У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





курсова робота

ДИПЛОМНА РОБОТА

Тема: «Розробка WEB-сайту працівники училища

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ПОСТАНОВКА ЗАДАЧІ

РОЗДІЛ 2. ВИХІДНІ МАТЕРІАЛИ

2.1 Графіка на веб-сторінці

РОЗДІЛ 3. ІНСТРУКЦІЯ КОРИСТУВАЧА ПРИ РОБОТІ З ВЕБ-САЙТОМ «ПРАЦІВНИКИ УЧИЛИЩА»

РОЗДІЛ 4. ОХОРОНА ПРАЦІ

ВИСНОВКИ

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ НА ДЖНРЕЛА

ДОДАТКИ

ВСТУП

На сучасному рівні розвитку інформаційних технологій використання комп’ютера для збереження будь-яких видів інформації стає єдиним засобом, що надає широкі можливості керування інформацією. Важливу роль у процесі отримання інформації відіграє мережа Інтернет. Сьогодні в Україні послугами Інтернет з різною періодичністю користуються близько 9 млн. жителів України.

Internet сьогодні це найбільш розвинена у світі інформаційна система, за допомогою якої здійснюється комунікація між мільйонами користувачами. За допомогою мережі Internet забезпечується доступ до більш як п'яти мільйонів інформаційних Web-сайтів. Якщо прийняти до уваги кількісні показники українського сегменту Internet, то вони налічують 200-300 тисяч користувачів, загальна кількість Web-серверів на сьогодні досягла позначки 4,5 тисяч.

З самого початку розвитку Internet, а особливо з появою Web-технологій, мережа орієнтована на інформаційне забезпечення своїх користувачів.

Метою даної наукової роботи є дослідження розвитку сучасних Web-технологій та їх ефективного застосування на прикладі створення Web-сайту «Працівники училища»

На сьогодні представлення організацій у мережі Internet є необхідним для покращення ефективності роботи організації, обміну інформацією між усіма учасниками ринкового процесу та способом заявити про свою діяльність великому загалу користувачів глобальної мережі.

Саме тому темою наукової роботи було обрано використання Web-технологій для створення сайту «Працівники училища», зокрема її кадрового складу.

РОЗДІЛ 1.

Постановка задачі.

В даній роботі передімною стояло завдання створити веб-сайт «Працівники ВПУ №21». Для цього спочатку я зібрав матеріали про працівників ВПУ №21. Я брав фотографії і ще багато різної інформації. Для розробки сайту я вирішив працювати в програмі «Блокнот» на мові «HTML», адже це найпростіша мова.

Продукт який я мав розробити, а це є веб-сторінка в наш час це є дуже потрібний прродукт. Адже якщо комусь буде потрібна інформація про працівників ВПУ №21 їм достатньо зайти на сторінку розроблену мною і вся інформація буде перед ними. Я також зібрав інформацію про себе тобто про автора, інформацію про 39 групу і про училище.

Також моя веб-сторінка має мати не менше 4 сторінок взаємо звязаних, карту сайту, інструкція користувача.

Рисунок 1.1. Карта сайту

Вихідні матеріали

Для розробки власної веб-сторінки я вибрав мову HTML. Хоча в HTML вседоводиться писати в ручну але це в одночас дуже просто

Як вже було сказано вище, веб-сторінки кодуються на мові гіпертекстової розмітки - HTML. Взагалі кажучи, щоб написати HTML-файл, досить мати будь-який текстовий редактор, лише б він умів не додавати в текст свої спеціальні символи. Найпростіший варіант - це редактор Notepad (Блокнот), що входить в стандартне постачання Windows (мал. 2.1). Власне кажучи, це саме те, що потрібне, - проста програма, що зберігає написаний текст саме в тому вигляді, в якому він був введений, і нічого зайвого. (Тим, хто не працює під Windows, як заміна Блокноту підійде майже “все що завгодно”: Edit - для MS-DOS, vi або jed - для Linux, Kedit - для Linux/KDE і т. д.)

Рис 2.2. Код HTML в текстовому редакторові Блокнот

А в загальному власний сайт я починав розробляти по одній сторінці,

зробив шість сторінок, а потім всіх їх звязав між собою.

На цьому рисунку я показав різні теги HTML. Взагалі тегів є дуже багато. На мові HTML можна створити як і простий сайт так більш складний. Кожна сторніка має починатися з тега «HTML» і закінчуватись «/HTML». Ось такий значок (/)- означає що тег закритий.

2.1. Графіка на веб-сторінці

На сьогоднішній день в Інтернеті залишилися не так багато сторінок без графічних елементів, оскільки за допомогою графіки можна не тільки проілюструвати пропонований матеріал, але і небагато “пожвавити” загальне оформлення, про що мова піде в цьому розділі.

Фонове зображення

Отже, давайте розберемося, яким же чином можна використовувати графічні елементи на веб-сторінці. Розглянемо такий приклад. Допустимо, ми хочемо, щоб читачі дізналися достоїнства нашого коханого електронного піаніно - клавінови. Ми вже написали відповідний текст, але хочемо його оформити не дуже строго. І тут найпростішим рішенням буде розмістити цей текст не на одноколірному, а на тематичному фоні.

Допустимо, що у нас заготовлено відповідний фоно вий малюнок - він записаний у файлі під ім'ям back1 .jpg (мал. 2.2). Якщо при окремому перегляді цього малюнка він вам подобається, це ще нічого не означає. Щоб визначити, чи підходить малюнок як фон до тексту, його потрібно перевірити “в справі”.

Щоб помістити малюнок на веб-сторінку як фон, потрібно встановити в теге <BODY> атрибут BACKGROUND= із значенням, що містить ім'я файлу малюнка.

<BODY BACKGROUND""Images/back1.jpg">

Якщо малюнок менше вікна броузера, то він повторюватиметься по горизонталі і по вертикалі. Це відбувається автоматично, і до недавнього часу це не можна було відмінити. Тепер же, якщо ви не хочете повторення

Мал. 2.2. Фоновий малюнок

Можна вказати або відносне місцеположення файлу малюнка (тобто шлях доступу до нього відносне розташування початкового HTML-файлу), або його повну URL-адресу. Тут і далі ми припускаємо, що ви розмістили в тій же теці, що і HTML-файл, теку, у яку складаєте всі графічні файли.

І, нарешті, можна проілюструвати веб-сторінку, вставивши перед описом необхідну фотографію (наприклад, фото працівника організації). Припустимо, що фотографія у нас вже готова і лежить в папці під ім'ям kadr_1.gif. Вставити її в текст можна з помо щью тега <IMG>, наприклад, от так:

<IMG SRC="Images/kadr_1.gif">

В


Сторінки: 1 2 3