисто обліковими, дозволяючи автоматизувати одну або кілька функцій підприємства, але не даючи цілісної картини для управління.

Класифікація інформаційних систем (ІС) сприяє виявленню найбільш характерних рис, властивих ІС, забезпечує краще розуміння предмета вивчення. Загальноприйнятої класифікації не існує. Існують різні класифікації, що переслідують визначені цілі. Наприклад, відповідно до класифікації [32], виконаної компанією Deloitte & Touche, ІС можуть бути розділені на чотири групи:

локальні,

малі інтегровані,

середні інтегровані,

великі інтегровані.

Також поділяють ІС за принципом схожості/розходження з ERP-системами, у яких відбиті найбільш прогресивні риси


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19