У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Дипломна робота - Програма Adobe Page Maker
40



Зміст

Зміст

ВСТУП………………………………………………………………………………………………………… 3

1.ДОСТОЇНСТВА Й НЕДОЛІКИ ПРОГРАМИ…………………………………………………………. 4

2.ЕЛЕМЕНТИ ІНТЕРФЕЙСУ PAGE MAKER………………………………………………….……….. 6

3.НАЛАШТУВАННЯ ПАРАМЕТРІВ PAGE MAKER………………………………………………….. 10

4.СТВОРЕННЯ Й ЗБЕРЕЖЕННЯ НОВОЇ ПУБЛІКАЦІЇ…………………………………….………. 15

5.ІМПОРТ І РОЗМІЩЕННЯ ТЕКСТУ……………………………………………………..…………….. 20

6.ІМПОРТ ГРАФІЧНОГО МАТЕРІАЛУ…………………………………………………………...……. 34

ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ТА САНІТАРНО-ГІГІЄНІЧНІ НОРМИ…………………………………………39

ВИСНОВОК…………………………………………………………………………………..………………. 40

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ………………………………………………..…………… .41

Вступ

Adobe Page Maker являє собою систему комп'ютерної верстки, що користується широкою популярністю в сфері допечатной підготовки. За допомогою Page Maker можна створювати макети практично будь-якої складності, використовуючи готовий текстовий і графічний матеріал, а також використовуючи власні можливості програми.

Page Maker був розроблений фірмою Aldus в 1984 році й згодом викуплений фірмою Adobe. З тих пор програма не перетерпіла значних змін, тому інтерфейс і функціональні можливості Aldus Page Maker 5 і Adobe Page Maker 6.52 дуже схожі. Багато фірм (в основному ті, які користуються ліцензійним програмним забезпеченням) дотепер успішно використовують старі версії Page Maker. Це обумовлено високою надійністю й простотою роботи із цим пакетом.

1. Достоїнства й недоліки програми

Adobe Page Maker 6.52 - настільна видавнича система, має свої достоїнства й недоліки.

До достоїнств ставляться:

Використання верств. Одне з переваг Page Maker - це можливість використовувати верств, що дозволить створювати кілька документів в одному (зручна можливість створювати багатомовні документи. Також можливість додавати робочі замітки, прискорити печатка, розміщаючи графікові на окремій верстві). Імпорт графіки. Page Maker підтримує велика кількість ключових форматів графічних файлів. Page Maker дозволяє імпортувати такі формати: AutoCAD DXF, CGM, Corel Draw і фільми Quick Time. Крім того, завдяки здатності пакета Page Maker застосовувати до бітових карт фільтри Photoshop, а також Page Maker перевершує в обробці растрових зображень. Робота з текстом. Page Maker має простий текстовий редактор, яких дозволяє користувачам працювати з текстом в окремому вікні, де вони можуть настроїти розмір і шрифт тексту, щоб поліпшити його читаність без змін діючих атрибутів тексту макета. Пакет Page Maker має широкі можливості редагування тексту, наприклад, дозволяє виконувати пошук і заміну кольору, відтінку, горизонтального масштабування, інтерліньяжу й розміру трекинга тексту. Page Maker допускає імпорт електронних таблиць Microsoft Excel і вихідних текстів HTML, а також можна в нього без проблем помістити будь-який текст. Сумісність із іншими програмами й публікація Web. В Page Maker 6.52 можливості програми по підготовці видання в мережі Web розширені, палітра гіпертекстових посилань добре продумана.

Page Maker містить просту команду експорту у формат PDF (цей універсальний формат був розроблений в 1993 році фірмою Adobe System

для електронного поширення документів. Універсальність формату полягає в тому, що створені в різних програмах публікації можна зберегти в цьому форматі й переглядати на різних комп'ютерах за допомогою безкоштовно розповсюджуваної програми Acrobat Reader. У принципі, у форматі PDF можна зберегти будь-який документ, створений у будь-якій програмі), що дозволяє зберегти всі перехресні посилання в межах документа.

5. Простота використання. Сумісність із іншими додатками (Adobe Illustrator, Photoshop, Corel Draw і Word), що є необхідними в процесі допечатной підготовки. Зручний інтерфейс, простота освоєння робочого простору.

До недоліків ставляться:

Вирівнювання тексту. Можливість вертикального вирівнювання тексту Page Maker по базовій сітці досить трудомістка. Робота з таблицями. У програмі Page Maker є окрема утиліта для редагування таблиць (Table Editor), але вона не інтегрована в головну програму й вимагає експортування таблиць у вигляді графічного об'єкта, що утрудняє роботу з ним. Однак завдяки можливості вбудовування в публікацію Page Maker об'єкта Word проблема приміщення таблиць вирішується цілком успішно.

2. Елементи інтерфейсу Page Maker

 

Після запуску Page Maker виводить на екрані робочий стіл. На робочому столі розташовані основні палітри Page Maker:

Палітра інструментів - містить всі необхідні для роботи інструменти малювання й редагування; Палітра Стилів - при запуску містить базовий набір стилів, що надалі можна вільно змінювати й редагувати; Керуюча палітра - служить для форматування тексту й управляє об'єктами: масштабування, присохлий і обертання.

Крім палітри Інструментів, можна відобразити п'ять основних (Стилі, Кольори, Шаблони, Верстви й Гіперзв'язки) і дві додаткові плаваючі палітри (Бібліотека й Сценарії). Палітри виконані у вигляді мініатюрних вікон, їх можна розташовувати на екрані по власному розсуді, поєднувати в групи (це дозволяє заощаджувати робоче

простір), просто перетаскуючи палітри за заголовки. Палітра Page Maker представлена на мал.

 

 

Щоб швидко показати або сховати потрібну палітру, використовуються наступні сполучення клавіш:

Керуюча палітра - Ctrl +'; Стилі - Ctrl +B; Кольору - Ctrl +J; Шаблони - Shift+Ctrl+8; Верстви - Ctrl +8; Гіперзв'язку - Ctrl +9.

Щоб показати або сховати палітру Інструментів, необхідно виконати команду меню Вікно\Сховати інструменти, а додаткові палітри Бібліотеки й Сценарії - команду меню Вікно\Додаткові палітри\Бібліотека/Сценарії.

Палітра Інструментів і меню Page Maker 6.52

Палітра Інструментів містить всі інструменти, якими доводитися користуватися в процесі верстки. Для того щоб вибрати той або інший інструмент, потрібно клацнути по його піктограмі на палітрі Інструментів. Всі інструменти Page Maker 6.52 описуються нижче, і дається короткий опис виконуваних ними функцій.

Палітра інструмент - короткий опис:

Стрільця - використовується для виділення, переміщення й масштабування текстових і графічних об'єктів; Текст - використовується для висновку й редагування тексту; Обрізка - застосовується для обрізки зображень; Обертання - застосовується для обертання текстових блоків і зображень Лінія - служить для малювання ліній; Перпендикуляр - дозволяє малювати строго вертикальні й горизонтальні лінії; Прямокутний фрейм - використовується для малювання прямокутних фреймів; Овальний фрейм - використовується для малювання круглих або овальних фреймів; Багатокутний фрейм - застосовується для створення багатокутних фреймів; Прямокутник - служить для малювання квадратів і прямокутників; Овал - застосовується для малювання кіл і еліпсів; Багатокутник - призначений для
Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7 8 9