У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Міністерство освіти і науки України

Реферат

на тему:

«Види підклюення до мережі Internet»

Зміст

1. Інтернет. Поняття глобальної мережі.

2. Передача даних у Internet.

3. Види підключення до Internet.

a. Телефона лінія.

b. Виділена мережа.

c. Рдіоканал.

d. Супутниковий канал.

e. Мережа кабельного телебаення.

Інтернемт (пишеться з великої літери, від , дослівно — «міжмережа») — Міжмережжя, всесвітня система об'єднаних , побудована на використанні IP і пакетів даних. Інтернет утворює глобальний інформаційний простір, слугує фізичною основою доступу до вебсайтів і багатьох систем (протоколів) передачі даних. Часто згадується як чи . У побуті іноді говорять Нет, Інемт, Тенета, Міжмережжя, Інтернемтрі або Немтрі.

Поняття глобальної комп’ютерної мережі.

Глобальні мережі (Wide Area Network, WAN) – це сукупність віддалених один від одного комп’ютерів–вузлів, сумісна взаємодія яких забезпечується комунікаційною мережею передачі даних і спеціальними програмами мережної операційної системи. Основу WAN складають потужні багатовикористовуванні обчислювальні системи (Host – вузли) і спеціалізовані комп’ютери, які виконують функції комунікаційних вузлів. Користувачі комп’ютера стають абонентами мережі після під’єднання свого комп’ютера до цих основних вузлів. Крім того глобальні мережі охоплюються телекомунікаційними структурами, які об’єднують локальні інформаційні мережі, що мають загальний протокол зв’язку, методи під’єднання і протоколи обміну даними. Кожна з глобальних мереж (INTERNET, Bitnet, DECnet та інші) організовувалися для конкретних цілей, а в подальшому поширювалися за рахунок під’єднання локальних мереж, які використовували їх послуги та ресурси. Для глобальних мереж характерний значний масштаб (як по площі мережі, так і по числу вузлів) та неоднорідність, тобто різний тип архітектури та програмного забезпечення їх вузлів.

Регіональна мережа пов’язує абонентів, що розміщені на значній віддалі між собою на території району, області, регіону чи країни. Як правило, це спеціалізована мережа. Мережі, які охоплюють території в тисячі кілометрів, вважають глобальними. В регіональних та глобальних мережах, як правило, існує центр управління мережею, який відповідає за ефективне і надійне функціонування мережі, за оптимальний вибір маршрутів проходження повідомлень від абонента до абонента. У вузлах мережі встановлюються потужні багатовикористиовуванні обчислювальні системи (Host-вузли) та спеціалізовані комутаційні комп’ютери, які зв’язані з абонентськими пунктами. Надійність мережі підвищується, якщо частина вузлів з’єднана за допомогою каналів, оминаючи центр. У вузлах мережі знаходяться спеціалізовані обчислювальні комплекси, на яких ведеться обробка інформації.

Передача даних у Internet.

Ваш комп'ютер працює з двійковими числами, і усі внутрішні операції виконуються з числами у двійковії системі, що складаються з 1 і 0. Кожна з цих елементарних одиниць інформації називається. Вісім бітів утворять один байт даних, тобто восьмирозрядне двійкове число. Байти використовуються, наприклад, для кодування символів (букв, цифр, знаків).
Швидкість передачі цифрової інформації (від одного комп'ютера до іншого по мережах) виміряється в бітах у секунду (bps). Комп'ютерні системи передають дані зі швидкістю тисячі і мільйони бітів у секунду.

Кбіт/с - тисяча біт у секунду

Мбіт/с - мільйон біт у секунду

Гбіт/с - мільярд біт чи тисяча мегабіт у секунду

Швидкість передачі даних в опорній мережі Internet досягає одного гігабіта в секунду. Це дуже великий показник; для прикладу, текст даної книги при швидкості в 1 Гбіт/с можна передати від комп'ютера до комп'ютера 230 разів за одну секунду. У мережах, підключених до опорного, швидкість передачі даних трохи нижче, що порозумівається використанням в опорній мережі високошвидкісних каналів зв'язку на основі оптоволокна.

Види підключення до Internet

Телефонна лінія

Більшість постачальників послуг Internet чи, як їх ще називають, провайдерів (Internet Service Provider, ISP) забезпечує доступ по телефонній мережі, що комутирується. Для підключення вам необхідно мати телефонну лінію і модем .Провайдер надає вам кілька місцевих телефонних номерів, що ви набираєте, використовуючи комунікаційну програму, що входить, наприклад, до складу операційної системи. Далі, як правило, необхідно ввести ім'я користувача і пароль, після перевірки правильності яких установлюється з'єднання.Для доступу в Internet по каналу зв'язку, що комутується, (dial-up) необхідно прийнятна якість телефонної мережі у вашій квартирі. Якщо під час розмов по телефону ви постійно чуєте тріск і перешкоди то, швидше за все це - ліния невисокої якості. При установці зв'язку з використанням такої мережі з'єднання буде хитливим, а швидкість передачі даних дуже низькою. Доступ з використанням звичайної телефонної мережі - найбільш дешевий з усіх. Але при цьому максимальна швидкість передачі даних складає лише близько 53 Кбіт/с. Також під час роботи з Internet ваш телефон зайнятий, і якщо він у вас спарений, це може викликати певні труднощі.

Виділена мережа

Доступ до Internet по виділеній мережі - самий швидкісний по популярності він займає друге місце після доступу з використанням телефонної мережі, що комутується. У випадку з виділеними мережами використовується пряме підключення до комп'ютера постачальника послуг Internet; це забезпечується шляхом прокладки кабелю від комп'ютера провайдера до вашого комп’ютера. При такому підключенні ви одержуєте цілодобовий доступ до Internet на швидкості від 64 до 256 Кбіт/с. Вартість цього виду послуг досить висока і містить у собі:

- вартість прокладки кабелю до вашої чи квартири офісу (тимчасово до 1000 гривень);

- наступну оренду прокладеної мережі, якщо вона не належить вам (від 400 до 2000 гривень на місяць);

- покупку (оренду) устаткування для доступу в Internet (від 300 до 800 гривень).

Одна з найбільш широко розповсюджених технологій виділених мереж називається ISDN. При використанні базового інтерфейсу у ваше розпорядження надаються два канали по 64 Кбіт/с, і максимальна швидкість передачі даних складає 128 Кбіт/с. Але це не межа, тому що існує технологія об'єднання мереж ISDN і можливість наростити


Сторінки: 1 2





Наступні 7 робіт по вашій темі:

Проектування програмного забезпечення для обчислювального пристрою приймання, обробки та передавання даних на базі персонального комп'ютера - Курсова робота - 5 Стр.
Розробка методу формування та цифрового пертворення сигналу в компютерних системах з відкритими оптичними каналами - Курсова робота - 37 Стр.
Проектування системного програмного забезпечення для обчислювального пристрою обробки та передавання даних на базі персонального комп’ютера - Курсова робота - 6 Стр.
Система керування базами даних (СКБД) - Реферат - 7 Стр.
Створення і видалення облікових записів користувачів та моніторинг мережі - Лабораторна робота - 3 Стр.
Спільне використання каталогів та вивчення функцій серверів - Лабораторна робота - 3 Стр.
Цифровий пристрій для визначення номера максимального значення паралельних двійкових кодів - Курсова робота - 14 Стр.