У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - Програма Adobe Photoshop(АР)
33



Тема: РОЗРАХУНОК ОПТИМАЛЬНОГО ДІАМЕТРА ТРУБ ПРИ БУРІННІ СВЕРДЛОВИНИ

Вступ

1.1 Загальні відомості про графічний редактор

Adobe Photoshop

Програма Adobe Photoshop(АР) один з численних пакетів для обробки, зміни, збереження графічних об'єктів.

(АР) дозволяє працювати з палітрою, калібрувати, сканувати, імпортувати і експортувати, виділяти області, контури

рисовать/редактировать,выбирать кольори, шари, канали і маски

фільтри, розмір зображення і його разрешение,цветокоррекция

перетворити зображення, цветоделение, друк зображення.   

Малюнок Запуск програми Photoshop.

Вид програми (АР) можна побачити на малюнку 1.

У програмі запропоновані користувачу наступні палітри:   

Палітра «Шари»    Палітра «Канали»    Палітра «Контури»    Палітра «Кисті»    Палітра «Параметри»   Палітра «Синтез»   Палітра «Каталог»   Палітра «Дизайн»   Палітра «Інфо...»

Малювання в Adobe Photoshop.

Інструменти Brush, Pencil й Eraser можна віднести до однієї групи, тому що всі вони виконують ту саму основну операцію: наносять кольори на наявне зображення. Перші два інструменти малюють кольорами переднього плану, тоді як Eraser у деяких випадках наносить фонові кольори, а в інших - стирає малюнок, використовуючи настроювання інших інструментів малювання. Тому в деяких ситуаціях простіше представляти ластик не що як стирає інструмент, а як кисть із досить незвичайним поводженням.

2.2.1. Інструмент Brush(кісточка).

Інструмент Brush: Із двох основних інструментів малювання інструмент Brush (клавіша В) більше зручний і простий у керуванні. У палітрі Brushes є прапорець Wet Edges (Мокрі краї), Він призначений для емуляції ефекту малювання аквареллю, коли на краях мазків утворяться маленькі лужицы фарби. На відміну від реальної кисті, при використанні її віртуального аналога цей ефект є керованим і може бути корисний.

Форма значка покажчика інструментів малювання визначається вибором одного із трьох перемикачів у лівому нижньому куті діалогового вікна викликуваного командою Edit > Preferences > Display & Cursors (Редагування > Настроювання > Відображення й покажчики).

Про Standard (Стандартний). Даний перемикач показує значок, що повторює малюнок кнопки інструмента. Працюючи зі стандартним покажчиком, майте на увазі, що кожен значок має свій власний центральний піксель (той піксел покажчика, що відіграє роль центра інструмента).

Про Precise (Точний). Цей перемикач задає покажчик у формі перекрестия із крапкою в центрі. Крапка визначає центральний піксель. За допомогою такого покажчика можна малювати дуже точно, але, на жаль, він погано помітний на зображенні. Незалежно від того, який перемикач обраний у вікні установок, будь-який покажчик можна перевести в точний режим натисканням клавіші Caps Lock.

Про Brush Size (Розмір кисті). У цьому режимі Photoshop відображає точний контур кисті, що підвищує точність роботи з інструментом при малюванні.

Тепер стала можливої імітація традиційних технік живопису, у тому числі малювання вугіллям і пастеллю, застосування «сухий» й «мокрої» кистей, створення за допомогою кисті спецефектів, наприклад трави або листів, що раніше було винятковою прерогативою спеціальних програм малювання типу Corel Painter й Fauve Matisse.

Власне меню палітри Brushes надає практично той же набір команд, що й список Brush панелі параметрів, за винятком трьох додаткових команд. Призначення команди Expended View (Розширений вид) уже було розглянуто вище. Команда Clear Brush Controls (Скидання настроювань параметрів кисті) обнуляє значення всіх параметрів, наведених на вкладках, розташованих під вкладкою Brush Preset (Зразки кистей). Вибір команди Copy Texture to Other Tools (Копіювати текстуру для інших інструментів) приводить до автоматичної установки обраного зразка текстури як форма штриха для всіх інструментів, що малюють, для яких доступний режим текстури.

2.2.2. Інструмент Pencil (олівець).

Інструмент Pencil (клавіша В) на відміну від інструмента Brush дозволяє малювати тільки лінії з різкими краями. Тому після вибору інструмента Pencil всі кисті в списку, що розкривається, Brush панелі параметрів і палітри Brushes стають повністю чорними. Параметри цього інструмента практично ідентичні як і для інструмента Brush. Єдина відмінність полягає в тому, що інструмент Pencil має режим Auto Erase (Автоматичне очищення). Після установки відповідного прапорця олівець, потрапляючи на піксель кольори переднього плану, малює кольорами тла, а не переднього плану. Цей режим є в багатьох редакторах растрової графіки. Він знаходить застосування, якщо фонові кольори збігається із тлом зображення: у результаті здається, що відбувається стирання основних кольорів. Ілюзія стирання не настільки явна, якщо робота ведеться в шарі, де нанесення фонових кольорів на прозору область небажано.

2.2.3. Інструмент Eraser (гумка).

Інструменти, що стирають, поміщені в окрему групу, що включає три основних інструменти: стандартний інструмент Eraser, Background Eraser (Фоновий ластик) і Magic Eraser (Чарівний ластик).

Інструмент Eraser

Використовуваний тільки для стирання, інструмент Eraser (клавіша Е) надзвичайно корисна. Він може приймати або свою власну прямокутну форму, або форму одного із двох основних інструментів малювання: Pencil, Brush. Режим роботи ластику можна поміняти в списку, що розкривається, поля Mode (Режим). Із всіх випадків ластик малює фоновими кольорами у двох ситуаціях:

Про при роботі в шарі Background (Тло);

Про при обробці шаруючи в режимі Lock Transparent Pixels (Заблокувати прозорі пикселы).

Інструмент Eraser відіграє роль дійсної гумки тільки в одному випадку - коли він застосовується в шарі з відключеним режимом Lock Transparent Pixels. У такій ситуації він видаляє пикселы, залишаючи оброблену область повністю або частково прозорої. Часткова прозорість реалізується, коли ластик працює в режимі одного з інструментів малювання (Pencil або Brush), параметр Opacity якого менше 100 %.

Background Eraser - це один з декількох інструментів силуетного стилю, що дозволяють відокремлювати об'єкт на фотографії від навколишнього його тла. Ефективність його роботи визначається настроюванням обмеженого набору атрибутів з панелі параметрів. Інструмент Background Eraser чутливий до контрасту між областями кольорів; при його русі кольори, що попадає в хрестик курсору, віддаляється, відкриваючи малюнок на нижньому шарі.

2.3.


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11