У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Лабораторна робота - Пошук інформації в Internet
3



Лабораторна робота

Тема: Пошук інформації в Internet

Мета: Вміти знаходити в Internet потрібну інформацію, підписуватись на канали,

отримувати файли.

Хід роботи

Завантажте Internet Explorer.

Завантажте web-портал Yahoo або інший, запропонований викладачем.

Виконайте команди меню Файл => Відкрити => у полі Відкрити задайте .com або URL-адресу, вказану викладачем => натисніть на Ok. Також можна скористатись уже відомим способом і ввести адресу в адресний рядок.

На робочому столі комп'ютера створіть ярлик для Yahoo! Клацніть лівою клавішею миші на піктограмі сторінки Yahoo! в адресному рядку і, не відпускаючи клавіші миші, перетягніть цю піктограму на робочий стіл.

Прочитайте останні новини. Для цього у фреймі In the News клацніть на будь-якому гіперпосиланні. Занотуйте перше речення у звіт.

Ознайомтесь із прогнозом погоди на завтра у вашому регіоні. Знайдіть гіперпосилання Weather і активізуйте його. Далі її активізуйте гіперпосилання Europe => Ukranian => у полі Browse for a Location виберіть букву, з якої починається назва міста, наприклад I, та клацніть на потріб-ному посиланні (Ivano-Frankivsk). Виберіть відображення температу-ри у градусах. Яка температура буде завтра, післязавтра?

Знайдіть в Internet інформацію про історію створення свого міста.

Для цього у рядку пошуку введіть через пропуск ключові слова, наприклад, "створення" (без лапок) та назву міста. Зазначимо, що під час введення слів українською мовою система намагається знайти сторінки мовою оригіналу. Якщо ви отримали дуже багато інформації, збільшіть кількість ключових слів. Скільки тепер сторінок знайшла система?

Пошукайте ту саму інформацію у двох інших пошукових системах, наприклад Google та Yandex.

Уведіть адресу www.google.com і здійсніть відповідний пошук. Аналогічно пошукайте, наприклад, у системі www. yandex .com чи іншій.

Порівняйте результати пошуку.

Занотуйте у звіт кількість сторінок, які знайшла кожна з систем.

 

Знайдіть інформацію про футбольну команду "Динамо" (або свою улюблену), скориставшись розширеним пошуком (рис. 16).

Задайте ключові слова, які мають входити до сторінок з пошуком, наприклад, футбол Динамо, та виберіть один з можливих методів пошуку. Спробуйте здійснити пошук, використовуючи слова and або or. Який результат ви от-римали? Додайте ще одне ключове слово - Київ. Чи змі-нились результати пошуку?

Запишіть одну із знайдених сторінок у свою робочу папку. Виконайте команди Файл => Зберегти як => зазначте шлях до вашої папки і назву сторінки.

Знайдіть інформацію на тему, задану викладачем, на-приклад, результати шахового турніру, коди телефонів міст України тощо.

Для цього введіть у поле пошуку відповідні ключові сло-ва. Які ключові слова ви задали? Занотуйте фрагмент зна-йденої інформації у звіт.

Знайдіть інформацію на тему, задану викладачем, напри-клад, гороскоп на найближчий тиждень, останні новини спорту та ін.

Для цього клацніть на відповідному посиланні у вікні порталу. Знайдіть інформацію з категорії Arts&Humanities. на-приклад, про художника-імпресіоніста Пабло Пікассо. Для цього клацніть на посиланні Arts&Humanities далі .виберіть категорію Artists, далі Painters і, нарешті, у списку, який ви отримаєте, знайдіть прізвище потрібного художника. Скільки сторінок з інформацією про Пабло Пікассо знайшла програма? Одну із знайдених сторінок запишіть у робочу папку.

Створіть канал з погодою на робочому столі комп'ютера. Клацніть правою клавішею миші на вільному місці робо-чого столу вашого комп'ютера. У контекстному меню виберіть команду Властивості (Properties). У вікні, що з'явиться, виберіть закладку Робочий стіл і натисніть на кнопку Налаштування робочого столу. У вікні Елементи робочого столу виберіть закладку Web => клацніть на-кнопку Створити => тепер на кнопку Галерея. На комп'ю-тер завантажиться web-сторінка фірми Microsoft, де буде запропоновано створити низку каналів. Виберіть розділ Wеаther Map from MSNBC і клацніть на кнопку Додати її на робочий стіл. Канал буде створено.

Увійдіть на сервер FTP і скопіюйте якийсь файл на свій комп'ютер.

В адресному рядку введіть адресу ftp.cdrom.com або іншу, запропоновану викладачем. Зовнішній вигляд броузера зміниться. Зайдіть у папку pub, виберіть якийсь файл і скопіюйте його на свій комп'ютер, виконавши команди Файл => Копіювати у папку => виберіть робочу папку => Ok.

Знайдіть в мережі відомості про університети вашого регіону. Відшукайте карту України та скопіюйте її у робочу папку.

3 метою вивчення англійської мови знайдіть адреси коледжів у Англії.

Для цього у рядку пошуку задайте, наприклад, такі клю-чові слова: English language+studies+England. Занотуйте декілька адрес у звіт.

Знайдіть в Інтернет пропозиції про надання роботи. Які ключові слова ви задали?

Знайдіть адреси Інтернет-магазинів. Занотуйте декілька адрес у звіт. Відвідайте один із цих магазинів. Які товари можна придбати у цьому магазині.

Огляньте останні політичні новини у світі. Занотуйте у звіт одну з цих новин.

Підготуйте реферат на обрану вами тему з історії України. Для цього виконайте пошук даних на сайтах з рефератами ., edu.ukrsat.com тощо.

Відшукайте сайт автокомпанії Мерседес або іншої. Які нові машини випускає ця компанія? Скопіюйте фотографію однієї з цих машин у свою робочу папку. J

Ознайомтесь з цінами на авіаквитки в Україні. Скільки коштує авіаквиток зі Львова до Києва?

Продемонструйте роботу викладачеві. Закрийте усі вікна. Дайте відповіді на контрольні запитання. Оформіть звіт.

Висновок: На даній лабораторній роботі я навчився шукати інформацію в

Internet, знаходити в Internet потрібну інформацію, підписуватись

на канали, отримувати файли.