У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ І СКОРОЧЕНЬ, СИМВОЛІВ І ОДИНИЦЬ

ПЕРЕЛІК ОСНОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ І СКОРОЧЕНЬ, СИМВОЛІВ І ОДИНИЦЬ

АСКОЕ | Автоматизовані системи комерційного обліку електроенергії

ВОС | Волоконно-оптичні системи

ГП | Генератор тактових імпульсів

ДК | Декодер

ЕМП | Електромагнітні поля

ЕОМ | Електронна обчислювальна машина

К | Комутатор

КД | Кодер

ЛКМ | Локальні комп’ютерні мережі

ЛЗ | Лінія зв’язку

ОБ | Об’єкт контролю (лічильник)

ПЕОМ | Персональна електронна обчислювальна машина

ПЗП | Постійний запам’ятовуючий пристрій

ПК | Персональний комп’ютер

СК | Схема керування

СПД | Системи передачі даних

СТ | Лічильник

ФП | Формувач протоколу

ЛКМ | Локальна комп’ютерна мережа

ВОС | Волоконно-оптичні системи

ВСТУП

У сучасному складному і багатоликому світі ні одну велику технологічну проблему не можна вирішити без переробки значних обсягів інформації і комунікаційних процесів. Поряд з енерго і фондо озброєністю сучасному виробництву необхідна й інформаційна озброєність, що визначає ступінь застосування прогресивних технологій. Особливе місце в організації нових інформаційних технологій займає комп'ютер. Телефонна мережа, а потім спеціалізовані мережі передачі даних послужили гарною основою для об'єднання комп'ютерів в інформаційно-обчислювальні мережі. Комп'ютерні мережі передачі даних є результатом інформаційної революції й у майбутньому зможуть утворити основний засіб комунікації.

Мережі з'явилися в результаті творчого співробітництва фахівців з обчислювальної техніки, техніки зв'язку і є сполучною ланкою між базами даних, терміналами користувачів, комп'ютерами.

На сьогоднішній день у світі існує більш 130 мільйонів комп'ютерів і більш 80 % з них об'єднані в різні інформаційно-обчислювальні мережі від малих локальних мереж в офісах до глобальних мереж типу Internet, FidoNet, FREEnet і т.і. Всесвітня тенденція до об'єднання комп'ютерів у мережі обумовлена поруч важливих причин, таких як прискорення передачі інформаційних повідомлень, можливість швидкого обміну інформацією між користувачами, одержання і передача повідомлень (факсів, E-Mail листів, електронних конференцій і т.д.) не відходячи від робочого місця. Можливість миттєвого одержання будь-якої інформації з будь-якої точки земної кулі, а так само обмін інформацією між комп'ютерами різних фірм виробників працюючих під різним програмним забезпеченням.Такі величезні потенційні можливості, що несе в собі обчислювальна мережа і той новий потенційний підйом, що при цьому випробує інформаційний комплекс, а так само значне прискорення виробничого процесу інформаційний комплекс, а так само значне прискорення виробничого процесу не дають нам право ігнорувати і не застосовувати їх на практиці. Найчастіше виникає необхідність у розробці принципового рішення питання по організації.

ІОМ (інформаційно-обчислювальної мережі) на базі вже існуючого комп'ютерного парку і програмного комплексу, що відповідає сучасним науково-технічним вимогам з урахуванням зростаючих потреб і можливістю подальшого поступового розвитку мережі в зв'язку з появою нових технічних і програмних рішень.

Магістральна мережа зв'язку України на сучасному етапі розвитку базується на використанні кабельних, радіорелейних і супутникових ліній зв'язку. Ці лінії доповнюють одна одну, забезпечуючи передачу великих потоків інформації будь-якого призначення на базі використання цифрових і аналогових систем передачі. Кабельні лінії зв'язку, що володіють високою захищеністю канал і е зв'язку від атмосферних впливів і різних перешкод, експлуатаційним надійність і довговічністю, є основною мережею зв'язку країни. По кабельних мережах передається до 75% всієї інформації.

В даний час найбільш ефективними є коаксіальні кабелі, що дозволяють передавати по каналах зв'язку великі потоки інформації різного призначення. Швидкими темпами впроваджуються на мережах оптичні кабелі.

Вирішальними факторами при впровадженні нових систем зв'язку сьогодні є швидкість передачі інформації і забезпечення високої якості передачі.

Впровадження інтелектуальних мереж, ISDN, мереж рухливого зв'язку вимагає створення систем передачі інформації, що задовольняють найсучаснішим вимогам.

Нові вимоги до продуктивності мереж, пропоновані сучасними додатками такими як мультимедіа, розподілені обчислення, системи оперативної обробки інформації, викликають нагальну потребу розширення відповідних стандартів.

Інформації, викликають нагальну потребу розширення відповідних стандартів. Звичний десятимегабітний Ethernet, який довгий час займав чільні позиції, активно витісняється більш сучасними й істотно більш швидкими технологіями передачі даних. На ринку високошвидкісних (більш 100 Мбіт/с) мереж, кілька років тому представлених лише мережами FDDI, сьогодні пропонується біля десятка різних технологій, які доповнюють розвивають вже існуючі стандарти. Вони засновані на концептуально нових рішеннях. Серед них варто особливо виділити:

- Відомий оптоволоконний інтерфейс FDDI, а також його розширений
варіант, FDDI II, спеціально адаптований для роботи з інформацією мультимедіа, і CDDI, що реалізує FDDI на мідних кабелях. Усі версії FDDI підтримують швидкість обміну 100 Мбіт/с.

- 100Base X Ethernet, що представляє собою високошвидкісний Ethernet із
множинним доступом до середовища даних. Дана технологія - екстенсивний
розвиток стандарту ІЕЕЕ802.3.

- 100Base VG AnyLAN, нову технологію побудови локальних мереж, що
підтримує формати даних Ethernet і Token Ring зі швидкістю передачі 100 Мбіт
по стандартних кручених парах і оптоволокну.

- Gigabit Ethernet. Продовження розвитку мереж Ethernet і Fast Ethernet.

- ATM, технологію передачі даних, працюючу як на існуючому кабельному устаткуванні, так і на спеціальних оптичних лініях зв'язку. Підтримує швидкості обміну від 25 до 622 Мбіт/сек з перспективою збільшення до 2.488 Гбіт/сек.

- Fibre Channel, оптоволоконну технологію з комутацією фізичних з'єднань, призначену для надвисоких швидкостей. Орієнтири - кластерні обчислення, організація взаємодії між суперкомп'ютерами і високошвидкісними массивами нагромаджувачів, підтримка з'єднань типу робоча станція - суперкомп'ютер. Декларовано швидкості обміну від 133 Мбіт до гігабіта в секунду (і навіть більш). Привабливі, технології FFOL (FDDI Follow on LAN) ініціативи ANSI, покликаної в майбутньому замінити FDDI з новим рівнем продуктивності 2.4 Гбайт. Однак навіть при простих алгоритмах є обробки наміри максимально підвищити швидкодію приводить до необхідності створення комплексних багатоканальних систем, технічна реалізація яких є не завжди простою задачею. Тому не випадково,


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30