У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Курсова робота - Програма MS Access
44



МIНIСТЕРСТВО ОСВIТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Курсова робота

 

| Зміст | стор.

Вступ | 3

1 | Постановка задачі | 6

2 | Теоретична частина | 8

2.1 | Короткий опис візуальних об'єетів MS Access | 8

2.2 | Короткий опис програмних засобів MS Access | 9

3 | Виконання роботи | 13

3.1 | Розробка та обгрунтування структури бази даних | 13

3.2 | Побудова таблиць, підбір та обгрунтування контрольних даних таблиць | 15

3.3 | Програмування запитів | 19

3.4 | Виготовлення звітів | 25

3.5 | Конструювання форм | 32

Перелік використаної літератури | 42

Вступ

У наш час у різних напрямках науки і техніки виникає потреба у дослідженні складних процесів чи взаємозв’язків всередині деякої системи. Прикладом може бути розрахунок складного електричного кола, аналіз ефективності роботи транспортної системи чи дослідження впливу антропогенних факторів на екосистему. Усі ці задачі вирішити без застосування новітніх інформаційних технологій не вдається через громіздкість обчислень. З розвитком комп’ютерної техніки, людство все більше автоматизовує науковий та виробничий процес. Зараз ЕОМ використовуються у всіх галузях людської діяльності: в освіті, медицині, промисловості. З появою високошвидкісних надпотужних суперкомп’ютерів з’явилася можливість розв’язувати задачі, які ще 15-20 років тому вважали нерозв’язуваними.

Процес дослідження деякого явища чи процесу за допомогою машини називається комп’ютерним моделюванням. Існують кілька видів моделювання, основними з яких є фізичне моделювання та математичне моделювання. Фізичне моделювання – створення фізичної моделі, яка є схожою на досліджувану систему, але спрощеною за рахунок відкидання деяких факторів, які в даній задачі є малосуттєвими. Прикладом таких спрощень може бути невраховування дії сил тертя. Математичне моделювання – це створення на ос-нові фізичної моделі деякої абстрактної системи, в якій процеси можна описати математичними законами. Прикладом математичної моделі може бути математичний маятник. На жаль, ЕОМ як дискретна машина не може знайти розв’язок поставленої задачі (точне значення кореня рівняння чи визначеного інтегралу), а тому існують різні методи наближених обчислень.

Перевагою використання комп’ютера при розв’язуванні технічних задач є можливість обробки різних видів даних та отримання результату у вигляді таблиці, графіку, зображення тощо. Для створення комп’ютерних моделей часто використовують мови програмування, як засіб опису задачі машині. Вибір конкретної мови програмування залежить від посталеної задачі. Більшість інженерних задач можна реалізувати на мові Паскаль.

Існують також спеціалізовані програми для моделювання. З їх допомогою можна створювати моделі набагато швидше. Серед таких програм можна виділити Acess, FoxPro, Oracl, dBase та інші.

Маючи єдину базу даних, що включає нормативну і планову, довідкову, договірну та іншу постійну інформацію, а також фактичні показники, які збираються у ритмі виробництва, і установлений єдиний крок для інформаційних сукупностей в плануванні і обліку, можна автоматично і оперативно порівнювати планові та зведені нормативні дані з фактичними в різних аспектах і отримувати кількісні і вартісні відхилення з відносними величинами цих відхилень. Інформація про відхилення потім використовується користувачами різних рівнів. Робляться й інші обчислення та порівняння.

Такий метод автоматичного контролю і економічного аналізу дозволяє не тільки звільнити персонал управління від ручного виконання технічних операцій, але і підняти управління на більш високий ступінь, прискорити вироблення і прийняття оптимальних рішень тощо.

Автоматизована система збирання, обробки та зберігання інформації у базі даних істотно впливає на методи складання установленої зведеної звітності. Існуючі типові форми бухгалтерської, статистичної та іншої звітності абсолютно не пристосовані для машинного заповнення; в них включається багато дублюючих, постійних і похідних показників. Тому ці форми слід замінити іншими, більш придатними для машинного заповнення, а також значно спрощеними. При цьому треба виходити а того, що складання звітності повинно здійснюватись автоматично не тільки на підприємствах, але і на всіх зовнішніх (вищестоящих, територіальних) рівнях.

Автоматично складати звітність на рівні підприємства стало можливим тому, що є, з одного боку, база даних, в якій фактична інформація може бути згрупованою в потрібних напрямках і узагальненою необхідними доповненнями; з другого боку, є масиви-довідники з кодами рахунків бухгалтерського обліку, які відповідають рядкам і графам типових форм діючої звітності. Крім того, існує масив бібліотеки типових форм, які можна видавати як на екран ПЕОМ, так і на паперовий носій. Одночасно з складанням звітності на підприємстві формують машинні носії з такою ж інформацією як і в звітності, яка потім передається по каналах зв'язку (або іншим способом) у зовнішні організації, де вона також автоматично зводиться у форми. При її зведенні ряд показників програмно контролюється.

Таким чином, організація системної обробки економічної інформації, застосування нових методів автоматизованого складання звітності на різних рівнях, а також заміна діючих тилових форм звітності більш досконалими і придатними для машинного складання, при іншій їх кількості, змісту та зовнішньому вигляді приводять до повного усунення ручної праці фахівців управління.

Відомо, що в умовах автоматизованої системи збирання і обробки економічної інформації первинну базу наукового прогнозування і планування складають обгрунтовані норми і нормативи, як і застосовуються в усіх процесах та явищах, що відбуваються на об'єкті управління. Процедури на їх розробку, аналіз та всебічне використання також повинні бути повністю автоматизованими.

Експлуатаційні можливості персональних електронних обчислювальних машин (ПЕОМ), що використовуються як автоматизовані робочі місця (АРМ) фахівців різких рівнів, дозволяють оперативно (у ритмі виробництва) і у системному порядку обіграти достовірну первинну (фактичну) масову інформацію на робочих місцях та ділянках, від комплексних бригад та інших ланок виробництва, де


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8