У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Знайомство з програмою Internet Explorer. Використання та налаштування Internet Explorer. Реалізація мережевих технологій: сервіс WWW мережі Internet.

Мета роботи:

навчитися встановлювати новий браузер;

навчитися запускати браузер;

навчитися управляти браузером;

вивчити меню Internet Explorer;

навчитися користуватися довідковою системою браузера;

отримати основні поняття про WWW; освоїти основні прийоми роботи щодо WWW.

4.1 Короткі теоретичні відомості

Сервіс WWW

WWW – це єдиний інформаційний простір, який складається з сотень мільйонів взаємопов’язаних гіпертекстових електронних документів, що зберігаються на Web-серверах. Окремі документи всесвітньої паутини називаються Web-сторінками. Групи тематично-об’єднаних Web-сторінок утворюють Web-вузол (жаргонний термін Web-сайт). Web-сторінка створюється за допомогою спеціальної мови HTML (Hyper Text Markup Language – мова розмітки гапертексту) і передається по мережі по протоколу НТТР (Hyper Text Transfer Protocol – протокол передачі гіпертексту). Сторінка може містити не тільки форматований текст, а й графічні, звукові та відео об’єкти, то гіпертекстовий документ перетворився в гіпермедіа-документ. Найважливішою рисою Web-сторінок є гіпертекстові посилання, тобто з будь-яким фрагментом тесту можана пов’язати інший Web-документ. Перегляд Web-сторінок і переміщення через гіперпосилання здійснюють за допомогою програм браузерів.

Що таке браузер?

У користувачів сучасного комп'ютера сама популярна програма для роботи в Інтернету позначається словом «браузер».

Браузер (оглядач Інтернету) – це програма, що працює на вашому комп'ютері і допомагає переміщатися по Всесвітній павутині WWW (Word Wide Web). Браузер відкриває разюче заворожливе мультимедийное вікно у віртуальний світ, що при роботі з іншими програмами виглядає набагато тьмяніше, більш «плоским» і невиразним.

Основна задача, покладена на браузер, — відігравати роль візуального і звукового посередника між Інтернетом і людиною, використовуючи сучасні комп'ютерні технології. Передаючи інформацію з Інтернету до вас і від вас в Інтернет, браузер використовує сучасну комп'ютерну архітектуру «клієнт/сервер», у якій браузеру приділяється роль клієнта, а сервером є віддалений комп'ютер. Как сьогодні прийнято говорити, браузер — це програма-клієнт, призначена для інтерактивної роботи з користувачем.

Архітектура «клієнт/сервер» має на увазі, что програма-клієнт (браузер) виконує роль термінала, тобто сполучного ланки між людиною і Мережею, а програма-сервер, обробляючи запити клієнта, виконує всю іншу роботу: аналіз запиту, пошук інформації, формування відповіді і т.д.

Додатково браузер зв'язують з іншими програмами, наприклад для обробки електронної пошти і роботи з телеконференціями. Як багатофункціональну програму, браузер можна використовувати й в автономному режимі — без підключення до Інтернету (режим off-line) — для перегляду чи HTML-документів або малюнків у форматах GIF, PNG і JPEG. В даний час у браузери обов'язково вбудовують блоки, що відповідають за мультимедийні функції.

У своїй роботі браузер відповідає цілком визначеним правилам, що регламентуються міжнародними стандартами, а також внутріфірмовими технічними умовами, що можуть перерости в стандарти де-факто.

Якщо говорити про «стандарти», то в Інтернеті «правила» для браузерів спочатку встановлювала компанія Netscape, але в результаті конкурентної боротьби останні пару років майже всі «керівні вимоги» виходять від корпорації Microsoft. Правда, можна відзначити, що іноді порушувачем спокою стає і невелика фірма, що розробила якусь цікаву новинку, як, наприклад, компанія Macromedia, що запропонувала технологію Flash для анімації.

Самий популярний браузер.

Одним з найбільш популярних браузерів у даний час є Microsoft Internet Explorer 6.

Найбільш реальну конкуренцію Internet Explorer зараз складають лишь браузери Opera норвезької компанії OperaSoftware, що рік від року збільшують свою популярність серед користувачів Інтернету. Кожен користувач Windows має Internet Explorer якої-небудь версії. З одного боку, це добре, але з іншого боку - виникають проблеми застарілого програмного забезпечення, що не відповідає сучасним вимогам: безпеки роботи, мультимедийности, рівню сервісу і т.д.

У відношенні потужності комп'ютера, мінімальні апаратні вимоги до установки Internet Explorer 6 полягають у тім (як обговорено на сервері Microsoft), що Internet Explorer 6 може працювати на процесорі і486 з тактовою частотою 66 Мгц, але рекомендується комп'ютер із процесором Pentium. Що стосується оперативної і дискової пам'яті, то для кожної операційної системи Windows висуваються наступні мінімальні вимоги, необхідні для комфортної роботи з Internet Explorer 6 і установки браузера (табл. 4.1).

Таблиця 4.1– Вимоги Internet Explorer 6 до пам'яті

Операційна система | Оперативна

пам'ять, Мбайт |

Простір на жорсткому диску. Мбайт

Windows Me |

32 |

8,7

Windows 2000 |

32 |

12

Windows 98 SE |

32 |

12,4

Windows NT 4.0 |

32 |

12,7

Windows XP |

32 |

12,0

Завантажити п'яту і шосту версії Internet Explorer, якщо у вас їх немає, можна безкоштовно із сервера Microsoft (). При швидкості модему не нижче 28 800 біт/с час завантаження складає приблизно півтори години для 5 і 6 версій, якщо у вас установлена стара операційна система Windows. Для нових версій, наприклад Windows Me, цей час істотно скорочується.

Установка нового браузера

Найважливіший крок, що повинний зробити будь-який розсудливий користувач персонального комп'ютера, коли подключиться до Інтернету, — це установити саму свіжу версію браузера. Причому зробити так треба не через модні «навороти» веб-сторінок, що використовуються заради «прикраси» і реклами, а для забезпечення захисту комп'ютера і своїх персональних даних від неспокійного зовнішнього світу.

Всесвітня мережа, на жаль, переживає не найкращі часи. Рекомендації зі злому комп'ютерів і програми для крадіжки усього доступні необмеженому колу користувачів. На щастя, ці поради і програми застарівають надзвичайно швидко, тому найкращим способом захисту від хакерів є використання нової версії браузера, захист якої ще не встигли «розтрощити» (точніше, програми для злому системи захисту не встигли ще широко поширитися).

Коли пишуться ці рядки, у користувача практично немає якого-небудь особливого вибору серед програм для Інтернету. Користувач операційної системи Windows у 99% «із хвостиком» однозначно змушений використовувати Internet Explorer. Ну, і приблизно


Сторінки: 1 2 3 4 5