У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Лабораторна робота - Електронна таблиця Excel
8



Лабораторна робота №1

Лабораторна робота

Тема: Електронна таблиця Excel

Лабораторна робота №1

Тема: Електронна таблиця Excel.

Структура таблиці і основні типи даних. Товарний чек.

Мета: уміти налаштувати параметри робочої книги, вводити числові, текстові дані, формули в таблицю, редагувати і форматувати дані і таблицю, копіювати формули в відносними адресами.

План

Створити товарний чек, де Ви зафіксуєте купівлю декількох найменувань товарів. Вхідні дані (канцтовари, автомобілі, книги, оптичні диски, іграшки, ліки, запчастини, продукти тощо), назву, ціну, кількість товарів задайте самостійно.

Хід роботи

Запускаю програму Excel. Перевіряю, чи задані параметри функціонування програми для першої сторінки. (Сервіс – Параметри – Закладка - Вигляд). Задаю відображення рядків формул і стану, приміток з індикаторами, об’єктів, сітки, заголовків, смуг прокручування, бірок сторінок, відміняю режим відображення формул. Задаю режим Автоматично на закладці Обчислення і відміняю ітерації, якщо вони були задані. Закриваю діалогове вікно Параметри (ОК). Знайомлюсь з панеллю форматування. (Переписую у звіт назви усіх кнопок). Комірки, Лінійки: висота, автопідбір висоти, приховати, відобразити, Стовпчики: ширина, автопідбір ширини, приховати, відобразити, стандартна ширина, Аркуш: перейменувати, скрити, відобразити, подложка, Автоформат, Умовне форматування, Стиль. Ввожу дані для розв’язування задачі наступним чином:

Адреса Дане

С1 Касовий чек

А2 Номер

В2 Назва

С2 Ціна

D2 Кількість

Е2 Сума

А3 1

В3 Зошит 1 (ввожу свої дані)

С3 .45

D3 4

A4 2

B4 Зошит 2

С4 .6

D4 5

і т.д. (ввожу аналогічні дані в рядки 5,6,7,8)

A9 7

B9 Лінійка

С9 .35

D9 2

C11 Всього

Перевожу клавіатуру у латинський алфавіт. Ввожу формули наступним чином:

Адреса Формула

E3 =C3*D3

E4 =C4*D4

E5 =C5*D5

E6 =C6*D6

E7 =C7*D7

E8 =C8*D8

E9 =C9*D9

E11 = E3+ E4+ E5+ E6+ E7+ E8+ E9

Значення Всього у клітинці Е11=575

Формую числа в стовпцях С і Е. (Виокремлюю лише числові дані у стовпці С. Щоб виокремити діапазон даних, вибираю клітинку С3, клацаю мишею і перетягую білий хрестоподібний курсор у цьому напрямку вниз. Натискаю на кнопки Збільшити і Зменшити розрядність. Обмежуюсь двома цифрами після десяткової крапки. Повторюю усе для стовпця Е). Копіюю робочу сторінку на сторінку 2.

Відцентровую усі введені дані в стовпцях А і D.

Розграфлюю таблицю (за допомогою Формат комірки).

Виокремлюю заголовки стовпців і замальовую їх будь-яким кольором. Заголовок таблиці задаю великим розміром. Роблю всі дії і з таблицею 2.

Виокремлюю таблицю і задаю їй параметри Автоформатування.

Змінюю вхідні дані в клітинках D3 і D4 і простежую, як змінюються результати.

Зберігаю книжку.

Висновок: На дані лабораторній роботі я навчилася налаштувати параметри робочої книги, вводити числові, текстові дані, формули в таблицю, редагувати і форматувати дані і таблицю, копіювати формули в відносними адресами.