У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Мережева плата
5



Реферат

на тему:

«Мережева плата»

Зміст

1. Мережева плата.

2. Прризначення мережевого адаптора.

3. Серверна мережева плата 3Com Gigabit Server

4.Серверна мережева плата 3Com Gigabit Fiber-SX

5.Серверна мережева плата плата ETH-DB-V3 на базі Ethernet-контролера CP2201

Мережева карта (мережева плата або мережевий адаптер) — окремий елемент комп'ютера, що дозволяє

з'єднаються декільком комп'ютерам між собою, за допомогою мережі.

Існують мережеві карти, які оснащені роз'ємами для підключення через коаксіальний кабель. Такі карти вже достатньо застаріли, оскільки пропускна спроможність коаксіального кабелю порівняно з ішними не велика.

Найбільш поширеними на даний момент картами є мережеві карти, які оснащені роз'ємом під виту пару. Швидкість підключення на витій парі досягає ста мегабіт, що є максимальною швидкістю для звичайного комп'ютера.

Все більше мають попит мережеві карти з бездротовим інтерфейсом. Радіус їх дії достатньо великий, а швидкість передачі даних висока. При побудові мережі за допомогою бездротових карт немає необхідності тягнути по офісу або квартирі довгі пучки проводів. При цьому можна легко перемістити системний блок в будь-яке зручне для вас місце, не прив'язуючись до мережевих проводів. 

Існує ще один варіант з вбудованою мережевою картою, коли вона інтегрована безпосередньо у материнську плату. Це дуже поширений варіант для домашнього або офісного комп'ютера, а особливо для ноутбука. Вбудовані мережеві карти мають як правило роз'їм для витої пари. Це економить вам вільне місце на материнській платі, в котроє при необхідності можна інсталіровать інший пристрій.

Призначення мережевого адаптера:

-пiдготовка даних, що поступають вiд комп’ютера, для передачi по мережевому кабелю;

-передача даних iншому комп’ютеру;

-управлiння потоком даних мiж комп’ютером та кабельною системою.

Характеристика Мережевого адаптера 3Com EtherLink 10/100 Мбит/с:

Мережний інтерфейс:

Галузевий стандарт Ethernet IEEE 802.3 зі смугою пропускання 10 Мбіт/с

CSMA/CD (10BASE-T) і зі смугою пропускання 100 Мбіт/с CSMA/CD

(100BASE-T, FX), смуга пропускання 10 Мбіт/с CSMA/CD (10BASE2 і 10BASE5)

Тип кабеля і робочі відстані:

Розєм АUI для підключення кабеля трансивера підтримує мережеві сегменти

довжиною до 500 м.

Можливості:

Підтримуються мережі Ethernet 10 Мбіт/с на основі тонкого/товстого

коаксіального чи кабелю крученої пари (тільки 10/100 Combo) категорії 3,

4, 5. Можливі перехід на 100 Мбит/з і застосування порту 10/100 RJ-45

для UTP категорії 5.

Серверна мережева плата 3Com Gigabit Server

Дозволяє підвищити швидкість передачі даних в мережі до 1000 Мбіт/с. Сумісна з апаратними засобами і кабельною проводкою мереж 100 Мбіт/с Fast Ethernet. Розроблена для корпоративних серверів і мережевих магістралей, тому відрізняється винятково високою пропускною спроможністю, надійністю. Має засоби управління, що дозволяють економити час адміністратора.

Розвантаження центрального процесора звільняє центральний процесор сервера від обчислювального навантаження, пов'язаного з розрахунком контрольних сум TCP/UDP/IP і відновленням сегментованих пакетів TCP. При цьому підвищується продуктивність системи і час життя процесора.

Прискорення і підвищення надійності з'єднання підтримка 64-розрядної 133-МГц шини PCI-X з режимом bus mastering. Об'єднання переривань. Підтримка кадрів збільшеного розміру і режиму Microsoft large send. Великий буфер пакетів і засоби управління потоками.

Збільшення продуктивності сервера

Технологія об'єднання каналів (Link Aggregation) дозволяє: встановити на один сервер декілька мережевих плат для підвищення пропускної спроможності, автоматично перемикатися на резервний канал.

Двонаправлене вирівнювання навантаження дозволяє вирівнювати вхідний і вихідний трафік сервера по декількох мережевих платах і комутаторах.

Підтримка декількох віртуальних локальних мереж дозволяє контролювати і захищати від несанкціонованого доступу потоки даних, не витрачаючи час на підрахунок переходів через маршрутизатори.

Розширена підтримка PCI включає: режим PCI Hot Plug, який дозволяє змінювати мережеві плати без відключення сервера, сумісну із специфікацією PCI 2.2 передачу сигналів дистанційного ввімкнення, підтримку 64-розрядного інтерфейсу PCI-X.

Централізоване управління
Дозволяє скоротити витрати на налаштування і підтримку в робочому стані підключених персональних комп'ютерів. Централізоване управління: дистанційне включення, підтримка DMI і SNMP MIB.

Серверна мережева плата 3Com Gigabit Fiber-SX

У стандартній комплектації підтримують набір розширених серверних функцій, які забезпечують незалежне від комутатора двонаправлене вирівнювання навантаження для декількох мережевих плат і комутаторів. Режим відновлення після збоїв і режим відновлення роботи з використанням додаткових мережевих плат. Механізми розподілу навантаження і відновлення після збоїв. Призначена для роботи у складі серверів.

Розширені функції підтримує 32/64-бітну 33/66-МГц шину PCI, 32/64-бітную 33/66/100/133-МГц шину PCI-X. Буферна пам'ять об'ємом 96 Кбайт. Апаратне прискорення підрахунку контрольних сум протоколів TCP/UDP/IP і сегментації пакетів TCP. Забезпечує низьке завантаження центрального процесора високопродуктивних корпоративних серверів, серверів середнього класу, які обслуговують філії компаній, і серверів початкового рівня.

Мережева плата ETH-DB-V3 на базі Ethernet-контролера CP2201

Розроблена мережева плата на базі мікроконтролера С8051F340 і Ethernet-контролера СР2201 фірми Silicon Laboratories служить для навчання студентів, створення та відладки вбудованих продуктів, які дозволять різноманітним цифровим пристроям обмінюватися інформацією через локальну мережу чи Internet. Спершу, дана розробка виникла з метою моніторингу датчиків і керування антенними системами, що розробляються на кафедрі ПВ та НДЛ «ІТІС». Однак з впровадженням мережевих технологій в прилади і завдяки наявності АЦП, 64КБайт пам'яті програм і великій кількості портів та інтерфейсів, дана плата може служити для відладки і демонстрації різноманітних пристроїв, що потребують зв'язку з ПК на великі відстані. Може підключатися як прямо до ПК, так і до мережевих комутаторів, в залежності від використовуваного типу кабелю. Завдяки наявності власних МАС і ІР адреси є окремою ланкою в мережі і може бути доступною через всесвітню павутину Internet. В платі реалізовано зміну прошивки через мережевий інтерфейс по TFTP протоколу, що виключає необхідність використання додаткових засобів програмування мікроконтролера.

Мережева плата ETH-DB-V3

Характеристики Ethernet-контролера CP2201 фірми Silicon Laboratories:

· Фізичний рівень - 10BASE-T PHY;

· Підтримка IEEE 802.3 NAC;

· Повна сумісність з 100/1000BASE-T мережами;

· Full/half duplex з автовизначенням;

· 8КБ Flash-пам'яті;

· 2КБ TX-буфер


Сторінки: 1 2