У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Лабораторна робота №

Тема: Відлагоджування баз знань в IDE STRESS.

Мета: Розглянути інструментарій відлагоджування баз знань в IDE STRESS; навчитися працювати з утилітами Agenda, Blackboard, Trace системи STRESS.

Хід виконання роботи:

Запустіть експертну оболонку ESTA. Для прикладу загрузіть базу знань Supermarket STEPAN.KBS. На даній лабораторній роботі будемо відлагоджувати базу знань та слідкувати за процесом присвоєння тверджень для певних цілей.

Для того, щоб під час консультації було видно всі доступні на даний момент твердження, які можуть бути використані для задоволення цілі – використовується утиліта Agenda. Перед початком консультації запустіть Option->Agenda і після початку консультування бази знань Supemarket STEPAN.KBS ви зможете спостерігати за процесом генерування тверджень для конкретних цілей (мал. 1).

Утиліта Blackboard використовується для того, щоб користувач міг бачити всі твердження, які були прийняті в базу знань, тобто, міг бачити всі відповіді користувача на питання системи. Для запуску Blackboard скористайтеся меню Options->blackboard (мал. 2).

Для детального відлагоджування баз знань STRESS використовується утиліти Trace. Для її використання спочатку запустіть її (Option->Trace) а потім почніть консультацію (мал. 3)