У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент





Зміст

Вступ............................................................................................................3

1. Загальні відомості про територію.........................................................4

2. Антропогенне навантаження на досліджувану територію...............10

3. Шляхи удосконалення територіальної організації лісогосподарського комплексу Виноградівського району і заходи щодо відновлення лісу.............................................................................12

4. Розробка кошторису.............................................................................18

Висновки....................................................................................................22

Список використаних джерел..................................................................23

Вступ

Для проведення всього комплексу робіт на території державного лісового фонду лісгосп здійснює різні види діяльності.

Основним видом лісогосподарських робіт є рубки догляду за лісом і санітарні рубки.

З 2002 по 2005 р. лісгоспом проведено рубки догляду за лісом на площі 9820га при плані 9310га і одержано 147,9 тис.м2 ліквідної деревини. Якість рубок догляду задовільна. Так з допомогою таких рубок догляду покращується як деревостій так і задовольняються потреби населення в деревині.

Але попри проведення санітарних рубок необхідно проводити інші відновлюваньні заходи, як-то насадження молодого лісу та догляд до них.

Метою даної курсової роботи є розробка кошторису на проведення різноманітних заходів по догляду за лісами Виноградівського району та частковому їх відновленню.

1. Загальні відомості про територію

Закарпатська область поділяється на 13 адміністративних районів. Площа середнього (за розмірами території) району становить близько 1 тис.кв.км; такими є Мукачівський і Хустський райони. Найбільшу площу мають Рахівський і Тячівський, найменшу - Перечинський і Воловецький райони.

Найнижчою ланкою адміністративно-територіального устрою є території, підпорядковані місцевим Радам народних депутатів. Станом на 2000р. в області існувало 10 міських, 22 селищні і 285 сільських Рад; останні об'єднували 576 сільських поселень. Більшість місцевих Рад мали в своєму складі по одному поселенню. 2 міста (Ужгород і Мукачеве) мають обласне підпорядкування, решта - районне.

Клімат області відноситься до помірковано континентального. Характерна його особливість — яскраво виражена висотна зональність. На рівнині можуть цвісти фруктові дерева, а в гірській частині тільки починають розпускатися бруньки.

В області можна виділити три кліматичні зони.
Найбільш м'яким кліматом відрізняється рівнинна зона із середньорічною температурою повітря 9—11°, із сумою річних опадів 500—900 мм і із сумою ефективних температур повітря у вегетаційний період 2200—2500°.

У гірничо-долинній зоні (над рівнем моря 200—700 м) річна температура складає 5—8°, сума опадів 900—1200 мм і сума ефективних температур 1500—2100°.

Більш суворий клімат у вищій гірничо-долинній зоні (700—1500 м). Тут річна температура повітря 1—4°, сума опадів 1200—1600 мм і сума ефективних температур 900—1400°.

Звичайно на рівнині весна настає в третій декаді лютого, у горах — у третій декаді березня. Навесні погода хитлива, з частими похолоданнями. Нічні заморозки бувають у квітні і зрідка в травні.
Денна температура на рівнині досягає в квітні 16—18°, у травні 19—20°, у горах відповідно 10—12° і 14—18°. Амплітуда коливання температури повітря за добу досягає 15—20°.

Імовірність ясного і напівясного неба на рівнині 65—70%, у горах—45%. Опадів навесні випадає менше, ніж в інші часи року.
Літо порівняно стійке і тепле, часом спека. Звичайно починається воно на рівнині з другої половини травня і триває до кінця вересня; у горах — з червня -до початку вересня.

Опадів у літній період випадає досить, часті грози, особливо в горах. В окремі роки на ріках спостерігаються дощові паводки висотою до 2—3 м. Вода з великою швидкістю, до 5 м/сек, спрямовується в заплави рік, що на рівнині затоплюються на 2—3 км у ширину.

Найменша кількість днів з опадами спостерігається у вересні.
Денні температури в середньому 24° на рівнині, 19—20°-у горах нижче 700 м. Імовірність ясного і напівясного неба на рівнині 68%, у горах —47%.

Середньодобові температури повітря понад 25° спостерігаються в липні — серпні тільки на рівнині й у передгір'ях, звичайно з малою вологістю повітря, і тому жару не розморює. Самий теплий місяць — липень.
Початок осені в середньому настає в першій декаді жовтня на рівнині і в другій половині вересня в гірській частині області.

Погода восени мінлива, особливо в гірських районах. В окремі роки в жовтні і початку листопада ще тепло. У листопаді опади збільшуються, і в другій його половині на високих горах випадає сніг. У зв'язку з цим настає різке зниження температури повітря, особливо в нічний час.

Зима настає звичайно на рівнині в другій половині грудня, у горах — на місяць раніш. Зима хитлива і порівняно нехолодна, зі середньозимніми температурами біля —2° на рівнині і до —4° у гірській частині області.

Тривалість зими на рівнині 30—75 днів, у горах—100—120 днів. Самим холодним зимовим місяцем є січень. Іноді в холодну зиму температура опускається до — 30°, але зате в теплі зими вдень у січні буває до 10° тепла.

Стійкий сніговий покрив спостерігається тільки в гірських зонах. В окремі роки він досягає місцями 2—3 м і тримається іноді з другої половини листопада до кінця травня. На рівнині товща снігу невелика і лежить він не більше місяця.

Короткі відомості про Виноградівський район:

Площа - 700 кв.км

Межує з Угорщиною, Румунією (є митні переходи Дяково, Вилок)

51 населених пунктів - 1 місто, 29 великих сіл

Густота населення - 169,1 тис.чол. на 1 кв.км

Населення - 118,4 тис.чол. (міське населення - 39,2 тис., сільське - 79,2тис.)

Центр - місто Виноградово (27,6 тис.чол.) 55 300 га - с/г земель, більше 5000 га - сади і виноградники.

Рис.1.1. Карта-схема Виноградівського району

Типи лісу. Для характеристики типів лісорослинних умов і типів лісу прийнята лісотопологічна класифікація розроблена Українським науково-дослідним інститутом лісового господарства і агломерації імені Г.Н.Висоцького.

Класифікаційний перелік типів лісу Виноградівського ДЛГП показаний в нижче приведеній таблиці.

Лісорослинні умови | Типи лісу | Умовні позначення типів лісу

Суха судубрава

С1 | Суха пристінкова судубрава


Сторінки: 1 2 3 4