У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

ДИПЛОМНА РОБОТА

Тема : Проектування та розробка бази даних “Агентство нерухомості”

Зміст

стор.

ВСТУП

В теперішньому світі перед людством все дедалі гостріше постає питання, так званого, «дефіциту вільного часу», а потреба в швидкому отриманні необхідної інформації стає дедалі актуальнішим і невід’ємним моментом життя сучасної людини.

Головним інструментом автоматизації є комп’ютери разом з відповідними алгоритмічними і програмними забезпеченнями. Подібно тому як винайдення двигунів і роботів відкрило еру комплексної автоматизації праці, поява комп’ютерів і засобів штучного інтелекту зробило те ж саме у відношенні розумової діяльності людини. Тому сучасний етап науково-технічного прогресу часто називають комп’ютерною революцією.[1]

Для вирішення проблем обробки інформації використовуються сучасні комп`ютери з відповідним програмним забезпеченням, системами управління базами даних (СУБД). В даний час розроблено близько двадцяти СУБД. Вони надають користувачу зручні засоби інтерактивної взаємодії з базами даних та мають розвинуту мову програмування.

Лідируюче місце серед СУБД на сьогоднішній день займає Microsoft Access. Саме завдяки СУБД Access звичайні користувачі отримали зручний засіб для створення та експлуатації досить серйозних баз даних без необхідності будь-якого програмування. Але в цей же час робота з Access не виключає можливість програмування. При бажані систему можна розвивати та налаштовувати власними силами. СУБД Access розроблена для експлуатації у комп’ютерних мережах у середовищі Windows. Одна з основних переваг СУБД Ассеss полягає у тому, що вона має прості та зручні засоби обробки кількох таблиць у одній базі даних.

У світі існує безліч СУБД. Незважаючи на те, що вони можуть по-різному працювати з різними об'єктами і надають користувачу різні функції й засоби, більшість СУБД спираються на єдиний устояний комплекс основних понять. Це дає нам можливість розглянути одну систему й узагальнити її поняття, прийоми й методи на весь клас СУБД.

Системи управління базами даних Access є набором програмних засобів, необхідних для створення, використання і підтримки баз даних. Дана СУБД поєднує відомості з різних джерел в одній реляційній базі даних. Створювані форми, запити і звіти дозволять нам швидко й ефективно обновити дані, отримати відповіді на питання, здійснити пошук потрібних даних, аналізувати дані та друкувати звіти.

Розділ 1 Постановка задачі

Основна ціль дипломної роботи – розробити базу даних «Агентство нерухомостi». Для її досягнення потрібно виконати наступні завдання:

визначити основну суть СУБД Access;

проаналізувати основні етапи проектування бази даних;

розробити ефективну інструкцію користувача для створеної БД;

виокремити основні рекомендації щодо охорони праці при роботі з ПК.

При розробці бази даних я вибрав базу даних Microsoft Access.

Система управління базами даних Microsoft Access входить до складу пакета Microsoft Office. Вона дозволяє розв’язувати широке коло завдань користувачів без програмування і доступна для широкого кола непрофесійних користувачів персональних комп’ютерів.

Система управління базами даних (СУБД) Access розроблена для експлуатації у комп’ютерних мережах у середовищі Windows.

Одна з основних переваг СУБД Ассеss полягає у тому, що вона має прості та зручні засоби обробки кількох таблиць у одній базі даних. Таблиця є основним об’єктом бази даних. У одній базі даних зберігається кілька таблиць та засоби зв’язування таблиць.

Розділ 2 ВИХІДНІ МАТЕРІАЛИ

В базі даних Access існують такі об`єкти бази даних:

а) таблиця - об’єкт, який Ви визначаєте і використовуєте для зберігання даних, тобто це поіменоване реляційне відношення, яке зберігає дані про певну сутність предметної області. Таблиця – основа будь-якої бази даних;

б) запити – це спеціальні структури, призначені для обробки даних, з допомогою яких дані упорядковуються, фільтруються, відбираються, змінюються та об`єднюються;

в) форми – це об’єкти, з допомогою яких в базу можна вводити нові дані чи переглядати вже існуючі;

г) звіти — це такий елемент бази даних, який використовується для того, щоб вибрати данi з однiєї або кiлькох таблиць, здiйснити з ними обчислення, пiдбити підсумки i вивести їх на екран або на принтер;

д) макроси – це структура, що складається з однієї або декількох макрокоманд, які виконуються або послідовно, або в порядку, заданому певними умовами. Основне призначення макросів — це створення зручного інтерфейсу додатку: щоб форми і звіти відкривалися при натисненні кнопок у формі або на панелі інструментів або ж звичним вибором команди меню.

е) модулі – це об’єкти, які використовуються для додавання функціональності до бази даних, написані мовою програмування Visual Basic та є збіркою декларацій, інструкцій і процедур, які зберігаються разом.

Всі вище описані об’єкти бази даних взаємодіють між собою (див. Рисунок 2.1)

Макрос

Запит | Таблиці | Форма

Звіт

Рисунок 2.1 – Взаємодія об’єктів бази даних Access

Розроблена мною база даних «Агентство нерухомостi» містить такі об’єкти бази даних:

Таблиці.

Таблиця "Новобудови" (Рисунок 2.2) - використовується для зберігання даних про можливу реалізацію (продаж) квартир в будинках, здача яких запланована на майбутнє. Таблиця містить такі поля:

№ п/п (числовий). .

Назва вулицi (текстовий). Зберігається назва вулицi, де розташований будинок.

Поверх (числовий).

Лiфт (текстовий)- поле із списком

Квартира (числовий).

Здача (дата\час). Зберігається дата здачi будинку в експлуатацiю, де розташованi запропонованi квартири.

Вартiсть (грошовий).

Для кожного поля задані відповідні властивості поля.

Рисунок 2.2 Таблиця "Новобудови" в режимі конструктора

Таблиця "Особняки" (Рисунок 2.3) - містить дані про можливу реалізацію (продаж) особнякiв, приватних будинкiв, що перебували (перебувають) в експлуатацiї.

Таблиця містить такі поля:

№ п/п (числовий). Записи ідентифіковані за допомогою первинного ключа.

Адреса (текстовий). Зберігається мiсцездаходження запропонованого особняка.

Площа, сотих (числовий). Зберігається загальна площа будинку та землi, яка є прилеглою до нього.

Коротка характеристика (текстовий). Загальна характеристика запропонованоi нерухомостi.

- Цiна (грошовий). Вартiсть нерухомого майна.

Рисунок 2.3 Таблиця "Особняки"

Таблиця "Пропонуємо" (Рисунок 2.4) - містить інформацію про можливу


Сторінки: 1 2 3 4





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Модернізація автоматизованої системи управління печі піролізу дозельного палива в умовах підприємства «Каратнафтохім» - Дипломна робота - 34 Стр.
Поняття DNS-СЕРВЕРА - Контрольна робота - 10 Стр.
З’єднання двох комп’ютерів в локальну мережу через виту пару - Лабораторна робота - 7 Стр.
Мережеві можливості операційних систем на основі технологій Windows NT - Лабораторна робота - 17 Стр.
Підключення до Internet. Установка та налаштування модему. З’єднання комп’ютерів через модем - Лабораторна робота - 19 Стр.
Знайомство з програмою Internet Explorer. Використання та налаштування Internet Explorer. Реалізація мережевих технологій: сервіс WWW мережі Internet. - Лабораторна робота - 17 Стр.
Робота з електронною поштою, телеконференціями (новинами), дошкою оголошень. Поштова програма Microsoft Outlook Express - Лабораторна робота - 17 Стр.