У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Океанія
2



Загальноосвітня школа №1 І-ІІІ ступеня з поглибленим вивченням англійської мови

Океанія

Океанія – це група країн в південно – західній частині Тихого океану. Вона, зазвичай, розглядається і як територіальне угруповування і як військово-економічний альянс країн. До нього входить 13 держав та понад 12 тис островів. Нова-Зеландія, Нова Гвінея, Нова Каледонія – найбільші держави цієї групи. В них проживає майже 58% всього населення Океанії. 768 островів це Британські, Американські та Ново Зеландські колонії, переважно в Кораловому морі. Вони виконують функції військово-повітряних баз або елітних курортів. Населення колоніальних володінь зайняте, переважно, в туристичному бізнесі, риболовлі та добуванні фосфоритів.

На відміну від колоніальних островів, острови-держави є менш розвинені в економічному плані. Ситуація пояснюється лише географічним положенням та наявністю корисних копалин на їх території. Наприклад держава Кірібаті, внаслідок того, що запаси фосфоритів практично вичерпані тепер терпить велику економічну кризу. Населення змушене знову повертатись до риболовлі. Річний дохід на одного громадянина з 1987 по 1999 р. скоротився від 8.456 до 600 австралійських доларів. Такий досвід не поодинокий через жорстоку експлуатацію надр островів. Фосфорити експортуються до В”єтнаму та Японії. “Порожні” острови шукають нові методи виходу з кризи. Багато з них мають статус особливих економічних зон або офшорних зон. Правління, переважно, президентське, хоча на більшості островів, формально, править Королева Британії. Загальна протяжність доріг, у всіх островах – 1209 км. Сума бюджетів не перевищує 2 млрд. $.

Клімат Океанії – екваторіальний. Середня річна температура – 27 градусів по Цельсію. На півдні клімат посушливий, на півночі різко зростає вологість повітря. Рослинний та тваринний світ – бідний. Флора представлена низькими кущами та подекуди 2-3 м. деревами. Тваринний світ плазунами та зміями, а також великою кількістю комах. Птахи – морські (фрегати, балкани, крачки) В водах водиться велика кількість коралових риб та крабів, їстівних молюсків.