У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Лабораторна робота

Тема: Ознайомлення з інтерфейсом Web-броузера Internet Explorer.

Мета: Вміти здійснювати налаштування web-броузера, переглядати web-сторінки, користуватись гіперпосиланнями, створювати закладки, вести журнал, шу-кати необхідну інформацію в Інтернет.

Хід роботи

Завантажте Іnternet Ехрlогег.

Розгляньте вікно програми. Змініть, якщо це необхідно, зовнішній вигляд вікна Іnternet Ехрlогег. Кожен користувач може налаштовувати вікно броузера на свій смак і відповідно до своїх потреб. Виконайте такі команди. У головному меню вікна виберіть команди Вигляд => Панелі інструментів => поставте прапорці біля пунктів Звичайні кнопки та Адресний рядок. Якщо встановлені решта прапорців тоді зніміть їх.

Зробіть порожню сторінку домашньою.

У меню виберіть команди Сервіс => Властивості броузера => виберіть закладку Загальні => клацніть під полем адреси домашньої сторінки на кнопці З порожньої => ОК.

Забороніть броузеру шукати web-сторінки з подібними адресами.

Для цього в меню виконайте команду Сервіс => Властивості броузера => виберіть закладку Додаткові => у категорії Пошук з панелі адрес поставте прапорець біля пункту Не виконувати пошук з адресного рядка. Не закривайте це вікно.

Забороніть автоматичне поновлення сторінок.

У тому ж вікні виберіть категорію Огляд, зніміть прапорці біля пункту Автоматично перевіряти поновлення Internet Explorer. Не закривайте це вікно.

Забороніть броузеру використовувати профіль користувача.

У тому ж вікні виберіть категорію Безпека, зніміть прапо-рець біля пункту Задіювати профіль. Не закривайте це вікно.

Задайте завантаження лише тексту, без елементів мультимедія та графіки.

У тому ж вікні виберіть категорію Мультимедія, зніміть прапорці біля пунктів Відображати малюнки, Відтворити відео на web-сторінках, Відтворити звук на web-сторінках та Відтворити анімацію на web-сторінках. Закрийте вікно, на-тиснувши на кнопку ОК.

У поле Адресний рядок вікна Internet Explorer уведіть адресу web-сторінки Верховної Ради України. Уведіть адресу http://www.гаdа.kiev.ua і натисніть на клавішу введення. Якщо комп'ютер приєднаний до Інтернет, то відбудеться завантаження потрібної сторінки.

Огляньте уважно вашу сторінку.

Зазвичай броузер завантажує сторінку правильно. Однак іноді трапляється, що шрифти на сторінці відображають-ся некоректно, тобто не можна прочитати текст. У такому випадку необхідно змінити тип кодування, виконавши команди меню Вигляд => Кодування => Додатково. Виберіть один з варіантів кодування, за яким має відображатися web-сторінка, наприклад. Кирилиця (КОІ8-U) або Кири-лиця (Windows).

Відкрийте розділ "Законодавство України".

Для цього наведіть укажчик миші на слова "Законодавст-во України". Оскільки це гіперпосилання, укажчик миші набуде вигляду долоні. Клацніть лівою клавішею миші на відповідному ресурсі, тобто на назві розділу. Сторінка із законодавством України завантажиться.

Поверніться на титульну (початкову) сторінку сайту Верховної Ради.

Для цього натисніть на кнопку Назад на панелі інструментів.

Відкрийте сторінку з Конституцією України у новому вікні.

Для цього клацніть на гіперпосиланні Конституція Ук-раїни правою клавішею миші і виберіть команду Відкрити у новому вікні.

Відкрийте розділ XI. Місцеве самоврядування.

Номери яких статей належать до цього розділу? Скопіюйте сторінку Верховної Ради в папку Улюблені. Для цього клацніть декілька разів на кнопці Назад на панелі інструментів, щоб опинитись на початковій сторінці, виберіть з меню команди Улюблені => Додати в Улюблені => уведіть назву сторінки і натисніть ОК.

Перейдіть на порожню сторінку (початкову сторінку для вашого броузера).

Для цього натисніть на кнопку Додому на панелі інструментів.

Перегляньте, які сторінки відвідували протягом тижня і завантажте одну з них.

Для цього відкрийте журнал, вибравши в меню команди Вигляд => Панелі броузера => Журнал. Клацніть на стрілці команди Вигляд у полі Журнал і виберіть пункт За датою. Занотуйте адреси двох сторінок. Завантажте одну з цих сторінок, клацнувши на її назві у полі журналу. Якщо сторінка довго завантажується, то цей процес можна зу-пинити, клацнувши на кнопці Зупинити на панелі інст-рументів. У такому випадку спробуйте завантажити іншу сторінку зі списку.

Задайте режим відображення графіки й елементів мультимедія.

Для цього в меню виконайте команди Сервіс => Властивос-ті броузера => виберіть закладку Додаткові => виберіть ка-тегорію Мультимедія. Поставте прапорці біля пунктів Відображати малюнки, Відтворити відео на web-сторінках, Від-творити звук на web-сторінках, Відтворити анімацію на web-сторінках. Закрийте вікно, натиснувши на кнопку ОК.

Поновіть сторінку.

Для цього в меню виберіть команди Вигляд => Поновити. Які зміни відбулись?

Розгорніть сторінку на весь екран.

У меню виконайте команди Вигляд => На весь екран.

Поверніться до нормального відображення сторінок.

Для цього натисніть на кнопку F11 або клацніть на кноп-ці Згорнути в правому верхньому куті вікна Internet Explorer.

Збережіть сторінку Верховної Ради у своїй папці.

Для цього перейдіть на потрібну сторінку і в меню вибе-ріть команди Файл => Зберегти як => виберіть свою робочу папку => у полі Ім'я файлу задайте назву, наприклад Вер-ховна Рада => у полі Тип файлу задайте web-сторінка, пов-ністю => натисніть на кнопку Зберегти.

Знайдіть на сторінці Конституції України статтю про освіту.

Перейдіть на сторінку Конституції України. У меню вибе-ріть команди Редагування => Знайти на цій сторінці => уве-діть слово для пошуку, наприклад, освіта і натисніть на кнопку Знайти. Який номер статті ви знайшли? Пере-пишіть перші два абзаци цієї статті у звіт.

Огляньте зв'язані посилання сторінки Верховної Ради.

У меню виберіть команди Сервіс => Зв'язані посилання. Бу-дуть знайдені адреси web-сайтів, зміст яких аналогічний до наявного. Які ще сторінки на дану тему можна за-вантажити? Перепишіть декілька адрес у звіт.

Огляньте сторінку за адресою, яку підготував викладач. Яка адреса цієї сторінки? Занотуйте її, а також назву сторінки у звіт.

Скопіюйте який-небудь об'єкт (рисунок, фон, текст тощо) з відкритої сторінки у свою робочу папку.

Для цього клацніть правою клавішею миші на об'єкті та виконайте команди Зберегти об'єкт як => напишіть шлях та назву файлу => Зберегти.

Висновок: На даній


Сторінки: 1 2