У нас: 141825 рефератів
Щойно додані Реферати Тор 100
Скористайтеся пошуком, наприклад Реферат        Грубий пошук Точний пошук
Вхід в абонемент



Реферат - Канада
29



Курсова робота

Канада

Зміст

Походження назви країни……………………………………3

Вступ………………………......................................................3

Національні символи…………………………………………4

Адміністративно територіальний устрій……………………6

Природа………………………………………………………10

Фізико-географічне положення…………………………….11

Тваринний та рослинний світ………………………………12

Клімат………………………………………………………...13

Ріки та озера………………………………………………….13

Корисні копалини……………………………………………14

Населення…………………………………………………….14

Населення провінцій………………………………………...15

Економіка…………………………………………………….21

Провідні галузі економіки…………………………………..23

Наука і техніка……………………………………………….27

Транспорт та зв’язок………………………………………...28

Рівень життя …………………………………………………29

Список використаної літератури…………………………...30

Походження назви країни

У 1535 році двоє індіанців показали відомому французькому мандрівникові Жаку Картьє шлях до "канату", маючи на увазі поселення, на місці якого знаходиться сучасний Квебек. Слово "каната" означало на місцевому діалекті ірокезької мови "поселення", але невдовзі ним почали називати значно більшу територію. Карти 1547 року об'єднали під назвою "Канада" практично всю територію на північ від річки Святого Лаврентія.

Вступ

Канада є другою за величиною країною у світі (9 970 610 кв. км), яку перевершує за розмірами тільки Росія. Канада розташована на північ від США, між Атлантичним та Тихим океанами. З заходу на схід вона досягає 7 700 км, а з півночі на південь – 4 600 км. Майже 90% всього населення Канади мешкає в межах 160 км від кордону з США.

Столиця Канади – місто Оттава у провінції Онтаріо.

Канада розподілена на десять провінцій та три території, кожна з яких має свою столицю (в дужках): Альберта (Едмонтон), Британська Колумбія (Вікторія), Острів Принс-Едуард (Шарлоттаун), Манітоба (Вінніпег), Нью-Брансвік (Фредеріктон), Нова Шотландія (Галіфакс), Нунавут (Іквалут), Онтаріо (Торонто), Квебек (Квебек), Саскачеван (Реджина), Нова Земля (Св. Джон), Північно-Західні Території (Єллоунайф) та Юкон (Уайтхорс).

Канада межує на півдні та заході з США. Протяжність кордонів (включаючи Аляску) – 8 893 км. Протяжність морського узбережжя 243 791 км.

Клімат Канади варіює від помірного на півдні до арктичного на півночі. Хоча більша частина землі зайнята озерами та низинами, вкритими лісами, у Канаді є також і гірські гряди, рівнини та навіть невелика пустеля. Великі Рівнини, або прерії, вкривають Манітобу, Саскачеван та частини провінції Альберта. Тепер це головні сільськогосподарські угіддя країни. Західна Канада відома своїми Скелястими горами, в той час як на сході розташовані найважливіші міста країни, а також Ніагарський Водоспад. Канадський Щит, древній гірський регіон, утворений більш 2,5 млрд. років тому, вкриває більшу частину півночі країни. В арктичному регіоні можна знайти тільки тундру, яка північніше розбивається на острови, вкриті льодом майже цілий рік. Найвищою точкою Канади є гора Логан висотою 5 950 м над рівнем моря. Основними природними копалинами є нікель, цинк, мідь, золото, свинець, молібден, поташ, срібло, вугілля, нафта, природний газ. Придатна для обробки земля складає всього 5% території Канади. Під пасовища використовуються ще 3% землі. Ліси та лісопосадки займають 54% всієї території Канади. Зрошувана земля складає всього 7 100 кв. км.

Національні символи

Національний герб. Сучасного вигляду герб Канади набув у 1994 році.

Найважливішою його частиною є розташований у центрі щит, на якому зображені 4 емблеми, що символізують чотирьох засновників Канади - англійця, шотландця, ірландця і француза - і гілка канадського клена.

Щит підтримують, з одного боку лев Англії, який несе королівський прапор на срібному списі із золотим вістрям, з іншого - єдиноріг Шотландії із золотими рогом, гривою і копитами, який тримає прапор королівської Франції.

Щит покривають мантія і королівський (шолом), на гребені якого сидить коронований золотий лев з гілочкою клена. Гребінь складається з вінця, обплетеного червоним і білим шовком. Лев символізує доблесть і мужність, гребінь - опору в особі генерал-губернатора.

Імперська корона зверху символізує монархію як верховну владу над Канадою.

У нижній частині щита розміщений девіз "A Mare usque ad Маге" ("Від моря і до моря"), слова для якого взяті з Псалма 72 Біблії: "Він матиме владарювання від моря і до моря і від річок до краю Землі".

На стрічці, яка обвиває щит, міститься девіз "Desiderantes Melioreum Patriam" ("Вони бажали кращої країни").

Внизу герба розташована емблема, яка складається з переплетених англійської рози, шотландського чортополоху, французької лілії та ірландського трилисника.

Національний прапор. Зображення кленового листка асоціювалося з Канадою ще з 1700 року. Кленовий листок символізує єдність і непохитність нації. Він став найголовнішим символом країни з 15 лютого 1965 року, коли був заснований національний прапор. Нині 15 лютого відзначається як день прапора Канади.

Сучасний національний прапор Канади - це (полотнище) з трьох вертикальних смуг: червоної, білої і червоної (біла смуга вдвічі ширша від червоної), у центрі білої смуги зображений червоний кленовий листок. Довжина прапора вдвічі більша від його ширини.

Червоний і білий кольори - дві нації, представники яких першими переселилися до Канади. Англійці і французи воювали між собою під кольорами ланкастерської червоної рози і білої лілії. Білий і червоний стали офіційними кольорами Канади після їх затвердження королем Георгом V у 1921 році.

Адміністративно-територіальний устрій

Канада умовно поділяється на Атлантичні провінції, Квебек, Онтаріо, провінції Прерій, Британську Колумбію та Північні території.

 

Атлантичні провінції

На сході Канади розташовані чотири провінції - Острів Принс-Едуард, Нью-Брансвік, Нова Шотландія, Нова Земля. Нова Земля найбільша з атлантичних провінцій, займає 405 720 кв. км. Лабрадор межує з Квебеком та відокремлений від Нової Землі протокою Белл-Айд. Нова Земля є самою східною частиною Північної Америки та розташована на однаковій відстані від Саскачевана та Ірландії. Друга за величиною атлантична провінція – Нью-Брансвік площею 73 440 кв. км. Вона межує з Квебеком, Новою Шотландією та США. Більше 85% всієї поверхні провінції займають ліси. Нова Шотландія займає однойменний півострів на південний схід від Нью-Брансвіка. Її площа складає 55 490


Сторінки: 1 2 3 4 5 6 7