У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Комплекс завдань з автоматизованого обліку готової продукції має тісний зв'язок з іншими АРМ:

Реферат

Автоматизація обліку готової продукції та її реалізації

План

1. Інформаційне забезпечення автоматизації обліку готової продукції

2. Організація технологічного процесу обробки інформації з обліку готової продукції та її реалізації в умовах функціонування АРМ.

3. Характеристика вихідної інформації .

Інформаційне забезпечення автоматизації обліку готової продукції

Комплекс завдань з автоматизованого обліку готової продукції має тісний зв'язок з іншими АРМ:*

3 обліку матеріалів;*

3 обліку розрахунків з оплати праці;*

3 обліку основних засобів;*

3 обліку фінансово - розрахункових операцій;*

3 обліку доходів, витрат і фінансових результатів;*

Зі зведеного обліку і складання готової продукції;

Відповідно до чинних положень готовою продукцією вважається продукція, яка пройшла всі стадії оброблення, приймання, укомплектування згідно з умовами договорів з замовниками та відповідає технічним вимогам і стандартам. Номенклатура готової продукції визначає показники обсягу діяльності підприємства, тому потрібно забезпечити точний облік готової, відвантаженої та реалізованої продукції.

У бухгалтерському обліку виокремлюють також товари закуплені

( вироби та продукти інших підприємств для наступного продажу без обробки та переробки на даному підприємстві ) та товари відвантажені ( вироби та продукти, видані зі складу , які знаходяться в дорозі або на відповідальному зберіганні в одержувача, за якими за договором або іншою угодою право власності не переходить до одержувача в момент їхнього відвантаження).

Продукція підприємства вважається реалізованою тільки після надходження грошей на рахунок банку.

Організація й методологія автоматизованого обліку готової продукції та її реалізації регламентується відповідними нормативними документами, чинними в Україні: Законом України „ Про бухгалтерський облік і фінансову звітність"; План рахунків бухгалтерського обліку підприємств, організацій та установ; Положення ( стандарт ) бухгалтерського обліку 2 „ Баланс"; Положення ( стандарт) бухгалтерського обліку 3 „ Звіт про фінансові результати „; Положення ( стандарт ) бухгалтерського обліку 9 „ Запаси „ ; Положення ( стандарт ) бухгалтерського обліку 16 „ Затрати „ ; Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку ; Положення про порядок реалізації і ведення бухгалтерського обліку операцій , пов'язаних з продажем товарів ; Порядок ведення Книги придбання товарів ( робіт, послуг); інші нормативні документи.

Використання комп'ютерної техніки для обліку готової продукції та її реалізації уможливлює автоматизоване виконання таких робіт:

Ш Документування операцій з обліку готової продукції;

Ш Ведення інформаційної бази про надходження готової продукції з виробництва;

Ш Визначення стану запасів готової продукції;

Ш Перевірку виконання планів з відвантаження й реалізації продукції;

Ш Визначення фінансових результатів від реалізації продукції, робіт і послуг;

Організація технологічного процесу обробки інформації з обліку готової продукції та її реалізації в умовах функціонування АРМ.

Можлива організація автоматизації цієї ділянки обліку, коли на підприємстві використовуються два програмних рішення, які укладаються з двох рівнів АРМ з організації обліку готової продукції, її відвантаження й реалізації у відділі маркетингу (комерційному відділі) та АРМБ, яке веде облік відвантаження та реалізації готової продукції в бухгалтерії.

АРМ у відділі маркетингу забезпечує облік надходження на склад та відвантаження зі складу готової продукції й уможливлює отримання інформації про її наявність на складі, про виконання договорів, про виписані рахунки-фактури. Він виконує такі функції, як організація й ведення картотеки складського обліку, відвантаження готової продукції, рекламацій, виконання договорів, а також друк реєстрів та сервіс.

На АРМБ виконують розв'язання задачі «Відвантаження та реалізації», друк машинограм, ведення довідників та сервіс. Це АРМ може функціонувати автономно або в комплексі з іншими АРМ. Вхідна інформація формується на місці виникнення у відділі маркетингу й передається в бухгалтерію в електронному вигляді. На її підставі виписуються рахунки-фактури, які також можуть бути сформовані й під час уведення відповідної інформації з клавіатури.

АРМБ з обліку готової продукції розв'язує комплекс задач, інформаційно зв'язаних із задачами суміжних АРМБ, а також задачами управлінської інформаційної системи в цілому. Для розв'язання задач з обліку готової продукції до АРМБ надходить інформація про:

Ш відпуск на сторону купованих напівфабрикатів, товарів і матеріальних цінностей (облік виробничих запасів);

Ш фактичну собівартість товарної продукції (облік витрат виробництво);

Ш оплачені банком розрахункові документи та про витрати збут (облік фінансово-розрахункових операцій);

Ш нормативну, планову інформацію, дані про постачання договорами (управлінська інформаційна система підприємства);

Ш реалізацію основних засобів (облік основних засобів і матеріальних активів).

Автоматизація задач з реалізації продукції одночасно забезпечує й контроль надходження від покупців платежів за реалізовану продукцію.

АРМБ з обліку готової продукції, її відвантаження й реалізації будується за трирівневим принципом.

АРМ з обліку готової продукції і категорії встановлюється на складі. Його головне меню передбачає такі функції: рахунок накладна, платіжна вимога-доручення, картка обліку готової продукції, квитанція про відвантаження, книга реєстрації рахунків-накладних, нормативно-довідкова інформація, ведення інформаційної бази, вихідна інформація.

Початком роботи із системою є формування нормативно-довідкової інформації у вигляді довідників: номенклатура-цінник готової продукції; зовнішніх організацій; текстових постійних; договорів на постачання готової продукції; користувачів; торгових націнок. Під час вибору конкретного довідника система показує його структуру.

Формування в системі номенклатури продукції та її кількості здійснюється через Картку обліку готової продукції, куди бухгалтер спочатку пореквізитно вводить залишки за кожним номенклатурним номером на дату внесення, а потім через автоматизоване створення відповідних первинних документів у картці відображається надходження готової продукції на склад або її відвантаження: визначенням залишку за кожним номенклатурним номером.

Відвантаження готової продукції зі складу супроводжується формуванням і випискою рахунка-накладної на відпуск готової продукції, який разом з відповідною нормативно-довідковою інформацією є підставою для складання та


Сторінки: 1 2